Διήμερο σεμινάριο για την επαγγελματική φωνή από το ARTience Voice Weekend Athens

Πρόκειται για το πρώτο στον κύκλο σεμιναρίων που θα διεξαχθούν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Phonoquest

Το διήμερο 26 και 27 Μαρτίου (10 π.μ. - 6 μ.μ.) θα διεξαχθεί ένα σεμινάριο του ARTience Voice Weekend Athens στο Σεράφειο κέντρο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας του Δήμου Αθηναίων, απευθυνόμενο σε επαγγελματίες της φωνής (τραγουδιστές, ηθοποιούς, ψάλτες, εκπαιδευτικούς, φοιτητές και άλλους ειδικούς). Πρόκειται για το πρώτο του κύκλου πρωτοποριακών σεμιναρίων που θα διοργανωθούν σε διάφορες ελληνικές πόλεις.

Η διοργάνωση γίνεται υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και υλοποιείται από την PhonoQuest Α.Μ.Κ.Ε., που τα τελευταία χρόνια ασχολείται ενεργά με την ολιστική προσέγγιση ζητημάτων της ανθρώπινης φωνής, μέσω ενημερωτικών και εκπαιδευτικών δράσεων και συνεργάζεται με τη διεπιστημονική ομάδα Voice Mentoring, καθώς και με ένα ευρύ δίκτυο επιστημόνων και θεραπευτών φωνής.

4 διακεκριμένοι επιστήμονες της φωνής θα αναφερθούν διεξοδικά στον φωνητικό μηχανισμό και θα αναλύσουν την παραγωγή του ήχου, προσεγγίζοντας τα προβλήματα της φωνής των καλλιτεχνών, τις επιπτώσεις στην ακοή των μουσικών και τον πρωταρχικό ρόλο που έχει το ανθρώπινο σώμα στην παραγωγή του ήχου και την υγιή κατάσταση της φωνής.

Εισηγητές του σεμιναρίου

Δρ. Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, Χειρουργός ΩΡΛ - Φωνίατρος
Ελπίδα Κουτσουμπάκη, Ειδική Φωνοθεραπεύτρια, Λογοθεραπεύτρια, Ψυχολόγος
Δρ. Κατερίνα Βαρδονικολάκη, MD, PhD ΩΡΛ, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής
Αθηνών, Πιστοποιημένη Ιατρός Παραστατικών Τεχνών, PAMA (Performing Arts Medicine)
Σοφία Γεωργίου, Φυσικοθεραπεύτρια φωνής, Acupuncturist

Απαραίτητες οι προεγγραφές στο www.phonoquest.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Εγκαίνια: Οι νέες εκθέσεις της εβδομάδας (16-22/5)

Όλα όσα περιμένουμε να ανακαλύψουμε στις γκαλερί και τα μουσεία της Αθήνας αυτή την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
16/05/2022

Εγκαίνια: Οι νέες εκθέσεις της εβδομάδας (09-15/5)

Το ζήτημα του εγκλεισμού εξακολουθεί να εμπνέει καλλιτέχνες, με αρκετές από τις ανερχόμενες εκθέσεις να συνδέουν προσωπικά βιώματα και κοινωνικά ζητήματα με τη 2χρονη περίοδο της καραντίνας.

Η Αθήνα κρύβει πλέον έναν "Αμαζόνιο"

ΤΟ ΕΜΣΤ εγκαινιάζει μία "εκτός τειχών" έκθεση του Δημήτρη Τσουμπλέκα, έναν διάλογο ανάμεσα στο φυσικό περιβάλλον και την προσωπική ανάμνηση.

Νέα μέτρα: Τι αλλάζει στους χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας

Κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης αποτελεί τη βασική αλλαγή στα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού, ειδικά όσον αφορά τους πολιτιστικούς χώρους και τα καταστήματα εστίασης.

Η σχέση του φολκλόρ με την έννοια της παράδοσης

Η γκαλερί Batagianni εγκαινιάζει μια ομαδική έκθεση που μελετά το φολκλόρ ως είδος τέχνης αλλά και μία μοντέρνα απόδοση των παραδόσεων.

Updated | Εγκαίνια: Οι νέες εκθέσεις της εβδομάδας (02-08/5)

Ο τελευταίος μήνας της άνοιξης εμπνέει πληθώρα καλλιτεχνών και φέρνει στην πόλη νέα καλλιτεχνικά εγχειρήματα, εγκαταστάσεις, ζωγραφικούς πίνακες, γλυπτά, ψηφιακά καλλιτεχνικά έργα και πολλά άλλα.