"Σικελικό Ειδύλλιο": Παρουσίαση του βιβλίου της Σώτης Τριανταφύλλου στα Public Συντάγματος

Το μυθιστόρημα κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις Εκδόσεις Πατάκη.

Τριανταφύλλου

Τα Public και οι Εκδόσεις Πατάκη μας προσκαλούν την Πέμπτη 3 Μαρτίου (7 μ.μ.) στο κατάστημα Public στο Σύνταγμα για την παρουσίαση του βιβλίου της Σώτης Τριανταφύλλου "Σικελικό ειδύλλιο". Ο δημοσιογράφος Περικλής Δημητρολόπουλος, της εφημερίδας Το Βήμα θα συνομιλήσει με τη λογοτέχνη κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Σικελικό ειδύλλιο

Το "Σικελικό Ειδύλλιο" μας ταξιδεύει σε ένα επαρχιακό νησί της Σικελίας, τη δεκαετία του 1950. Δύο εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι, ο αστυνόμος Λούκα Ντε Ματέις και η Κοντσέττα Βιτάλε, ανακαλύπτουν πόσα κοινά έχουν μεταξύ τους, το οποίο οδηγεί σε έναν παράφορο έρωτα. Ακολουθούμε το ζευγάρι σε μια ιστορία που ουσιαστικά δεν πρόκειται για "ειδύλλιο", καθώς η Τριανταφύλλου μας περιγράφει σοκαριστικές δολοφονίες και εγκλήματα της σικελικής μαφίας, εκδικήσεις, βιασμούς και επανορθωτικούς γάμους. Το ρομαντικό πλαίσιο στο οποίο μας τοποθετεί ο τίτλος είναι κάθε άλλο παρά αναμενόμενο.

Η Σώτη Τριανταφύλλου είναι απόφοιτη του Γαλλικού Τμήματος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάκτωρ στην Αμερικανική Ιστορία και στην Ιστορία των πόλεων. Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα έργα της: Το εργοστάσιο των μολυβιών (2000), Φτωχή Μάργκο (2001), Άλμπατρος (2003), Συγχώρεση (2005), Κινέζικα κουτιά (2006), Σάββατο βράδυ στην άκρη της πόλης (2008), Λίγο από το αίμα σου (2008), Ο χρόνος πάλι (2009), Αύριο, μια άλλη χώρα (2009), Ο υπόγειος ουρανός (2010), Για την αγάπη της γεωμετρίας (2011), Σπάνιες γαίες (2013), Μηχανικοί καταρράκτες (2014), Γράμμα από την Αλάσκα (2015), Αστραφτερά πεδία (2016), και πολλά άλλα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.

Πάσχα με Papagiannis Winery & 3 κρασιά που του πάνε γάντι!

Οι γιορτινές συναντήσεις του Πάσχα θέλουν και το κρασί τους και εσύ το έχεις με το παραπάνω.

Και είναι η "(Ρ)αμπελιά"! To 1o κρασί της νέας γενιάς του Οινοποιείου Χατζηδάκη

H single vineyard "Σαντορίνη" του Οινοποιείου Χατζηδάκη έχει ιδιαιτερότητες που την κάνουν "φλέρτυ" & το Πάσχα της "πάει".