Νέος κύκλος διαλέξεων για τη βιώσιμη ανάπτυξη της Βόρειας Εύβοιας στο Μέγαρο Μουσικής

«Η αναγέννηση της Βόρειας Εύβοιας μέσα από τη θερμοκοιτίδα D-Hub» αποτελεί τη θεματική των επερχόμενων ομιλιών, με καλεσμένους από διάφορα πεδία της επιστήμης.

Διάλεξη Megaron Plus Βόρεια Εύβοια

O νέος κύκλος διαλέξεων "ΤΟ ΝΕΟ ΔΑΣΟΣ στο κέντρο της αειφορίας και της βιώσιμης ανάπτυξης της Βόρειας Εύβοιας" του Mεγάρου Μουσικής Αθηνών και του Megaron Plus, σε συνεργασία με το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ, ολοκληρώνεται την Τρίτη 17 Μαΐου στις 7 μ.μ. στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος με την τρίτη και τελευταία διάλεξη που τιτλοφορείται "Η αναγέννηση της Βόρειας Εύβοιας μέσα από τη θερμοκοιτίδα D-Hub".

Το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ, για την καλύτερη δυνατή υποστήριξη των καινοτόμων και ολιστικών προγραμμάτων πολιτιστικού τουρισμού δημιούργησε μία θερμοκοιτίδα, το D- Hub , η οποία συμβάλλει στην ωρίμαση των ήπιων δράσεων (μάρκετινγκ, ψηφιακές εφαρμογές, επιχειρηματικότητα, φορέας λειτουργίας) των παραπάνω προγραμμάτων. Το D-Hub συμμετέχει δυναμικά στο Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας και έχει ως στόχο τον εμβολιασμό του με το αξιακό φορτίο της διπλής μετάβασης, Πράσινης και Ψηφιακής, και με τη δημιουργία ενός χώρου καινοτομίας από την καθημερινότητα του πολίτη έως το επιχειρείν.

Συγκεκριμένα το D-Hub θα παρουσιάσει δράσεις για την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας, τόσο στην καθημερινότητα των πολιτών, όσο και στην τοπική κοινωνία (για το Ψηφιακό Κύμα), βιώσιμες, πράσινες πολιτικές με επίκεντρο την καθαρή ενέργεια και την επιστροφή του φυσικού περιβάλλοντος στο κέντρο της ζωής και της βιώσιμης ανάπτυξης (για την Πράσινη Ζώνη) και δράσεις για να αποκτήσει η καινοτομία, δηλαδή η άλλη ματιά, ζωτικό χώρο στη νοοτροπία και στις ψυχές των ανθρώπων και των επιχειρήσεων (για τον Χώρο Καινοτομίας).

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν οι ομιλητές Νίκος Στακιάς, σύμβουλος ανάπτυξης και διαχείρισης προορισμών, Ελίνα Αγγέλη, Αρχιτέκτων-Μηχανικός, MSc Προστασία μνημείων, Χρήστος Χιώτης, υπεύθυνος σχεδιασμού και ανάπτυξης ψηφιακών εφαρμογών, Ηλίας Χάντζος, σύμβουλος βιώσιμης ανάπτυξης των φορέων διαχείρισης των Πολιτιστικών Διαδρομών και Φώτης Μαραγκός, Οικονομολόγος MSc, υπεύθυνος ψηφιακής επικοινωνίας.

Θα μιλήσει επίσης ο Ευδόκιμος Φρέγκογλου, συντονιστής αναπτυξιακών προγραμμάτων Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ, ο οποίος έχει αναλάβει και τον συντονισμό της συζήτησης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 5.30 μ.μ. .

Περισσότερες πληροφορίες

Μέγαρο Μουσικής

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

"Αναβιώνοντας το Μέλλον" με την Καλλιόπη Κοντζόγλου

Παράλληληλα με την παρουσίαση του βιβλίου της συγγραφέα και αρχιτέκτονα, θα πραγματοποιηθεί σχετική ξενάγηση στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/09/2022

"Culture is Athens": Μάθε με ένα "κλικ" όλα όσα συμβαίνουν στην πόλη

Στις σελίδες της πρωτότυπης νέας εφαρμογής περιλαμβάνονται τα εμβληματικά κτίρια και οι χώροι πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων

Η άγνωστη ιστορία των "χάρτινων μπικίνι" στο ATOPOS cvc

Ένα υβριδικό συνέδριο από τον φορέα Association of Dress Historians.

"TOKEI MARU": Μια υβριδική εκδήλωση για τα 100 χρόνια από το ταξίδι ενός ιαπωνικού πλοίου στη Σμύρνη

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συμβολή του Μουσείου Μπενάκη, της Πρεσβείας της Ιαπωνίας και του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών.

H Κύπρος στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

Η Κύπρος λαμβάνει και φέτος μέρος στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών στο Πάρκο Ελευθερίας στην Αθήνα.

Συνεργασία Ελλάδας-Αμερικής για τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς

Οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης και των παράνομων διακινήσεων στον τομέα του πολιτισμού αποτέλεσαν τα θέματα συζήτησης από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Ελλάδα, George Tsunis.

Γιορτάστε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2022 στο Πάρκο Ελευθερίας

To δίκτυο EUNIC στην Αθήνα σε συνεργασία με το Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργανώνουν μια γιορτή για την ειρήνη και με ένα πρόγραμμα για όλη την οικογένεια.