"Προς μια Ευρωπαϊκή Θητεία του Ενεργού Πολίτη στην Ελλάδα": Εκδήλωση από το Γαλλικό Ινστιτούτο

Το event περιλαμβάνει εργαστήρια και συζητήσεις με καλεσμένους σχετικά με την προώθηση του θεσμού «Ευρωπαϊκή Θητεία του Ενεργού Πολίτη».

Γαλλικό Ινστιτούτο

Την Πέμπτη 3 Μαρτίου το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος διοργανώνει μία εκδήλωση με τίτλο "Προς μια Ευρωπαϊκή Θητεία του Ενεργού Πολίτη στην Ελλάδα", σε συνεργασία με τους Συλλόγους Le Collectif pour un Service Civique Européen, Unis-Cité και Ecogenia.

Με αφορμή σχόλια του Εμανουέλ Μακρόν για τον θεσμό "Ευρωπαϊκή Θητεία του Ενεργού Πολίτη", θα συζητηθεί στον χώρο του ινστιτούτου το θέμα της κοινωνικής θητείας του ενεργού πολίτη στην Ελλάδα, στοιχείο το οποίο οι διοργανωτές πιστεύουν ότι θα συνεισφέρει στην καλύτερη λειτουργίας της ευρωπαϊκής ένωσης. Πριν τη συζήτηση θα διεξαχθούν εκπαιδευτικά εργαστήρια σε ομάδες 8-10 ατόμων για την ενημέρωση των συμμετεχόντων σχετικά με τη θητεία του ενεργού πολίτη.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

4.30 – 6.30: εργαστήρια για τη "Θητεία του Ενεργού Πολίτη” μέσω της ανταλλαγής πληροφοριών για τις πρωτοβουλίες που πραγματοποιούνται στη Γαλλία και σε άλλες χώρες που ήδη εφαρμόζουν το πρόγραμμα.
7 – 8.30 μ.μ.: Θεσμική συνάντηση στην οποία θα συμμετάσχουν, μετά από πρόσκληση του Γάλλου πρέσβη στην Ελλάδα, Έλληνες Υπουργοί, Υφυπουργοί, Πρέσβεις ευρωπαϊκών χωρών στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα πραγματοποιηθεί ανατροφοδότηση των συμπερασμάτων των απογευματινών εργαστηρίων και θα ακολουθήσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους των τριών Συλλόγων που συμμετέχουν στην εκδήλωση (Benjamin Sibille - Γενικός Διευθυντής και Ιδρυτής του Συλλόγου Le collectif pour un service civique européen, Λία Παπάζογλου - Συνιδρύτρια της Ecogenia, Έρικα Σπαγάκου - Συνιδρύτρια της Ecogenia, Marie Trellu-Kane - Πρόεδρος και Συνιδρύτρια του Συλλόγου Unis-Cité)

Tη συζήτηση θα συντονίσει η Βασιλική Γραμματικογιάννη. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα φιλοξενείται στο μπιστρό Paris-Athènes του Γαλλικού Ινστιτούτου η έκθεση "Asaroton" της εικαστικού Σοφίας Κυριάκου.

Για τη συμμετοχή στο εργαστήριο δείτε εδώ. Για τη συμμετοχή στην εκδήλωση η διαδικτυακή προκράτηση θα ανοίξει στις 28 Φεβρουαρίου (4 μ.μ.)

Το event θα μεταδοθεί διαδικτυακά. Είσοδος ελεύθερη με προεγγραφή 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Fashion Room Service: Η μεγαλύτερη fashion βραδιά της Αθήνας έρχεται στο "Radisson Blu Park Hotel"

Πάνω από 20 ελληνικά brands από Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσουν τις νέες τους spring/summer συλλογές με accessories, κοσμήματα και ρούχα.

ΥΠΠΟ: Έργα πολιτισμού για την ανάδειξη του μνημειακού πλούτου της Αττικής

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς παρουσίασαν τους βασικούς άξονες για τη μέγιστη αξιοποίηση του πολιτιστικού πλούτου της περιφέρειας.

Ανακαλύψτε έναν κόσμο που αλλάζει στο Athens Science Festival 2024

Κάθε μοναδική "Ιστορία Αλλαγής" και ένας επιπλέον λόγος για να εξερευνήσετε το επετειακό Athens Science Festival.

Το Athens Tattoo Convention μάς στιγματίζει για άλλη μια χρονιά

Στο Παλαιό Φάληρο θα διεξαχθεί φέτος το αγαπημένο διεθνές φεστιβάλ tattoo.

"Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;": Η Στέγη Ωνάση μιλά για δράκους, μύθους και αλήθειες

Το επόμενο κεφάλαιο του Society Uncensored έχει θέμα τις ψυχεδελικές ουσίες, τα μανιτάρια και την ψυχική υγεία.