Το M Shop υποδέχεται το Πάσχα και την άνοιξη με μια ολοκαίνουργια συλλογή αποκλειστικά σχεδιασμένη για το Μέγαρο

Πασχαλινά, ανοιξιάτικα αλλά και μουσικά θέματα μεταμορφώνονται σε διακοσμητικά ή χρηστικά αντικείμενα.

MShop

Αυτό τον Απρίλιο, μια ολοκαίνουργια συλλογή από πασχαλινά, ανοιξιάτικα αλλά και μουσικά θέματα, αποκλειστικά σχεδιασμένη για το Μέγαρο, μας περιμένει στον χώρο του Μ Shop - χειροποίητες λαμπάδες, κεραμικά μπολ και αυγά, plexiglass πεταλούδες, όλα ζωγραφισμένα στο χέρι. Τα υπογράφουν η Μαρία Αποστόλου, η Δανάη, η Αγγελική Κερασιώτη, η Χριστίνα Μόραλη, η Καίτη Σκούρτη και η Design the day. Ακόμα, κρυμμένοι μικροί θησαυροί του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών μεταμορφώνονται σε διακοσμητικά ή χρηστικά αντικείμενα που ομορφαίνουν την καθημερινότητά μας και γίνονται ιδανικά δώρα για το Πάσχα, προσδίδοντας στο Κατάστημα του Μεγάρου έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα. 

MShop
Λαμπάδα με μπαλαρίνα φτιαγμένη και ζωγραφισμένη στο χέρι από την pupodolls, ειδικά σχεδιασμένη για το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – 52 € 

Έντυπα προγράμματα παραστάσεων και συναυλιών αλλά και κατάλογοι εκθέσεων από την τριαντάχρονη ιστορία του Μεγάρου αποκτούν νέα ζωή, "ντύνοντας" με τα εξώφυλλά τους κουτιά σε διάφορες διαστάσεις, τα οποία μπορούν να χρησιμεύσουν ως συσκευασίες δώρων ή να διακοσμήσουν με μια μικρή νότα… τέχνης το σπίτι ή το γραφείο. 
Υπόλοιπα υφασμάτων από το βεστιάριο και το εργαστήριο του Μεγάρου που είχαν χρησιμοποιηθεί για τη ραφή κοστουμιών, γίνονται στολίδια για βεντάλιες, κοσμήματα, μικρά αντικείμενα τέχνης, αξεσουάρ, χάρη στη φαντασία της γνωστής σχεδιάστριας Λουκίας, η οποία προσέφερε αφιλοκερδώς τις δημιουργίες της στο M Shop. 

MShop_Keramika
Κεραμικό μπολ ζωγραφισμένο στο χέρι, της Καίτης Σκούρτη – μικρό 12 €, μεγάλο15 € © George Kalfamanolis

Eπίσης, στις προθήκες του M Shop, βρίσκει κανείς αντικείμενα ειδικά σχεδιασμένα για το Μέγαρο, όπως μεταξωτά μαντήλια, φουλάρια και pochettes της Μantility με μοτίβα εμπνευσμένα από τον χορό και τη μουσική (Studiolav), ημερολόγια και σημειωματάρια με βυζαντινή βιβλιοδεσία (Studio Artarios), είδη για το παιδί αλλά και το σπίτι. 
Ξεχωριστή θέση στο M Shop κατέχουν οι υπογεγραμμένες και αριθμημένες μεταξοτυπίες έργων του σπουδαίου ζωγράφου, δάσκαλου και ακαδημαϊκού Παναγιώτη Τέτση που έφυγε από κοντά μας το 2016. Οι επισκέπτες μπορούν ακόμη να βρουν στο Κατάστημα του Μεγάρου κεραμικά με την υπογραφή της Βάσως Τρίγκα, του Κώστα Καρακίτσου και της Ελένης Παλαιολόγου.

Κεραμικά αυγά ζωγραφισμένα στο χέρι
Κεραμικά αυγά ζωγραφισμένα στο χέρι – μαέστρος και σοπράνο της Αγγελικής Κερασιώτη, αποκλειστικά για το Μεγαρο Μουσικής Αθηνών –  55 € το ένα 
© George Kalfamanolis

Αλλά και για όσους αναζητούν προσωπικά ή επαγγελματικά δώρα που ομορφαίνουν την καθημερινότητά μας με χρώματα, με τη χαρά της μουσικής, του χορού και της τέχνης, οι επιλογές είναι πολλές: cd, δίσκοι βινυλίου –που έχουν επανέλθει, τα τελευταία χρόνια, στο προσκήνιο–, βιβλία, βαμβακερά Τ-shirts, κούπες για το τσάι, φλυτζάνια espresso, τσάντες και πολλά άλλα.

Στον εξωτερικό χώρο του M Shop λειτουργεί τις ίδιες ημέρες και ώρες το M Café, ένα ιδανικό σημείο συνάντησης στο κέντρο της πόλης που υποδέχεται τους επισκέπτες του με χαμόγελο και με απολαυστικά ροφήματα και φρέσκα σνακ. Τα έσοδα του M Shop διατίθενται για την ενίσχυση του έργου του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. 

MCAFÉ

Το Μ Shop θα παραμείνει κλειστό από τη Μεγάλη Πέμπτη έως την Τρίτη του Πάσχα (themshop@megaron.gr, 2107282591 - 2107282766)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.

Πάσχα με Papagiannis Winery & 3 κρασιά που του πάνε γάντι!

Οι γιορτινές συναντήσεις του Πάσχα θέλουν και το κρασί τους και εσύ το έχεις με το παραπάνω.

Και είναι η "(Ρ)αμπελιά"! To 1o κρασί της νέας γενιάς του Οινοποιείου Χατζηδάκη

H single vineyard "Σαντορίνη" του Οινοποιείου Χατζηδάκη έχει ιδιαιτερότητες που την κάνουν "φλέρτυ" & το Πάσχα της "πάει".

"Caldera": Δοκιμάζοντας για το Πάσχα το κρασί της παλαιότερης Κάναβας της Σαντορίνης

Η ετικέτα "Caldera" ψιθυρίζει εκφραστικά την θηραϊκή οινική κουλτούρα με το πρώτο έτος κυκλοφορίας της να πραγματοποιήθηκε το 1974.

Πάσχα στο χωριό και Μάιος στη Βαμβακού Λακωνίας

Πεζοπορία, ρομποτική, αστροπαρατήρηση, massage, dj sets, μαγειρική και προγράμματα που φέρνουν όλη την οικογένεια κοντά, συμπληρώνουν ένα πλήρες ανοιξιάτικο πρόγραμμα δραστηριοτήτων που προτείνει η Vamvakou Revival.