Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Πόλεως των Αθηνών παρέδωσε ο Κώστας Μπακογιάννης στον πρόεδρο του Ισραήλ

Η πράξη εγγυάται την σταθερότητα και εμβάθυνση των σχέσεων της Ελλάδας με το Ισραήλ, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Δημάρχου Αθηνών.

μπακογιάννης

Ο Δήμαρχος Αθηνών Κώστας Μπακογιάννης απένειμε την ύψιστη διάκριση της ελληνικής πρωτεύουσας στον Πρόεδρο του Ισραήλ Isaac Herzog παραδίνοντάς του το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Πόλεως των Αθηνών. Πραγματοποιήθηκε ειδική τελετή στο Δημαρχιακό Μέγαρο, όπου ο Μπακογιάννης αναφέρθηκε σε μια σύντομη ιστορία με πρωταγωνιστή έναν πρώην διευθυντή του ληξιαρχείου του Δήμου Αθηναίων, τον Πάνο Χαλδέζο, ο οποίος την εποχή της κατοχής σε συνεργασία με την Μητρόπολη Αθηνών άνοιξε ειδικό αρχείο για καταχωρήσεων Εβραίων με σκοπό τη διάσωσής τους.

"Είμαστε δύο Έθνη με μακραίωνη ιστορία, που ταξιδεύουν ανά τους αιώνες σε διαρκή διάλογο, αέναη ώσμωση, συνύπαρξη και εν τέλει συμβίωση", τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του. "Εστιάζοντας στις ελληνο-ισραηλινές σχέσεις, οι οποίες βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο της ιστορίας τους, πολλαπλασιάζονται οι διαπολιτιστικές ανταλλαγές των πρωτευουσών των δύο χωρών, χτίζοντας "γέφυρες" συνεργασίας, κατανόησης και φιλίας". Ο δήμαρχος ξεκαθάρισε επίσης ότι η εμβάθυνση των σχέσεων των δύο χωρών αποτελεί εγγύηση σταθερότητας και προϋπόθεση τόσο για την ευρύτερη ανάπτυξη στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου όσο και για την επικράτηση της ειρήνης και της ευημερίας με βάση της αρχές του Διεθνούς Δικαίου.

Κατόπιν έκανε αναφορά στην πολιτική καριέρα του Herzog, περιγράφοντάς τον ως μια προεξάρχουσα φωνή ενότητας των λαών και εκφραστή της ελπίδας για την καταπολέμηση των διακρίσεων. Ο Πρόεδρος του Ισραήλ δήλωσε βαθύτατα συγκινημένος για την τιμή που του απονέμεται, τονίζοντας ότι "η Αθήνα είναι η πόλη η οποία φέρει τις πιο σημαντικές αξίες για ολόκληρη την ανθρωπότητα". Εστίασε επίσης στην ισχυρή σχέση ανάμεσα σε Ελλάδα και Ισραήλ, η οποία είναι σημαντική βάση για το παρόν και κυρίως για το μέλλον.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Herzog ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αθηναίων για την απονομή του Μεταλλίου και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί το Προεδρικό Μέγαρο στην Ιερουσαλήμ. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

"EROTICArt 2023": Το απόλυτο φεστιβάλ ερωτισμού επιστρέφει ανανεωμένο

Μετά από τριετή απουσία, το φεστιβάλ έρχεται στο κέντρο της Αθήνας με περισσότερα από 3500 τ.μ. αφιερωμένα στην έκφραση της σεξουαλικότητας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/01/2023

Τα "Απλά μαθήματα ενδυματολογίας" μάς ταξιδεύουν στον κόσμο της μόδας

Στα μαθήματα οι συμμετέχοντες θα ασχοληθούν με ενδύματα από την αρχαιότητα, την αρχαία Αίγυπτο, την Περσία, την Ελλάδα, την Ρώμη, το Βυζάντιο, την Αναγέννηση έως και την σημερινή εποχή.

Μη χάσετε το πληθωρικό 26ο Παζάρι Βιβλίου

Στο κέντρο της Αθήνας θα διοργανωθεί και φέτος το καθιερωμένο παζάρι του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου.

Τα μηνύματα της Δήλου για την ανθρωπότητα, στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι

Το Alpha Mission - Δelos ταξιδεύει στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι και γίνεται αφορμή για την εκκίνηση μιας μεγάλης συζήτησης σχετικά με την κλιματική κρίση, τον πολιτισμό και το μέλλον της ανθρωπότητας.

Δέκα ερωτησεις στην Αμάντα Μιχαλοπούλου

Η συγγραφέας δηλώνει, μεταξύ άλλων, πως η φροϋδική ψυχανάλυση σήμερα μοιάζει σχεδόν με ανέκδοτο και πως η εξουσία αυτοϊκανοποιείται ασκώντας εξουσία.

"25+1 ερωτήσεις για την Ενεργειακή Κρίση": Παρουσίαση του βιβλίου του Ορέστη Ομράν

Ο συγγραφέας ανέφερε ότι στόχος του ήταν το βιβλίο να μην είναι ένα απρόσωπο ακαδημαϊκό σύγγραμμα, αλλά ένας οδηγός κατανόησης της ενεργειακής κρίσης.

Η HotelBrain διοργανώνει Ημέρα Καριέρας

Η Ημέρα Καριέρας θα δώσει τη δυνατότητα σε σπουδαστές και επαγγελματίες του κλάδου που αναζητούν εργασία, να συνομιλήσουν απευθείας με στελέχη της εταιρίας και να συζητήσουν ευκαιρίες σταδιοδρομίας στον Όμιλο της HotelBrain.