Διαγωνισμός για τον πιο δημιουργικό σχεδιασμό βιβλίου από το Ινστιτούτο Γκαίτε

Το Ινστιτούτο Γκαίτε σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, τα ΕΒΓΕ, το Stiftung Buchkunst και την Frankfurt Bookfair θα απονέμει στο εξής κάθε χρόνο ένα βραβείο ειδικά για νέους και νέες Έλληνες/-ίδες σχεδιαστές/-ριες βιβλίων.

Όλοι μαζί μπορούμε βιβλία

Το Ινστιτούτο Γκαίτε σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, τα ΕΒΓΕ
(Ελληνικά Βραβεία Σχεδιασμού Οπτικής Επικοινωνίας), το Stiftung Buchkunst
(Ίδρυμα Τέχνης Βιβλίου της Γερμανίας), και την Frankfurt Bookfair θα απονέμει στο εξής κάθε χρόνο ένα βραβείο ειδικά για νέους και νέες Έλληνες/-ίδες σχεδιαστές/-ριες βιβλίων.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε σχεδιαστές/-ριες, τυπογράφους, εκδότες/-ριες και παραγωγούς δημιουργικών σχεδίων βιβλίων. Καθοριστικής σημασίας είναι οι ιδιαίτερα καινοτόμες και σύγχρονες προσεγγίσεις για την περαιτέρω σχεδιαστική ανάπτυξη του Μέσου του βιβλίου. Το βραβείο αποσκοπεί στην ανίχνευση πρωτότυπων, νέων ιδεών για το έντυπο
βιβλία - και συνεπώς των εξελίξεων στο Μέσο του σχεδιασμού βιβλίων - και στο να προβάλλει τόσο τον "παλμό" των βιβλίων του αύριο όσο και τις αντιλήψεις περί ποιότητας που αφορούν το σήμερα. Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβάλλονται από κοινού από τον/την σχεδιαστή/-ρια και τον/την εκδότη/-ρια.

Το βραβείο είναι δύο δωρεάν εισιτήρια πέντε (5) ημερών στους νικητές/-ριες (1 x εκδότης/ ρια, 1 x σχεδιαστής/-ρια), περ. αξίας 250 ευρώ το καθένα, για την συμμετοχή τους στη διεθνή έκθεση Frankfurter Buchmesse 2022 της Γερμανίας και κάλυψη εξόδων ταξιδιού (αεροπορικά και διαμονή), "Coaching” στους νικητές/-ριες σε περίπτωση συμμετοχής τους για πρώτη φορά για την προετοιμασία τους για την έκθεση Frankfurter Buchmesse 2022 σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού. Οι νικητές/-ριες θα μπορούν να συμμετάσχουν σε δράσεις matchmaking και δικτύωσης που θα διοργανωθούν από το ίδρυμα Stiftung Buchkunst, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού και την Frankfurter Buchmesse. Ακόμα, οι βραβευμένοι τίτλοι θα εκτεθούν στο stand του ιδρύματος Stiftung
Buchkunst και στο ελληνικό stand στην Frankfurter Buchmesse 2022 και στο γερμανικό stand του GoetheInstitut στη 19. Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης.

Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν βιβλία που σχεδιάστηκαν και εκδόθηκαν στην Ελλάδα και βιβλία με ημερομηνία πρώτης έκδοσης μεταξύ 2019 - 2022. Οι σχεδιαστές/-ριες δεν πρέπει να είναι άνω των 35 ετών και τα βιβλία θα κριθούν σύμφωνα με τα ακόλουθα κριτήρια: συνολική εντύπωση, ιδέα, γραφιστική σχεδίαση, τυπογραφία και εικόνα. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ταχυδρομικά και ανά βιβλίο ενώ αιτήσεις με ελλιπή στοιχεία δεν θα λαμβάνονται υπόψη. Το έτυπο αίτησης θα πρέπει να σταλεί συμπληρωμένο και τυπωμένο στην αγγλική γλώσσα στο GoetheInstitut Athen μαζί με 2 αντίτυπα του βιβλίου. Η καταληκτική ημερομηνία για τις συμμετοχές είναι η 20.05.2022 (όπως
προκύπτει από τη σφραγίδα του ταχυδρομείου).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Περιφέρεια Αττικής: Ανάδειξη και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο

Ο Περιφερειάρχης Αττικής ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, τη χρηματοδότηση νέων έργων Πολιτισμού μέσα από την υλοποίηση μιας Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) στην Αττική.

Άνθρωποι διαβάζουν στον ηλεκτρικό

Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που δεν κοιτάζουν τα κινητά τους στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

ΥΠΠΟ: Στρατηγικό ολιστικό σχέδιο αντιμετώπισης του αρχαίου θεάτρου της Δωδώνης

Στόχος η αξιολόγηση των μέχρι σήμερα εργασιών και η σύνταξη του οδικού χάρτη για την περαιτέρω εξέλιξη του έργου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.

Η instax mini Evo της FUJIFILM φέρνει το vintage στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή

Με την υβριδική κάμερα στιγμιαίας εκτύπωσης της FUJIFILM, εκφράζεις τον κόσμο όπως ακριβώς θέλεις.

Χάρης Δούκας για τη Διπλή Ανάπλαση: "Η συστηματική προσπάθεια που κάναμε αποδίδει καρπούς"

Σε συνέντευξη τύπου, ο Δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στη γενικότερη αναβάθμισης της περιοχής προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών.

Μοναδικά πασχαλινά δώρα στο Cycladic Shop

Τα προϊόντα του Cycladic Shop είναι εμπνευσμένα από τις μόνιμες συλλογές του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και τα νησιά του Αιγαίου.