Πασχαλινό Βazaar με κούκλες και "Φυλακισμένα Παραμύθια"

Το εργαστήριο «Λόγος και Ύφασμα» της ΑΡΣΙΣ, το εργαστήρι ραπτικής «Modistra» του Δικτύου Στήριξης φυλακισμένων και αποφυλακισμένων γυναικών και το «Εργαστήρι Μαιρηβή» διοργανώνουν πασχαλινό bazaar.

Εργαστήρι

Στο "Εργαστήρι Μαιρηβή" - Κουκλοθέατρο, στο Μεταξουργείο (οδός Δεληγιώργη 33), στις  8, 9 και 10 Απριλίου (11 π.μ. - 8 μ.μ.) θα εκτεθούν κούκλες ("Το επισκεπτήριο") και χειροποίητες δημιουργίες φυλακισμένων και αποφυλακισμένων γυναικών, που αξιοποίησαν το "νεκρό χρόνο" της φυλακής δημιουργικά. Το Bazaar διοργανώνουν από κοινού το εργαστήριο "Λόγος και Ύφασμα" της ΑΡΣΙΣ, το εργαστήρι ραπτικής "Modistra" του Δικτύου Στήριξης φυλακισμένων και αποφυλακισμένων γυναικών και το "Εργαστήρι Μαιρηβή" και τα έσοδα θα διατεθούν για να καλυφθούν οι ανάγκες αυτών των γυναικών.

Η "ΑΡΣΙΣ" μέσα από το εργαστήρι "Λόγος και Ύφασμα" υποστηρίζει οικονομικά τις φυλακισμένες αλλά και τις αποφυλακισμένες γυναίκες. Το Δίκτυο Στήριξης Φυλακισμένων και Αποφυλακισμένων Γυναικών είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρία που κύριο στόχο έχει την υποστήριξη των γυναικών που έχουν βιώσει ή βιώνουν τον εγκλεισμό σε σωφρονιστικά καταστήματα κράτησης. Στόχος του εργαστηρίου ραπτικής "Modistra" είναι να αξιοποιηθεί δημιουργικά ο χρόνος της φυλακής και οι γυναίκες να μάθουν να εργάζονται από κοινού. 
Το "Εργαστήρι Μαιρηβή" στο πλαίσιο του προγράμματος "Λόγος και Ύφασμα" της Άρσις, εδώ και 18 χρόνια διοργανώνει την έκθεση κούκλας "Το επισκεπτήριο". Κάθε χρόνο οι κρατούμενες των φυλακών Θήβας (πρώην Κορυδαλλού) δημιουργούν κι εκθέτουν κούκλες. Τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων κατατίθενται στο λογιστήριο των φυλακών, ξεχωριστά για την κάθε κρατούμενη. Το "Εργαστήρι Μαιρηβή" λειτουργεί από το 1999 ως αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με σκοπό την έρευνα, την εξάπλωση και τη διεύρυνση της τέχνης του Κουκλοθέατρου στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της Έκθεσης, το Σάββατο 9 Απριλίου (8 μ.μ.), ο πρωτομάστορας των παραμυθιών Στέλιος Πελασγός αφηγείται παραμύθια κι ιστορίες ζωής, από όλο τον κόσμο για μικρούς και μεγάλους. Η βραδιά θα πραγματοποιηθεί στο "Εργαστήρι Μαιρηβή" (Δεληγιώργη 33, Μεταξουργείο) κι αποσκοπεί να απαντήσει σε ερωτήματα όπως: "Φυλακή μπορεί να είναι ένα σκοτεινό μπουντρούμι ή ένα πλούσιο σπίτι, ένα ξεροπήγαδο ή ένα μπουκάλι, τι είναι όμως ελευθερία και πώς απελευθερώνεται κανείς"; Ειδικά για τη βραδιά αφήγησης και με στόχο την επιπλέον ενίσχυση των φυλακισμένων και αποφυλακισμένων γυναικών υπάρχει συμμετοχή 5 ευρώ.  

Δεληγιώργη 33, Μεταξουργείο | 2105222181

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Τι ετοιμάζει η Τεχνόπολη για τον Μάρτιο

Φεστιβάλ σινεμά, whisky tasting event, δράσεις και εργαστήρια για παιδιά και το πρώτο συνέδριο της Humannera στην Ελλάδα είναι μερικά απ' όσα περιλαμβάνει το πλούσιο πρόγραμμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/03/2024

Μάρτιος στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η Δημοτική Αγορά Κυψέλης επιστρέφει και τον Ιανουάριο του 2024 με ένα πλούσιο και ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα για όλους.

Απόκριες 2024: Τα "Αλευρομουτζουρώματα" αναβιώνουν στον Δήμο Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη

Μικροί και μεγάλοι, καλυμμένοι με ολόσωμες φόρμες, μαντήλια, μάσκες θα γίνουν μια παρέα σ’ αυτή τη γιορτή της Αποκριάς.

Δείτε τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Θεοχαράκη για τον Μάρτιο

Το ίδρυμα υποδέχεται την άνοιξη με ένα πλούσιο πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες.

Οργανωμένες επισκέψεις στους Επισκέψιμους Ενάλιους Αρχαιολογικούς Χώρους (ΕΕΑΧ) σε τέσσερα υποθαλάσσια Ναυάγια

Το έργο υλοποιείται με χρηματοδότηση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας.

Update: Τελικά, ποιος και γιατί έσβησε τα ονόματα των 57 θυμάτων των Τεμπών στο Σύνταγμα;

Η κόκκινη μπογιά δεν πρόλαβε καλά-καλά να στεγνώσει στο Σύνταγμα και συνεργείο καθαρισμού επενέβη. Ο Δήμος Αθηναίων αρνείται την όποια εμπλοκή και τα ερωτήματα παραμένουν.

Νέος φωτισμός ανάδειξης του Ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο

Στόχος είναι η ανάδειξη του μνημείου και του άμεσου περιβάλλοντός του, χωρίς παρεμβάσεις και αλλοιώσεις του χαρακτήρα του, αλλά και με τρόπο που να καθιστά άμεσα αντιληπτό τον όγκο και τη γεωμετρία του από κάθε σημείο θέασης.