Περίπατος στην Αθήνα του 19ου αιώνα με τη συγγραφέα Νάντια Γεωργακοπούλου

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης μας προσκαλεί σε έναν ταξίδι πίσω στον χρόνο για να γνωρίσουμε τα πρώτα μεγάλα έργα που υλοποιήθηκαν στην Αθήνα και τους μεγάλους ευεργέτες που στιγμάτησαν με το έργο τους την πόλη.

Περίπατος στην Αθήνα του 19ου αιώνα

Την Κυριακή, 10 Απριλίου, στις 11 πμ, το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και το Greek Cultural Institute σας καλούν σε έναν περίπατο-ταξίδι στον χρόνο με καλεσμένη τη συγγραφέα Νάντια Γεωργακοπούλου, με αφορμή το βιβλίο της "Επιστροφή στη νέα Αθήνα" από τις εκδόσεις Αλεξάνδρεια. Η ξενάγηση απευθύνεται σε ενήλικες και παιδιά από 12 ετών.

Μια ιστορική και βιωματική περιήγηση, νοσταλγική όσο και ψύχραιμη, στα πρώτα εκατό χρόνια της νέας Αθήνας. Εμβληματικά αθηναϊκά κτίρια και δημόσιους χώρους του 19ου αιώνας μας ξανασυστήνουν την Αθήνα, στην εν πολλοίς λησμονημένη και συχνά υποτιμημένη ιστορία της ως νέας πρωτεύουσας, ξεδιπλώνοντας τις ιστορίες των εξίσου εμβληματικών ανθρώπων που τα εμπνεύστηκαν, τα χρηματοδότησαν, τα κατοίκησαν. Γνωρίζουμε αρχιτέκτονες, ποιητές, βασιλιάδες, πολιτικούς, εθνικούς ευεργέτες, φιλέλληνες, φεμινίστριες, άντρες και γυναίκες, Έλληνες και ξένους και αφουγκραζόμαστε ακόμη κι εκείνους που περπάτησαν ανάμεσά τους, αφανείς.

Περίπατος στην Αθήνα του 19ου αιώνα

Η αφήγηση εστιάζει πότε στην αρχιτεκτονική, πότε στην ιστορία, πότε στα λόγια των ίδιων των πρωταγωνιστών. Συχνά ο φακός ανοίγει για να συμπεριλάβει άλλες πόλεις κι άλλα οράματα από την Ευρώπη και τον κόσμο. Ποια κτίρια αποτελούν την περίφημη "Τριλογία" του κέντρου της Αθήνας; Ποιο κτίριο επηρεάστηκε από τη Βυζαντινή αρχιτεκτονική και τι στεγάζει σήμερα; Τι σημαντικό έφερε στην εκπαίδευση το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα; Αυτά και άλλα πολλά σημαντικά ερωτήματα θα απαντηθούν σε έναν ξεχωριστό περίπατο που μας ταξιδεύει πίσω στον χρόνο για να ανακαλύψουμε λιγότερο γνωστές πτυχές της ελληνικής πρωτεύουσας.
Τη συγγραφέα συνοδεύει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Κώστας Στοφόρος.

Σημείο Συνάντησης: Προπύλαια Πανεπιστημίου Αθηνών 
Κόστος συμμετοχής: 12 €/άτομο
Φοιτητές, Κάτοχοι κάρτας ανεργίας: 10€ /άτομο
Παιδιά έως 15 ετών: 8 €/άτομο (με τη συνοδεία ενηλίκου)

Απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής εδώ. Περισσότερες πληροφορίες στο 2103250341 ή info@ekedisy.gr.
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Fashion Room Service: Η μεγαλύτερη fashion βραδιά της Αθήνας έρχεται στο "Radisson Blu Park Hotel"

Πάνω από 20 ελληνικά brands από Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσουν τις νέες τους spring/summer συλλογές με accessories, κοσμήματα και ρούχα.

ΥΠΠΟ: Έργα πολιτισμού για την ανάδειξη του μνημειακού πλούτου της Αττικής

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς παρουσίασαν τους βασικούς άξονες για τη μέγιστη αξιοποίηση του πολιτιστικού πλούτου της περιφέρειας.

Ανακαλύψτε έναν κόσμο που αλλάζει στο Athens Science Festival 2024

Κάθε μοναδική "Ιστορία Αλλαγής" και ένας επιπλέον λόγος για να εξερευνήσετε το επετειακό Athens Science Festival.

Το Athens Tattoo Convention μάς στιγματίζει για άλλη μια χρονιά

Στο Παλαιό Φάληρο θα διεξαχθεί φέτος το αγαπημένο διεθνές φεστιβάλ tattoo.

"Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;": Η Στέγη Ωνάση μιλά για δράκους, μύθους και αλήθειες

Το επόμενο κεφάλαιο του Society Uncensored έχει θέμα τις ψυχεδελικές ουσίες, τα μανιτάρια και την ψυχική υγεία.