Περίπατος στην Αθήνα του 19ου αιώνα με τη συγγραφέα Νάντια Γεωργακοπούλου

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης μας προσκαλεί σε έναν ταξίδι πίσω στον χρόνο για να γνωρίσουμε τα πρώτα μεγάλα έργα που υλοποιήθηκαν στην Αθήνα και τους μεγάλους ευεργέτες που στιγμάτησαν με το έργο τους την πόλη.

Περίπατος στην Αθήνα του 19ου αιώνα

Την Κυριακή, 10 Απριλίου, στις 11 πμ, το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και το Greek Cultural Institute σας καλούν σε έναν περίπατο-ταξίδι στον χρόνο με καλεσμένη τη συγγραφέα Νάντια Γεωργακοπούλου, με αφορμή το βιβλίο της "Επιστροφή στη νέα Αθήνα" από τις εκδόσεις Αλεξάνδρεια. Η ξενάγηση απευθύνεται σε ενήλικες και παιδιά από 12 ετών.

Μια ιστορική και βιωματική περιήγηση, νοσταλγική όσο και ψύχραιμη, στα πρώτα εκατό χρόνια της νέας Αθήνας. Εμβληματικά αθηναϊκά κτίρια και δημόσιους χώρους του 19ου αιώνας μας ξανασυστήνουν την Αθήνα, στην εν πολλοίς λησμονημένη και συχνά υποτιμημένη ιστορία της ως νέας πρωτεύουσας, ξεδιπλώνοντας τις ιστορίες των εξίσου εμβληματικών ανθρώπων που τα εμπνεύστηκαν, τα χρηματοδότησαν, τα κατοίκησαν. Γνωρίζουμε αρχιτέκτονες, ποιητές, βασιλιάδες, πολιτικούς, εθνικούς ευεργέτες, φιλέλληνες, φεμινίστριες, άντρες και γυναίκες, Έλληνες και ξένους και αφουγκραζόμαστε ακόμη κι εκείνους που περπάτησαν ανάμεσά τους, αφανείς.

Περίπατος στην Αθήνα του 19ου αιώνα

Η αφήγηση εστιάζει πότε στην αρχιτεκτονική, πότε στην ιστορία, πότε στα λόγια των ίδιων των πρωταγωνιστών. Συχνά ο φακός ανοίγει για να συμπεριλάβει άλλες πόλεις κι άλλα οράματα από την Ευρώπη και τον κόσμο. Ποια κτίρια αποτελούν την περίφημη "Τριλογία" του κέντρου της Αθήνας; Ποιο κτίριο επηρεάστηκε από τη Βυζαντινή αρχιτεκτονική και τι στεγάζει σήμερα; Τι σημαντικό έφερε στην εκπαίδευση το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα; Αυτά και άλλα πολλά σημαντικά ερωτήματα θα απαντηθούν σε έναν ξεχωριστό περίπατο που μας ταξιδεύει πίσω στον χρόνο για να ανακαλύψουμε λιγότερο γνωστές πτυχές της ελληνικής πρωτεύουσας.
Τη συγγραφέα συνοδεύει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Κώστας Στοφόρος.

Σημείο Συνάντησης: Προπύλαια Πανεπιστημίου Αθηνών 
Κόστος συμμετοχής: 12 €/άτομο
Φοιτητές, Κάτοχοι κάρτας ανεργίας: 10€ /άτομο
Παιδιά έως 15 ετών: 8 €/άτομο (με τη συνοδεία ενηλίκου)

Απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής εδώ. Περισσότερες πληροφορίες στο 2103250341 ή info@ekedisy.gr.
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Ο νικητής των Βραβείων Λογοτεχνικής Μετάφρασης ΛΕΑ

Το εν λόγω βραβείο απονέμεται στον μεταφραστή, τη μεταφράστρια ή τη μεταφραστική ομάδα που πραγματοποίησε την καλύτερη μετάφραση ή αναμετάφραση λογοτεχνικού έργου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/10/2022

"Σούπερ Γκρανόλα": Γνωρίστε τις σούπερ-γιαγιάδες της Νάντιας Δρακούλα

Η συγγραφέας παρουσιάζει το βιβλίο της στο πλαίσιο των Αθηναϊκών Διαδρομών που πραγματοποιούνται τον Οκτώβριο από το Athens Culture Net.

World Travel Awards Ευρώπη 2022: ανακοινώθηκαν τα Όσκαρ του τουρισμού και είχαν και ελληνικό ενδιαφέρον

Τα World Travel Awards, ο μεγάλος θεσμός της τουριστικής βιομηχανίας, τίμησε την Περιφέρεια Αττικής αναγνωρίζοντάς την ως κορυφαίο προορισμό αειφόρου τουρισμού.

Όσα διαβάσαμε το καλοκαίρι και κρατάμε και το φθινόπωρο: Οι συντάκτες του αθηνόραματος γράφουν για το βιβλίο που ξεχώρισαν

Από νέες εκδόσεις που συζητήθηκαν μέχρι κλασικά βιβλία γαστρονομίας, επιλέξαμε όσα διαβάσαμε στις διακοπές αλλά προτείνουμε για όλη τη χρονιά.

Τι ετοιμάζει η Τεχνόπολη;

Μπαζάρ βινυλίων και μεταχειρισμένων επώνυμων brands, το Vegan life festival Athens και δημιουργικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους έρχονται στην Τεχνόπολη τον Οκτώβριο.

Ο Λέων Α. Ναρ προσπαθεί "να βρει ξανά του νήματος την άκρη"

Ένα βιβλίο για τον στιχουργικό κόσμο του Θανάση Παπακωνσταντίνου παρουσιάζει ο ΙΑΝΟΣ στο κατάστημά του στη Σταδίου.

Το Μπενάκη τιμά τον Παγκόσμιο Μήνα Αlzheimer

Η επόμενη δράση του "Ώρα για Μουσείο!" υλοποιείται με τη βοήθεια της επιστημονικής συμβούλου Αλεξάνδρας Οικονόμου.