Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Πόλεως των Αθηνών παρέδωσε ο Κώστας Μπακογιάννης στον πρόεδρο του Ισραήλ

Η πράξη εγγυάται την σταθερότητα και εμβάθυνση των σχέσεων της Ελλάδας με το Ισραήλ, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Δημάρχου Αθηνών.

μπακογιάννης

Ο Δήμαρχος Αθηνών Κώστας Μπακογιάννης απένειμε την ύψιστη διάκριση της ελληνικής πρωτεύουσας στον Πρόεδρο του Ισραήλ Isaac Herzog παραδίνοντάς του το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Πόλεως των Αθηνών. Πραγματοποιήθηκε ειδική τελετή στο Δημαρχιακό Μέγαρο, όπου ο Μπακογιάννης αναφέρθηκε σε μια σύντομη ιστορία με πρωταγωνιστή έναν πρώην διευθυντή του ληξιαρχείου του Δήμου Αθηναίων, τον Πάνο Χαλδέζο, ο οποίος την εποχή της κατοχής σε συνεργασία με την Μητρόπολη Αθηνών άνοιξε ειδικό αρχείο για καταχωρήσεων Εβραίων με σκοπό τη διάσωσής τους.

"Είμαστε δύο Έθνη με μακραίωνη ιστορία, που ταξιδεύουν ανά τους αιώνες σε διαρκή διάλογο, αέναη ώσμωση, συνύπαρξη και εν τέλει συμβίωση", τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του. "Εστιάζοντας στις ελληνο-ισραηλινές σχέσεις, οι οποίες βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο της ιστορίας τους, πολλαπλασιάζονται οι διαπολιτιστικές ανταλλαγές των πρωτευουσών των δύο χωρών, χτίζοντας "γέφυρες" συνεργασίας, κατανόησης και φιλίας". Ο δήμαρχος ξεκαθάρισε επίσης ότι η εμβάθυνση των σχέσεων των δύο χωρών αποτελεί εγγύηση σταθερότητας και προϋπόθεση τόσο για την ευρύτερη ανάπτυξη στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου όσο και για την επικράτηση της ειρήνης και της ευημερίας με βάση της αρχές του Διεθνούς Δικαίου.

Κατόπιν έκανε αναφορά στην πολιτική καριέρα του Herzog, περιγράφοντάς τον ως μια προεξάρχουσα φωνή ενότητας των λαών και εκφραστή της ελπίδας για την καταπολέμηση των διακρίσεων. Ο Πρόεδρος του Ισραήλ δήλωσε βαθύτατα συγκινημένος για την τιμή που του απονέμεται, τονίζοντας ότι "η Αθήνα είναι η πόλη η οποία φέρει τις πιο σημαντικές αξίες για ολόκληρη την ανθρωπότητα". Εστίασε επίσης στην ισχυρή σχέση ανάμεσα σε Ελλάδα και Ισραήλ, η οποία είναι σημαντική βάση για το παρόν και κυρίως για το μέλλον.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Herzog ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αθηναίων για την απονομή του Μεταλλίου και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί το Προεδρικό Μέγαρο στην Ιερουσαλήμ. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Περιφέρεια Αττικής: Ανάδειξη και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο

Ο Περιφερειάρχης Αττικής ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, τη χρηματοδότηση νέων έργων Πολιτισμού μέσα από την υλοποίηση μιας Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) στην Αττική.

Άνθρωποι διαβάζουν στον ηλεκτρικό

Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που δεν κοιτάζουν τα κινητά τους στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

ΥΠΠΟ: Στρατηγικό ολιστικό σχέδιο αντιμετώπισης του αρχαίου θεάτρου της Δωδώνης

Στόχος η αξιολόγηση των μέχρι σήμερα εργασιών και η σύνταξη του οδικού χάρτη για την περαιτέρω εξέλιξη του έργου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.

Η instax mini Evo της FUJIFILM φέρνει το vintage στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή

Με την υβριδική κάμερα στιγμιαίας εκτύπωσης της FUJIFILM, εκφράζεις τον κόσμο όπως ακριβώς θέλεις.

Χάρης Δούκας για τη Διπλή Ανάπλαση: "Η συστηματική προσπάθεια που κάναμε αποδίδει καρπούς"

Σε συνέντευξη τύπου, ο Δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στη γενικότερη αναβάθμισης της περιοχής προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών.

Μοναδικά πασχαλινά δώρα στο Cycladic Shop

Τα προϊόντα του Cycladic Shop είναι εμπνευσμένα από τις μόνιμες συλλογές του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και τα νησιά του Αιγαίου.