Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Πόλεως των Αθηνών παρέδωσε ο Κώστας Μπακογιάννης στον πρόεδρο του Ισραήλ

Η πράξη εγγυάται την σταθερότητα και εμβάθυνση των σχέσεων της Ελλάδας με το Ισραήλ, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Δημάρχου Αθηνών.

μπακογιάννης

Ο Δήμαρχος Αθηνών Κώστας Μπακογιάννης απένειμε την ύψιστη διάκριση της ελληνικής πρωτεύουσας στον Πρόεδρο του Ισραήλ Isaac Herzog παραδίνοντάς του το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Πόλεως των Αθηνών. Πραγματοποιήθηκε ειδική τελετή στο Δημαρχιακό Μέγαρο, όπου ο Μπακογιάννης αναφέρθηκε σε μια σύντομη ιστορία με πρωταγωνιστή έναν πρώην διευθυντή του ληξιαρχείου του Δήμου Αθηναίων, τον Πάνο Χαλδέζο, ο οποίος την εποχή της κατοχής σε συνεργασία με την Μητρόπολη Αθηνών άνοιξε ειδικό αρχείο για καταχωρήσεων Εβραίων με σκοπό τη διάσωσής τους.

"Είμαστε δύο Έθνη με μακραίωνη ιστορία, που ταξιδεύουν ανά τους αιώνες σε διαρκή διάλογο, αέναη ώσμωση, συνύπαρξη και εν τέλει συμβίωση", τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του. "Εστιάζοντας στις ελληνο-ισραηλινές σχέσεις, οι οποίες βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο της ιστορίας τους, πολλαπλασιάζονται οι διαπολιτιστικές ανταλλαγές των πρωτευουσών των δύο χωρών, χτίζοντας "γέφυρες" συνεργασίας, κατανόησης και φιλίας". Ο δήμαρχος ξεκαθάρισε επίσης ότι η εμβάθυνση των σχέσεων των δύο χωρών αποτελεί εγγύηση σταθερότητας και προϋπόθεση τόσο για την ευρύτερη ανάπτυξη στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου όσο και για την επικράτηση της ειρήνης και της ευημερίας με βάση της αρχές του Διεθνούς Δικαίου.

Κατόπιν έκανε αναφορά στην πολιτική καριέρα του Herzog, περιγράφοντάς τον ως μια προεξάρχουσα φωνή ενότητας των λαών και εκφραστή της ελπίδας για την καταπολέμηση των διακρίσεων. Ο Πρόεδρος του Ισραήλ δήλωσε βαθύτατα συγκινημένος για την τιμή που του απονέμεται, τονίζοντας ότι "η Αθήνα είναι η πόλη η οποία φέρει τις πιο σημαντικές αξίες για ολόκληρη την ανθρωπότητα". Εστίασε επίσης στην ισχυρή σχέση ανάμεσα σε Ελλάδα και Ισραήλ, η οποία είναι σημαντική βάση για το παρόν και κυρίως για το μέλλον.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Herzog ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αθηναίων για την απονομή του Μεταλλίου και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί το Προεδρικό Μέγαρο στην Ιερουσαλήμ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Bars

Γιατί δεν πρέπει να χάσεις το Athens Cocktail Festival

Η μεγαλύτερη γιορτή του cocktail έρχεται στις 20 και 21 Μαΐου στην Αθήνα και εμείς σου δίνουμε όλους τους λόγους για να γίνεις μέρος της.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
19/05/2022

Το Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων μεταμορφώνεται σε ένα "φλογερό" εμβυθιστικό περιβάλλον

Η εικαστικός Δανάη Στράτου παρουσιάζει την καινούρια ατομική της έκθεση με τίτλο "Burning Issues - Merimbula".

World Paloma Day: Πού θα πιούμε την Paloma των Αθηνών;

Φτιάξαμε ένα χάρτη του "νέου Gin tonic" για να γιορτάσεις κατάλληλα την World Paloma Day.

Τις "Κυριακές στην Αθήνα" πάμε μουσείο!

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, τα μουσεία και οι πολιτιστικοί χώροι του Δήμου Αθηναίων προσκαλούν μικρούς και μεγάλους σε απίθανες δράσεις.

Εθνικός Κήπος: Παραδόθηκε το πρώτο αναβαθμισμένο τμήμα του

Ένα από τα πιο όμορφα τοπόσημα για την Αθήνα και τους κατοίκους της ανακτά τη χαμένη του αίγλη.

Υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας στο κέντρο της Αθήνας μαρτυρά τη φρίκη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

Η έκθεση με τίτλο "Ο πόλεμος που δεν έπρεπε να είχε γίνει" καταδεικνύει μέσα από τα 57 στιγμιότυπα τις φρικαλεότητες του πολέμου, το δράμα των αμάχων που είδαν τη ζωή τους να ανατρέπεται, αλλά και τις γενναίες και αδιάκοπες προσπάθειές τους να αντισταθούν στην καταστροφή, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα κατά του πολέμου.

Για bar hopping στο Athens Cocktail Festival & Week

Κορυφαία μπαρ του εξωτερικού, σημαντικοί bartenders, πρωτότυπα concepts και ενδιαφέροντα σεμινάρια ανανεώνουν για λίγες ημέρες την εγχώρια πίνειν σκηνή, στο πλαίσιο του πρώτου Athens Cocktail Festival & Week.