Μπορείς να φτιάξεις το καλύτερο manga στην Ελλάδα;

Η Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα προκηρύσσει τον «16th Japan International Manga Award» από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ιαπωνίας στοχεύοντας στη διάδοση της κουλτούρας των Manga (ιαπωνικών κόμικς) στο εξωτερικό και στην προώθηση των διεθνών πολιτιστικών ανταλλαγών μέσω αυτών.

Manga Σαίξπηρ

Όσοι είστε λάτρεις της κουλτούρας των "manga", των διάσημων ιαπωνικών κόμικς, η Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα προκυρήσσει τον "16th Japan International Manga Award". 

Το Χρυσό Βραβείο του διαγωνισμού θα απονεμηθεί στο καλύτερο έργο manga, το Ασημένιο Βραβείο σε τρία εξαιρετικά έργα και το Χάλκινο Βραβείο σε άλλα έντεκα έργα. Οι νικητές του Χρυσού και του Ασημένιου Βραβείου, ως έπαθλο, θα προσκληθούν στην Ιαπωνία για περίπου 10 ημέρες, με την ευκαιρία της τελετής απονομής. (Οι νικητές του Χάλκινου Βραβείου δεν δικαιούνται το έπαθλο του ταξιδιού)

Τα έργα θα πρέπει να αποτελούνται από περισσότερες από 16 σελίδες. Δικαίωμα υποβολής έχουν τόσο τα δημοσιευμένα όσο και τα αδημοσίευτα έργα, ενώ εξαιρούνται από τη διαδικασία εκείνα που έχουν κερδίσει στο παρελθόν το "Japan International Manga Award". Τα έργα πρέπει να έχουν δημιουργηθεί εντός των τριών τελευταίων ετών (2019-2022) από την ημερομηνία υποβολής ενώ πρέπει να υποβληθούν σε ηλεκτρονική (PDF) ή έντυπη μορφή.  Αίτηση συμμετοχής για το διαγωνισμό μπορεί να υποβάλλει και εκδοτικός οίκος του εξωτερικού, με τη σύμφωνη γνώμη του κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων του έργου.

Είτε ο σκιτσογράφος είτε ο σεναριογράφος του υποβληθέντος έργου θα πρέπει να μην έχει ιαπωνική υπηκοότητα. Ο εκπρόσωπος του έργου που θα προσκληθεί να συμμετέχει στο ταξίδι στην Ιαπωνία (για τους νικητές του Χρυσού / Ασημένιου Βραβείου) πρέπει επίσης να μην έχει ιαπωνική υπηκοότητα. Μόνο ένα έργο μπορεί να γίνει αποδεκτό ανά καλλιτέχνη. Σε περίπτωση πολλαπλών αιτήσεων, θα γίνει αποδεκτή μόνο η πρώτη καταχώριση. Για λόγους δημοσιότητας, η Οργανωτική Επιτροπή του Japan International Manga Award μπορεί να χρησιμοποιήσει τα έργα του νικητή με τη συγκατάθεση του κατόχου πνευματικών δικαιωμάτων. Τα υποβληθέντα έντυπα έργα δεν θα επιστραφούν στους αιτούντες. Επομένως, εάν το έργο δεν έχει ακόμη δημοσιευτεί, συνιστάται να υποβάλλονται διπλότυπα αντίγραφα και όχι το πρωτότυπο, καθώς τα υποβληθέντα έργα ενδέχεται να αποτελέσουν αντικείμενο δωρεάς ή έκθεσης.

Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων είναι από τις 15 Απριλίου 2022 έως τις 8 Ιουλίου 2022. Οι υποψήφιοι πρέπει να διαβάσουν προσεκτικά τις οδηγίες στον διαδικτυακό τόπο του 16th Japan International Manga Award , να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής με επισυναπτόμενα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, είτε ταχυδρομικά είτε ηλεκτρονικά, στο Μορφωτικό Τμήμα της Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Ελλάδα. Μετά το πέρας της καταληκτικής ημερομηνίας (8 Ιουλίου 2022) καμία αίτηση δεν θα γίνεται δεκτή. Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στο Τόκιο, τον Φεβρουάριο του 2023 όμως λόγω των εκτάκτων συνθηκών που έχει προκαλέσει η πανδημία της νόσου COVID-19, η Οργανωτική Επιτροπή του Japan International Manga Award διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει ή/και να ματαιώσει την τελετή απονομής, εάν και εφόσον κριθεί αναγκαίο.

Μορφωτικό Τμήμα - Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα | Εθνικής Αντιστάσεως 46, 15231, Χαλάνδρι | Τηλ: 210 670 9900 | Ε-mail: cultural@at.mofa.go.jp

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

"Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;": Η Στέγη Ωνάση μιλά για δράκους, μύθους και αλήθειες

Το επόμενο κεφάλαιο του Society Uncensored έχει θέμα τις ψυχεδελικές ουσίες, τα μανιτάρια και την ψυχική υγεία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/04/2024

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Όσα δήλωσε η Υπουργός Τουρισμού στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.

Ανακύκλωσε την παλιά συσκευή θέρμανσης και στήριξε την δεντροφύτευση σε Αττική και Εύβοια

Στο πλαίσιο της καμπάνιας "my glorious green moments", δίνεται η δυνατότητα στους ενήλικες καταναλωτές να ανακυκλώσουν την παλιά τους συσκευή θέρμανσης σε επιλεγμένα σημεία.

Η Ολυμπιακή Φλόγα φωτίζει το ΚΠΙΣΝ

Η τελευταία τελετή της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας "Παρίσι 2024" θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.

Το ιστορικό ιστιοφόρο Belem θα παραλάβει την Ολυμπιακή Φλόγα

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος θα φιλοξενήσει τη διάλεξη του καπετάνιου του Belem, Aymeric Gibet.

Χάρης Δούκας: "‘Όποιοι έχουν πολύ μεγάλα έσοδα από τον τουρισμό πρέπει να συνεισφέρουν περισσότερα στην πόλη"

Ο Δήμαρχος της Αθήνας μίλησε, στην Ανδριάνα Παρασκευοπούλου, Δημοσιογράφο-Παρουσιάστρια της ΕΡΤ, για τις θετικές και αρνητικές προοπτικές που ανοίγονται για την πόλη της Αθήνας τα επόμενα χρόνια, με φόντο την αυξημένη τουριστική δραστηριότητα και την ανάγκη για περισσότερο πράσινο.

Πασχαλινές προτάσεις δώρων στο Μουσείο Ακρόπολης

Φέτος το Πάσχα γιορτάστε με ξεχωριστά δώρα εμπνευσμένα από τις πλούσιες συλλογές του Μουσείου.