Μια "πολυφωνική παρουσίαση" για τα μυθιστορήματα του Ισίδωρου Ζουργού

Στο πλαίσιο της νέας σειράς αφιερωμάτων του ΙΑΝΟΥ με τίτλο «Πολυφωνική παρουσίαση», έρχεται στον ΙΑΝΟ ο συγγραφέας Ισίδωρος Ζουργός.

Ισίδωρος Ζουργός - ΙΑΝΟΣ

Τη Δευτέρα 30 Μαΐου στις 8 μ.μ. ο ΙΑΝΟΣ της Αθήνας θα υποδεχτεί τον συγγραφέα Ισίδωρο Ζουργό. Για τα βιβλία του -που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Πατάκη- θα μιλήσουν ο Μάνος Κοντολέων για τα "Η σκιά της πεταλούδας" και "Η ψίχα εκείνου του καλοκαιριού". Ο Θανάσης Τριαρίδης για τα "Φράουστ" και "Σκηνές από τον βίο του Ματίας Αλμοσίνο". Η Μιρέλλα Παπαοικονόμου για το "Ανεμώλια". Ο Σπύρος Παπαδόπουλος για το "Περί της εαυτού ψυχής". Ο Κώστας Γιαννακίδης για τα "Λίγες και μια νύχτες" και "Η αηδονόπιτα" και η Λένα Καλαϊτζή - Οφλίδη για τα "Αποσπάσματα από το βιβλίο του ωκεανού" και "Οι ρετσίνες του βασιλιά".

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου.

Λίγα λόγια για τον Ισίδωρο Ζουργό

Ο Ισίδωρος Ζουργός γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Έχει υπηρετήσει στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ως δάσκαλος κι έχει εκδώσει τα μυθιστορήματα: "Φράουστ", "Αποσπάσματα από το βιβλίο του Ωκεανού", "Η ψίχα εκείνου του καλοκαιριού", "Στη σκιά της πεταλούδας", "Η αηδονόπιτα", "Ανεμώλια", "Σκηνές από τον βίο του Ματίας Αλμοσίνο",  "Λίγες και μία νύχτες", "Οι ρετσίνες του βασιλιά", "Περί της εαυτού ψυχής". Συμμετείχε επίσης σε αρκετές συλλογικές εκδόσεις κειμένων και συνέγραψε με τον σκηνοθέτη Πάνο Καρκανεβάτο το σενάριο της ταινίας του "Όχθες" που προβλήθηκε το 2015.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24) και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση εδώΟλα τα βιβλία του Ισίδωρου Ζουργού μπορείτε να τα βρείτε εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Πέθανε ο Γενικός Διευθυντής της ΕΒΕ Φίλιππος Τσιμπόγλου

Ο θάνατός του πρόεκυψε λίγο πριν την επίσημη λήξη της θητείας του στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/02/2023

Μάριο Ντεσιάτι: Ο νικητής του λογοτεχνικού βραβείου Strega 2022 έρχεται στην Αθήνα

O συγγραφέας του μυθιστορήματος Ασυμβίβαστοι (πρωτ.τίτλος Spartiati), που τιμήθηκε με τη μεγαλύτερη λογοτεχνική διάκριση στην Ιταλία, θα επισκεφθεί την Αθήνα, για να παρουσιάσει το βιβλίο του.

Αναψυκτήρια σε 75 αρχαιολογικούς χώρους ενισχύουν την οικονομία των εμπειριών

Μια σημαντική πρωτοβουλία για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων

Ρεπορτάζ: Τι περιμένουμε στο μέλλον από τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης;

Έχοντας αναλάβει τη διαχείριση της ΔΑΚ, η Τεχνόπολη μας εξηγεί το όραμα και τους στόχους για το μέλλον της πρώτης, προκειμένου να συνεχίσει τη μέχρι τώρα επιτυχημένη πορεία της.

Η μικρασιατική μνήμη στα "Αόρατα Δεσμά" του Ευάγγελου Σαχπέρογλου

Το μυθιστόρημα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάττων.

Έργα αποκατάστασης για το Αναψυκτήριο στο παραλιακό μέτωπο της Ελευσίνας

Το νέο κτίριο θα αποτελέσει έναν από τους κύριους χώρους φιλοξενίας καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων για το επίσημο έτος τίτλου της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Κατατέθηκε ο φάκελος υποψηφιότητας του Ολύμπου στην UNESCO

Η απόφαση της UNESCO για την ένταξη του Ολύμπου στη λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς αναμένεται έως τον Σεπτέμβριο του 2023.