"Προς μια Ευρωπαϊκή Θητεία του Ενεργού Πολίτη στην Ελλάδα": Εκδήλωση από το Γαλλικό Ινστιτούτο

Το event περιλαμβάνει εργαστήρια και συζητήσεις με καλεσμένους σχετικά με την προώθηση του θεσμού «Ευρωπαϊκή Θητεία του Ενεργού Πολίτη».

Γαλλικό Ινστιτούτο

Την Πέμπτη 3 Μαρτίου το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος διοργανώνει μία εκδήλωση με τίτλο "Προς μια Ευρωπαϊκή Θητεία του Ενεργού Πολίτη στην Ελλάδα", σε συνεργασία με τους Συλλόγους Le Collectif pour un Service Civique Européen, Unis-Cité και Ecogenia.

Με αφορμή σχόλια του Εμανουέλ Μακρόν για τον θεσμό "Ευρωπαϊκή Θητεία του Ενεργού Πολίτη", θα συζητηθεί στον χώρο του ινστιτούτου το θέμα της κοινωνικής θητείας του ενεργού πολίτη στην Ελλάδα, στοιχείο το οποίο οι διοργανωτές πιστεύουν ότι θα συνεισφέρει στην καλύτερη λειτουργίας της ευρωπαϊκής ένωσης. Πριν τη συζήτηση θα διεξαχθούν εκπαιδευτικά εργαστήρια σε ομάδες 8-10 ατόμων για την ενημέρωση των συμμετεχόντων σχετικά με τη θητεία του ενεργού πολίτη.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

4.30 – 6.30: εργαστήρια για τη "Θητεία του Ενεργού Πολίτη” μέσω της ανταλλαγής πληροφοριών για τις πρωτοβουλίες που πραγματοποιούνται στη Γαλλία και σε άλλες χώρες που ήδη εφαρμόζουν το πρόγραμμα.
7 – 8.30 μ.μ.: Θεσμική συνάντηση στην οποία θα συμμετάσχουν, μετά από πρόσκληση του Γάλλου πρέσβη στην Ελλάδα, Έλληνες Υπουργοί, Υφυπουργοί, Πρέσβεις ευρωπαϊκών χωρών στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα πραγματοποιηθεί ανατροφοδότηση των συμπερασμάτων των απογευματινών εργαστηρίων και θα ακολουθήσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους των τριών Συλλόγων που συμμετέχουν στην εκδήλωση (Benjamin Sibille - Γενικός Διευθυντής και Ιδρυτής του Συλλόγου Le collectif pour un service civique européen, Λία Παπάζογλου - Συνιδρύτρια της Ecogenia, Έρικα Σπαγάκου - Συνιδρύτρια της Ecogenia, Marie Trellu-Kane - Πρόεδρος και Συνιδρύτρια του Συλλόγου Unis-Cité)

Tη συζήτηση θα συντονίσει η Βασιλική Γραμματικογιάννη. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα φιλοξενείται στο μπιστρό Paris-Athènes του Γαλλικού Ινστιτούτου η έκθεση "Asaroton" της εικαστικού Σοφίας Κυριάκου.

Για τη συμμετοχή στο εργαστήριο δείτε εδώ. Για τη συμμετοχή στην εκδήλωση η διαδικτυακή προκράτηση θα ανοίξει στις 28 Φεβρουαρίου (4 μ.μ.)

Το event θα μεταδοθεί διαδικτυακά. Είσοδος ελεύθερη με προεγγραφή 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Εγκαίνια: Οι νέες εκθέσεις της εβδομάδας (16-22/5)

Όλα όσα περιμένουμε να ανακαλύψουμε στις γκαλερί και τα μουσεία της Αθήνας αυτή την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
16/05/2022

Εγκαίνια: Οι νέες εκθέσεις της εβδομάδας (09-15/5)

Το ζήτημα του εγκλεισμού εξακολουθεί να εμπνέει καλλιτέχνες, με αρκετές από τις ανερχόμενες εκθέσεις να συνδέουν προσωπικά βιώματα και κοινωνικά ζητήματα με τη 2χρονη περίοδο της καραντίνας.

Η Αθήνα κρύβει πλέον έναν "Αμαζόνιο"

ΤΟ ΕΜΣΤ εγκαινιάζει μία "εκτός τειχών" έκθεση του Δημήτρη Τσουμπλέκα, έναν διάλογο ανάμεσα στο φυσικό περιβάλλον και την προσωπική ανάμνηση.

Νέα μέτρα: Τι αλλάζει στους χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας

Κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης αποτελεί τη βασική αλλαγή στα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού, ειδικά όσον αφορά τους πολιτιστικούς χώρους και τα καταστήματα εστίασης.

Η σχέση του φολκλόρ με την έννοια της παράδοσης

Η γκαλερί Batagianni εγκαινιάζει μια ομαδική έκθεση που μελετά το φολκλόρ ως είδος τέχνης αλλά και μία μοντέρνα απόδοση των παραδόσεων.

Updated | Εγκαίνια: Οι νέες εκθέσεις της εβδομάδας (02-08/5)

Ο τελευταίος μήνας της άνοιξης εμπνέει πληθώρα καλλιτεχνών και φέρνει στην πόλη νέα καλλιτεχνικά εγχειρήματα, εγκαταστάσεις, ζωγραφικούς πίνακες, γλυπτά, ψηφιακά καλλιτεχνικά έργα και πολλά άλλα.