Tο Lincoln Center επισκέπτεται το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το πολιτιστικό ίδρυμα της Νέας Υόρκης επεκτείνει τη διατλαντική, καλλιτεχνική συνεργασία στο πλαίσιο του SNF-LC Agora Initiative του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Tο Lincoln Center επισκέπτεται το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το "Stavros Niarchos Foundation  - Lincoln Center Agora Initiative" αποτελεί συνεργασία μεταξύ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και του Lincoln  Center  for  the  Performing  Arts, ενός από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά  ιδρύματα  στον  κόσμο,  με  έδρα  τη  Νέα  Υόρκη,  με  σκοπό την  ενεργοποίηση  και  τον επαναπροσδιορισμό του δημόσιου χώρου. Ένας από τους βασικούς άξονες της πρωτοβουλίας είναι η πολιτιστική και καλλιτεχνική ανταλλαγή και σύμπραξη μεταξύ του Lincoln Centerκαι του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα  Σταύρος  Νιάρχος. Η συνεργατική  έκθεση με  τίτλο "Πρόσωπα  του Ήρωα”,  η  οποία παρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 2021 σε εξωτερικούς χώρους και στα δύο πολιτιστικά ιδρύματα αποτέλεσε τον πρώτο "καρπό" του εγχειρήματος.

Επεκτείνοντας τη διατλαντική αυτή συνεργασία, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Lincoln Center, Henry Timms, και μία ηγετική ομάδα του πολιτιστικού ιδρύματος της Νέας Υόρκης θα ταξιδέψουν τον Μάρτιο στην Ελλάδα, προκειμένου να συναντήσουν από κοντά εκπροσώπους του ΚΠΙΣΝ για να ανταλλάξουν τεχνογνωσία και βέλτιστες πρακτικές και να μοιραστούν την εμπειρία τους σχετικά με τη λειτουργία ανοιχτών δημόσιων  χώρων. Κατά  τη διάρκεια  των  συναντήσεων, διάρκειας  τριών  ημερών,  οι  συζητήσεις  θα επικεντρωθούν σε κάθε πιθανή διάσταση της λειτουργίας ενός πολιτιστικού οργανισμού μεγάλης κλίμακας, από τον προγραμματισμό και την προσέλκυση επισκεπτών μέχρι την επιχειρηματικότητα και τη διαχείριση των χώρων.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Henry Timms θα συμμετάσχει σε μία ανοιχτή, δημόσια συζήτηση στο ΚΠΙΣΝ, την Πέμπτη 17 Μαρτίου, με τίτλο "New Power & Cultural Leadership” όπου θα εξεταστεί ο σύγχρονος ρόλος των πολιτιστικών ιδρυμάτων στην κοινωνία. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την εκδήλωση θα ανακοινωθούν σύντομα. Η επίσκεψη και η ανοιχτή συζήτηση αποτελούν ορόσημο της πρωτοβουλίας SNF-LC Agora Initiative η οποία ξεκίνησε στα τέλη του 2020 με δωρεά του ΙΣΝ. Μέσω της πρωτοβουλίας αυτής, ο εμβληματικός δημόσιος χώρος του Lincoln Center, στη Νέα Υόρκη, συνολικής έκτασης 65 στρεμμάτων, αξιοποιείται ως Αγορά που βρίσκεται στο επίκεντρο της αστικής ζωής και φιλοξενεί πολιτιστικές εκδηλώσεις και δράσεις. Η ανάγκη για τη δημιουργία ενός αντίστοιχου, ανοιχτού, δημόσιου χώρου στην Αθήνα, που να ανήκει πραγματικά στον κόσμο, αποτέλεσε το κίνητρο για το ΙΣΝ προκειμένου να προχωρήσει στη δημιουργία του ΚΠΙΣΝ, μέσω της μεγαλύτερης μεμονωμένης δωρεάς του μέχρι σήμερα.

Τον Φεβρουάριο του 2022 συμπληρώθηκαν 5 χρόνια από την παράδοση του ΚΠΙΣΝ από το ΙΣΝ στην ελληνική κοινωνία. Ένα μεγάλο μέρος του κοινωφελούς έργου του ΙΣΝ επικεντρώνεται στην ενίσχυση του δημόσιου βίου, από τη διασφάλιση της πρόσβασης όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων σε υψηλής ποιότητας καλλιτεχνικά προγράμματα μέχρι τη διεξαγωγή ανοιχτών διαλόγων, καθώς και την ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά. Οι δημόσιοι χώροι προσφέρουν το κατάλληλο πεδίο για την υλοποίηση των παραπάνω, και η πολυδιάστατη τεχνογνωσία του Lincoln Center και του ΚΠΙΣΝ, που συνδέονται κάτω από ένα κοινό όραμα, δημιουργώντας "Δίδυμες Αγορές" (TwinAgoras), λειτουργεί αμφίδρομα και προς όφελος και των δύο οργανισμών, και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Το ΙΣΝ πρόσφατα ανακοίνωσε την περαιτέρω υποστήριξή του για τον προγραμματισμό και τη λειτουργία του ΚΠΙΣΝ, ενώ η συνεργασία του ΙΣΝ και του Lincoln Center για το SNF-LC  Agora  Initiative εξελίσσεται μέσα από μια νέα μεγάλη δωρεά λεπτομέρειες της οποίας θα ανακοινωθούν στο ερχόμενο διάστημα.  Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη δέσμευση του ΙΣΝ για τη δημιουργία ζωντανών δημόσιων χώρων. Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο και πραγματοποιεί δωρεές σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και του αθλητισμού, και της κοινωνικής πρόνοιας.

Το ΙΣΝ ενισχύει οργανισμούς και προγράμματα, παγκοσμίως, που αναμένεται να επιφέρουν αισθητά, διαχρονικά και θετικά αποτελέσματα ευρέως στην κοινωνία και επιδεικνύουν αποτελεσματική  διοίκηση  και  σωστή  διαχείριση. Το Ίδρυμα στηρίζει, επίσης,  προγράμματα  που συμβάλλουν στη συνεργασία φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ως αποτελεσματικά μέσα υποστήριξης του κοινού καλού. Από το 1996, το ΙΣΝέ χει διαθέσει συνολικά άνω των $3.3 δισεκατομμυρίων, μέσω 5.100 και πλέον δωρεών σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σε περισσότερες από 135 χώρες ανά τον κόσμο.

Μάθετε περισσότερα στο SNF.org.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

World Travel Awards Ευρώπη 2022: ανακοινώθηκαν τα Όσκαρ του τουρισμού και είχαν και ελληνικό ενδιαφέρον

Τα World Travel Awards, ο μεγάλος θεσμός της τουριστικής βιομηχανίας, τίμησε την Περιφέρεια Αττικής αναγνωρίζοντάς την ως κορυφαίο προορισμό αειφόρου τουρισμού.

03/10/2022

Όσα διαβάσαμε το καλοκαίρι και κρατάμε και το φθινόπωρο: Οι συντάκτες του αθηνόραματος γράφουν για το βιβλίο που ξεχώρισαν

Από νέες εκδόσεις που συζητήθηκαν μέχρι κλασικά βιβλία γαστρονομίας, επιλέξαμε όσα διαβάσαμε στις διακοπές αλλά προτείνουμε για όλη τη χρονιά.

Τι ετοιμάζει η Τεχνόπολη;

Μπαζάρ βινυλίων και μεταχειρισμένων επώνυμων brands, το Vegan life festival Athens και δημιουργικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους έρχονται στην Τεχνόπολη τον Οκτώβριο.

Ο Λέων Α. Ναρ προσπαθεί "να βρει ξανά του νήματος την άκρη"

Ένα βιβλίο για τον στιχουργικό κόσμο του Θανάση Παπακωνσταντίνου παρουσιάζει ο ΙΑΝΟΣ στο κατάστημά του στη Σταδίου.

Το Μπενάκη τιμά τον Παγκόσμιο Μήνα Αlzheimer

Η επόμενη δράση του "Ώρα για Μουσείο!" υλοποιείται με τη βοήθεια της επιστημονικής συμβούλου Αλεξάνδρας Οικονόμου.

Οκτώβριος στην Ελευσίνα: Όλα όσα ετοιμάζει η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων έρχεται από την 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Ο Δήμος Αθηναίων βάζει στο στόχαστρο την ψυχική υγεία

Τα Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης του δήμου διοργανώνουν έναν κύκλο ομιλιών για την ψυχική υγεία παιδιών και ενηλίκων.