Μια "πολυφωνική παρουσίαση" για τα μυθιστορήματα του Ισίδωρου Ζουργού

Στο πλαίσιο της νέας σειράς αφιερωμάτων του ΙΑΝΟΥ με τίτλο «Πολυφωνική παρουσίαση», έρχεται στον ΙΑΝΟ ο συγγραφέας Ισίδωρος Ζουργός.

Ισίδωρος Ζουργός - ΙΑΝΟΣ

Τη Δευτέρα 30 Μαΐου στις 8 μ.μ. ο ΙΑΝΟΣ της Αθήνας θα υποδεχτεί τον συγγραφέα Ισίδωρο Ζουργό. Για τα βιβλία του -που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Πατάκη- θα μιλήσουν ο Μάνος Κοντολέων για τα "Η σκιά της πεταλούδας" και "Η ψίχα εκείνου του καλοκαιριού". Ο Θανάσης Τριαρίδης για τα "Φράουστ" και "Σκηνές από τον βίο του Ματίας Αλμοσίνο". Η Μιρέλλα Παπαοικονόμου για το "Ανεμώλια". Ο Σπύρος Παπαδόπουλος για το "Περί της εαυτού ψυχής". Ο Κώστας Γιαννακίδης για τα "Λίγες και μια νύχτες" και "Η αηδονόπιτα" και η Λένα Καλαϊτζή - Οφλίδη για τα "Αποσπάσματα από το βιβλίο του ωκεανού" και "Οι ρετσίνες του βασιλιά".

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου.

Λίγα λόγια για τον Ισίδωρο Ζουργό

Ο Ισίδωρος Ζουργός γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Έχει υπηρετήσει στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ως δάσκαλος κι έχει εκδώσει τα μυθιστορήματα: "Φράουστ", "Αποσπάσματα από το βιβλίο του Ωκεανού", "Η ψίχα εκείνου του καλοκαιριού", "Στη σκιά της πεταλούδας", "Η αηδονόπιτα", "Ανεμώλια", "Σκηνές από τον βίο του Ματίας Αλμοσίνο",  "Λίγες και μία νύχτες", "Οι ρετσίνες του βασιλιά", "Περί της εαυτού ψυχής". Συμμετείχε επίσης σε αρκετές συλλογικές εκδόσεις κειμένων και συνέγραψε με τον σκηνοθέτη Πάνο Καρκανεβάτο το σενάριο της ταινίας του "Όχθες" που προβλήθηκε το 2015.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24) και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση εδώΟλα τα βιβλία του Ισίδωρου Ζουργού μπορείτε να τα βρείτε εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Περιφέρεια Αττικής: Ανάδειξη και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο

Ο Περιφερειάρχης Αττικής ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, τη χρηματοδότηση νέων έργων Πολιτισμού μέσα από την υλοποίηση μιας Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) στην Αττική.

Άνθρωποι διαβάζουν στον ηλεκτρικό

Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που δεν κοιτάζουν τα κινητά τους στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

ΥΠΠΟ: Στρατηγικό ολιστικό σχέδιο αντιμετώπισης του αρχαίου θεάτρου της Δωδώνης

Στόχος η αξιολόγηση των μέχρι σήμερα εργασιών και η σύνταξη του οδικού χάρτη για την περαιτέρω εξέλιξη του έργου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.

Η instax mini Evo της FUJIFILM φέρνει το vintage στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή

Με την υβριδική κάμερα στιγμιαίας εκτύπωσης της FUJIFILM, εκφράζεις τον κόσμο όπως ακριβώς θέλεις.

Χάρης Δούκας για τη Διπλή Ανάπλαση: "Η συστηματική προσπάθεια που κάναμε αποδίδει καρπούς"

Σε συνέντευξη τύπου, ο Δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στη γενικότερη αναβάθμισης της περιοχής προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών.

Μοναδικά πασχαλινά δώρα στο Cycladic Shop

Τα προϊόντα του Cycladic Shop είναι εμπνευσμένα από τις μόνιμες συλλογές του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και τα νησιά του Αιγαίου.