Ανακυκλώνουμε στις λαϊκές αγορές της Αττικής και δίνουμε αξία στα σκουπίδια μας

Ένα νέο ολοκληρωμένο επικοινωνιακό πρόγραμμα που προωθεί την ανακύκλωση και την εφαρμογή των κανόνων της κυκλικής οικονομίας ξεκινά με κεντρικό μήνυμα το «Δώσε Αξία στα σκουπίδια σου».

Περιφέρεια Αττικής

Η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με τον Ενιαίο Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), ξεκινά από τις 26 Απριλίου την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου επικοινωνιακού προγράμματος, για την προώθηση της ανακύκλωσης, της ξεχωριστής συλλογής βιοαποβλήτων και την εφαρμογή των κανόνων της κυκλικής οικονομίας. Κεντρικό μήνυμα του Προγράμματος Επικοινωνίας είναι το "Δώσε Αξία στα σκουπίδια σου" και στο πλαίσιο αυτό υλοποιείται μια ξεχωριστή δράση, που θα αναπτυχθεί στις λαϊκές αγορές της Περιφέρειας Αττικής, σε συνεργασία με τους επαγγελματίες και παραγωγούς που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο χώρο. Η δράση "Ανακύκλωση στις Λαϊκές Αγορές της Αττικής" θα διαρκέσει ως τις 24 Μαΐου.

Καθημερινά, σε 20 λαϊκές αγορές, σε διαφορετικούς Δήμους, που έχουν επιλεγεί από την αρμόδια Διεύθυνση της Περιφέρειας Αττικής, θα βρίσκεται ένα "κινητό πράσινο σημείο" του ΕΔΣΝΑ , μαζί με ομάδα εκπαιδευμένων προωθητών, οι οποίοι θα αναλάβουν μεταξύ άλλων να προβάλλουν στους πολίτες τα οφέλη της ανακύκλωσης, να τους ενημερώσουν για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν εύκολα να ανακυκλώνουν στον τόπο που ζουν, να τους δώσουν τη δυνατότητα να εγγραφούν σε προγράμματα επιβράβευσης κι ανταπόδοσης, με βάση τις ποσότητες που θα ανακυκλώνουν, να τους ενημερώσουν για τη χωριστή συλλογή βιοαποβλήτων μέσω της χρήσης του καφέ κάδου αλλά και να τους μοιράσουν δωρεάν πιστοποιημένο κομποστ που παράγεται σήμερα από τον ΕΔΣΝΑ, μέσα από την επεξεργασία των "πράσινων" απορριμμάτων. Το αναλυτικό πρόγραμμα της δράσης και τις λαϊκές αγορές που θα εξελίσσεται καθημερινά, θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΔΣΝΑ και της Περιφέρειας Αττικής. 

Τους στόχους της Δράσης παρουσίασε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης σε ειδική εκδήλωση, παρουσία του Προέδρου της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών Δ. Μουλιάτου, του Προέδρου του ΕΔΣΝΑ και Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλη, Προέδρων Ομοσπονδιών Παραγωγών, πωλητών Λαϊκών Αγορών, Αντιπεριφερειαρχών, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, περιφερειακών συμβούλων και άλλων.
"Η Πρωτοβουλία "Ανακύκλωση στις Λαϊκές Αγορές της Αττικής" εντάσσεται στην ολοκληρωμένη προσπάθεια της Περιφέρειας Αττικής να αναδείξει την ανάγκη να κάνουμε την ανακύκλωση μέρος της καθημερινότητας μας" ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Πατούλης και υπογράμμισε πως στόχος της διοίκησης είναι να γίνει η Αττική μία "πράσινη” Περιφέρεια, πρώτη στην ανακύκλωση.

"Σε αυτή την προσπάθεια, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους ανθρώπους του μόχθου και της προσφοράς" τόνισε και πρόσθεσε : "Επιλέγουμε τις λαϊκές αγορές, έναν καταξιωμένο στη συνείδηση των πολιτών θεσμό, για να προωθήσουμε την ανακύκλωση και να δώσουμε τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη να βρει το "πράσινο σημείο” σε μια από τις περίπου 240 λαϊκές αγορές που θα αναπτυχθεί η δράση , προκειμένου να ενημερωθεί έγκυρα για την ανακύκλωση , να μάθει πως θα βάλουμε σταδιακά τον καφέ κάδο στην καθημερινότητά μας, αλλά και να επωφεληθεί από τη δυνατότητα που του δίνουμε να κερδίσει πόντους και χρήματα, εφόσον εγγραφεί στους χρήστες της green card που έχει δημιουργηθεί.

Ανακυκλώνοντας από τις 26 Απριλίου ως τις 24 Μαΐου, στις λαϊκές αγορές δεν ψωνίζουμε μόνον φθηνότερα υψηλής ποιότητας προϊόντα, αλλά επιπλέον κερδίζουμε πόντους και χρήματα βρίσκοντας το σωστό πράσινο σημείο, σημείωσε ο Περιφερειάρχης και έκλεισε την παρουσίαση του επισημαίνοντας: "Τώρα που στην Αττική κάνουμε μια νέα, "πράσινη αρχή", όσον αφορά το μοντέλο διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, στέλνουμε το ισχυρό μήνυμα προς τις τοπικές μας κοινωνίες ότι μας συμφέρει όλους να αλλάξουμε συνήθειες και να υιοθετήσουμε νέες στάσεις και συμπεριφορές, όσον αφορά τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τα απορρίμματα που παράγουμε. Ανακυκλώνουμε και δίνουμε αξία στα σκουπίδια μας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Δράση της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, για την πρόληψη των παιδικών ατυχημάτων στη θάλασσα

Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δράση της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, για την πρόληψη των παιδικών ατυχημάτων στη θάλασσα.

29/06/2022

Σημαντική πρωτοβουλία ενίσχυσης για ευάλωτες ομάδες από την Περιφέρεια Αττικής, τις λαϊκές αγορές και το "Όλοι Μαζί Μπορούμε"

Περιφέρεια Αττικής, λαϊκές αγορές και Όλοι Μαζί Μπορούμε ενώνουν δυνάμεις για να στηρίξουν με τρόφιμα κοινωφελή ιδρύματα που φιλοξενούν ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Ξεκινά ο εκσυγχρονισμός του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Αλίμου

Το συνολικού προϋπολογισμού που αγγίζει τις 279.000 ευρώ έργο θα πραγματοποιηθεί με συγχρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής.

Πρώτο βραβείο "Καλύτερης Νέας Ιδέας" στην Περιφέρεια Αττικής στον Ετήσιο Διαγωνισμό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Η σχετική πρόταση αφορά στη δημιουργία ψηφιακού, δυναμικού και πολυεπίπεδου Αγροτικού Χάρτη της Περιφέρειας Αττικής με αποτύπωση της αγροτικής γης, διαβάθμισή της σε ποιότητες και κατάταξή της σε κατηγορίες παραγωγικότητας (χαμηλή, μέση, υψηλή).

Έρχεται το Διαβαλκανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και της Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου για τον Πολιτισμό Μαίρης Βιδάλη, ιδρύεται ο νέος διεθνής καλλιτεχνικός θεσμός, που θα εστιάσει στο Αρχαίο Δράμα, και θα μας συστηθεί με το Εναρκτήριο Διεθνές Συνέδριο "Το αρχαίο δράμα ως διαχρονική πηγή έμπνευσης και δημιουργίας".

Μαγειρική Επίδειξη από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η έναρξη των εκδηλώσεων έγινε από τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Πατούλη, παρουσία Αντιπεριφερειαρχών, Δημάρχων, Εντεταλμένων Περιφερειακών Συμβούλων, στελεχών της Περιφέρειας και εκπροσώπων φορέων.

Μία μεγάλη Γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο Πεδίο του Άρεως

Η Περιφέρεια Αττικής και ο ΕΔΣΝΑ διοργανώνουν δράσεις για μικρούς και μεγάλους με στόχο την ευαισθητοποίηση σε ζητήματα του περιβάλλοντος.