"Προς μια Ευρωπαϊκή Θητεία του Ενεργού Πολίτη στην Ελλάδα": Εκδήλωση από το Γαλλικό Ινστιτούτο

Το event περιλαμβάνει εργαστήρια και συζητήσεις με καλεσμένους σχετικά με την προώθηση του θεσμού «Ευρωπαϊκή Θητεία του Ενεργού Πολίτη».

Γαλλικό Ινστιτούτο

Την Πέμπτη 3 Μαρτίου το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος διοργανώνει μία εκδήλωση με τίτλο "Προς μια Ευρωπαϊκή Θητεία του Ενεργού Πολίτη στην Ελλάδα", σε συνεργασία με τους Συλλόγους Le Collectif pour un Service Civique Européen, Unis-Cité και Ecogenia.

Με αφορμή σχόλια του Εμανουέλ Μακρόν για τον θεσμό "Ευρωπαϊκή Θητεία του Ενεργού Πολίτη", θα συζητηθεί στον χώρο του ινστιτούτου το θέμα της κοινωνικής θητείας του ενεργού πολίτη στην Ελλάδα, στοιχείο το οποίο οι διοργανωτές πιστεύουν ότι θα συνεισφέρει στην καλύτερη λειτουργίας της ευρωπαϊκής ένωσης. Πριν τη συζήτηση θα διεξαχθούν εκπαιδευτικά εργαστήρια σε ομάδες 8-10 ατόμων για την ενημέρωση των συμμετεχόντων σχετικά με τη θητεία του ενεργού πολίτη.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

4.30 – 6.30: εργαστήρια για τη "Θητεία του Ενεργού Πολίτη” μέσω της ανταλλαγής πληροφοριών για τις πρωτοβουλίες που πραγματοποιούνται στη Γαλλία και σε άλλες χώρες που ήδη εφαρμόζουν το πρόγραμμα.
7 – 8.30 μ.μ.: Θεσμική συνάντηση στην οποία θα συμμετάσχουν, μετά από πρόσκληση του Γάλλου πρέσβη στην Ελλάδα, Έλληνες Υπουργοί, Υφυπουργοί, Πρέσβεις ευρωπαϊκών χωρών στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα πραγματοποιηθεί ανατροφοδότηση των συμπερασμάτων των απογευματινών εργαστηρίων και θα ακολουθήσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους των τριών Συλλόγων που συμμετέχουν στην εκδήλωση (Benjamin Sibille - Γενικός Διευθυντής και Ιδρυτής του Συλλόγου Le collectif pour un service civique européen, Λία Παπάζογλου - Συνιδρύτρια της Ecogenia, Έρικα Σπαγάκου - Συνιδρύτρια της Ecogenia, Marie Trellu-Kane - Πρόεδρος και Συνιδρύτρια του Συλλόγου Unis-Cité)

Tη συζήτηση θα συντονίσει η Βασιλική Γραμματικογιάννη. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα φιλοξενείται στο μπιστρό Paris-Athènes του Γαλλικού Ινστιτούτου η έκθεση "Asaroton" της εικαστικού Σοφίας Κυριάκου.

Για τη συμμετοχή στο εργαστήριο δείτε εδώ. Για τη συμμετοχή στην εκδήλωση η διαδικτυακή προκράτηση θα ανοίξει στις 28 Φεβρουαρίου (4 μ.μ.)

Το event θα μεταδοθεί διαδικτυακά. Είσοδος ελεύθερη με προεγγραφή 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Γιορτάζουμε την ημέρα των ερωτευμένων "Τετ-α-τετ...μ' ένα βιβλίο!"

Μία βραδιά αποκλειστικά για εργένηδες και εργένισσες που αγαπούν το βιβλίο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/02/2023

24ωρη λειτουργία θερμαινόμενου χώρου στον Δήμο Πειραιά

Στη δομή τηρείται αυστηρά το πρωτόκολλο των οδηγιών του Ε.Ο.Δ.Υ. και εφαρμόζονται όλα τα μέτρα πρόληψης ενάντια στον covid - 19.

Πέθανε ο Γενικός Διευθυντής της ΕΒΕ Φίλιππος Τσιμπόγλου

Ο θάνατός του πρόεκυψε λίγο πριν την επίσημη λήξη της θητείας του στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

Μάριο Ντεσιάτι: Ο νικητής του λογοτεχνικού βραβείου Strega 2022 έρχεται στην Αθήνα

O συγγραφέας του μυθιστορήματος Ασυμβίβαστοι (πρωτ.τίτλος Spartiati), που τιμήθηκε με τη μεγαλύτερη λογοτεχνική διάκριση στην Ιταλία, θα επισκεφθεί την Αθήνα, για να παρουσιάσει το βιβλίο του.

Αναψυκτήρια σε 75 αρχαιολογικούς χώρους ενισχύουν την οικονομία των εμπειριών

Μια σημαντική πρωτοβουλία για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων

Ρεπορτάζ: Τι περιμένουμε στο μέλλον από τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης;

Έχοντας αναλάβει τη διαχείριση της ΔΑΚ, η Τεχνόπολη μας εξηγεί το όραμα και τους στόχους για το μέλλον της πρώτης, προκειμένου να συνεχίσει τη μέχρι τώρα επιτυχημένη πορεία της.

Η μικρασιατική μνήμη στα "Αόρατα Δεσμά" του Ευάγγελου Σαχπέρογλου

Το μυθιστόρημα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάττων.