Το ίδρυμα Ωνάση εκπέμπει ξανά ζωντανά από τον Όλυμπο

To βραβευμένο podcast του Ιδρύματος Ωνάση, 'Live from Mount Olympus", επιστρέφει με τον μύθο της Περσεφόνης.

Podcast

Μια ξεχωριστή σειρά podcasts στα αγγλικά για παιδιά προεφηβικής ηλικίας και ακροατήρια κάθε ηλικίας από όλο τον κόσμο, με τη συμμετοχή σπουδαίων ηθοποιών, που περιλαμβάνουν από την εμβληματική μορφή του νεοϋορκέζικου θεάτρου Τσινγκ Βαλντές Αράν μέχρι τις διάσημες Ιζαμπέλα Ροσελίνι και Άννα Κέντρικ, επιστρέφει από το Ίδρυμα Ωνάση.

Το Ίδρυμα Ωνάση και το ραδιοφωνικό δίκτυο για παιδιά προεφηβικής ηλικίας Trax του δημοσιογραφικού οργανισμού PRX στις ΗΠΑ παρουσιάζουν τη δεύτερη σαιζόν του "Live from Mount Olympus", που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη θεατρική ομάδα "the Team" από το Μπρούκλυν. Συνδυάζοντας την καλλιτεχνική μαεστρία ορισμένων από τους κορυφαίους σύγχρονους θεατρικούς δημιουργούς με τις διαχρονικές ιστορίες της ελληνικής μυθολογίας και την προκλητική για την ανθρώπινη φαντασία δύναμη του ηχητικού μέσου, το "Live from Mount Olympus" αποτελεί μια περιπέτεια για εφήβους αλλά και για ακροατήρια κάθε ηλικίας.

Όταν μια νεαρή θεά βγαίνει βόλτα μόνη της για πρώτη φορά, εξαναγκάζεται σε ένα τρομακτικό ταξίδι και καλείται να βρει τη δύναμή της μέσα στο σκοτάδι. Η μητέρα της κάνει τα πάντα για να τη φέρει πίσω – και η μοίρα ολόκληρης της ανθρωπότητας κρέμεται από μια κλωστή. 

Αυτή τη σαιζόν, δραματοποιώντας τον μύθο της Περσεφόνης, η βραβευμένη με Tony Ρέιτσελ Τσάβκιν και ο Κίναν Τάιλερ Όλιφαντ συνδιευθύνουν έναν θίασο που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την Τζόαν Χερνάντεζ ως Περσεφόνη, τον βραβευμένο με Tony Ανντρέ Ντε Σιλντς στον ρόλο του Ερμή, μαζί με ερμηνευτές από την "Team" και αποφοίτους των προγραμμάτων του "Epic Theatre Ensemble". Οι διάσημες ηθοποιοί Άννα Κέντρικ και Ιζαμπέλα Ροσελίνι θα κάνουν έκτακτες εμφανίσεις.

Η νεαρή Περσεφόνη δεν βλέπει την ώρα να κάνει κάτι διαφορετικό από το να ζωγραφίζει λουλούδια στις περιπλανήσεις της με τη μητέρα της, τη θεά Δήμητρα που κάνει τα πάντα να φυτρώνουν. Όταν τελικά καταφέρνει να πάει για ένα πικνίκ με τις φίλες της, την Άρτεμη και την Αθηνά, πέφτει θύμα απαγωγής και βρίσκεται στον Άδη, ανάμεσα σε πανίσχυρους θεούς και παρεξηγημένα τέρατα. Μόνη της για πρώτη φορά, η Περσεφόνη προσπαθεί να τα βγάλει πέρα στον Κάτω Κόσμο. Από την άλλη, η Δήμητρα κάνει κομμάτια τον Επάνω Κόσμο για να ξαναφέρει την κόρη της στο φως, και τίποτα δεν φυτρώνει. Και όταν δεν φυτρώνει τίποτα, οι άνθρωποι δεν έχουν να φάνε. Θα λύσουν οι θεοί τις διαφορές τους για να μπορέσει η ανθρωπότητα να επιβιώσει;

Το "Live from Mount Olympus" είναι μια δημιουργία και παραγωγή της έμπειρης παραγωγού Τζούλι Μπούρσταϊν, ενώ executive producer είναι η Κάρεν Μπρουκς Χόπκινς, Senior Advisor του Onassis USA, η οποία διατέλεσε Πρόεδρος της Ακαδημίας Μουσικής του Μπρούκλυν (BAM) από το 1999 έως το 2015, και συμπαραγωγός η "Team". 

Τα κείμενα του Live from Mount Olympus υπογράφει ο Νέιθαν Γιούνγκερμπεργκ, η Μάγδα Γιαννίκου συνέθεσε τη μουσική, με βοήθεια από τον Λούκα Μπορντονάρο, ενώ τη μουσική επένδυση ερμηνεύουν οι "Banda Magda". Ο σκιτσογράφος του New Yorker Jason Adam Katzenstein δημιούργησε τις εικονογραφήσεις.

Η σαιζόν περιλαμβάνει 10 επεισόδια, που θα κυκλοφορούν free on-demand για το ραδιοφωνικό κοινό, με ένα νέο επεισόδιο κάθε Τρίτη από τις 19 Απριλίου, σε όλες τις μεγάλες πλατφόρμες podcast, ανάμεσά τους τις Apple Podcasts, Google Podcasts, Sensical, Stitcher, Spotify και Amazon Music. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Πάσχα με Papagiannis Winery & 3 κρασιά που του πάνε γάντι!

Οι γιορτινές συναντήσεις του Πάσχα θέλουν και το κρασί τους και εσύ το έχεις με το παραπάνω.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΣΙΩΤΗ
24/04/2024

"Caldera": Δοκιμάζοντας για το Πάσχα το κρασί της παλαιότερης Κάναβας της Σαντορίνης

Η ετικέτα "Caldera" ψιθυρίζει εκφραστικά την θηραϊκή οινική κουλτούρα με το πρώτο έτος κυκλοφορίας της να πραγματοποιήθηκε το 1974.

Πάσχα στο χωριό και Μάιος στη Βαμβακού Λακωνίας

Πεζοπορία, ρομποτική, αστροπαρατήρηση, massage, dj sets, μαγειρική και προγράμματα που φέρνουν όλη την οικογένεια κοντά, συμπληρώνουν ένα πλήρες ανοιξιάτικο πρόγραμμα δραστηριοτήτων που προτείνει η Vamvakou Revival.

Η ΕΛΛΕΤ για την προστασία του Αρχαιολογικού χώρου της Ακαδημίας Πλάτωνος

Αναζήτηση εναλλακτικής χωροθέτησης του Μουσείου και επαναδιαπραγμάτευση για την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων ανάμεσα σε όσα προϋποθέτει το σχετικό ψήφισμα.

Περιφέρεια Αττικής: Ανάδειξη και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο

Ο Περιφερειάρχης Αττικής ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, τη χρηματοδότηση νέων έργων Πολιτισμού μέσα από την υλοποίηση μιας Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) στην Αττική.

Άνθρωποι διαβάζουν στον ηλεκτρικό

Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που δεν κοιτάζουν τα κινητά τους στα μέσα μαζικής μεταφοράς.