Ξεκίνησαν τα έργα αναστήλωσης της ιστορικής "Βίλας Κλωναρίδη" στα Πατήσια

Η δράση αποσκοπεί στη γενικότερη συντήρηση πολιτισμικών μνημείων της πρωτεύουσας.

Βίλα

Η ιστορική "Βίλα Κλωναρίδη", που χρονολογείται να έχει κτιστεί εδώ και πάνω από 120 χρόνια, επιτέλους θα ανοικοδομηθεί από τη δημοτική αρχή της Αθήνας. Η συμβολική αξία του κτιρίου στο Πάρκο Φιξ της περιοχής των Πατησίων οδήγησε τους κατοίκους σε αίτημα συντήρησής του από τον δήμο, κάτι που έχει ζητηθεί αρκετές δεκαετίες πριν. Το κτίριο σχεδιάστηκε από τον Βαυαρό αρχιτέκτονα Ερνστ Τσίλλερ και αγοράστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα από τα αδέρφια Κλωναρίδη, περνώντας το 1993 στην ιδιοκτησία του Δήμου Αθηνών.

Οι πρώτες εργασίες αναδιαμόρφωσης της βίλας αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τον Απρίλιο και σταδιακά δρομολογούνται τα σχέδια πλήρης αναστήλωσής του. Η δράση αποτελεί μέρος ενός γενικότερου σχεδίου του δήμου για την αναβίωση ιστορικών μνημείων της πόλης, γεγονός που θα συμβάλλει σε πολιτιστική και αισθητική ανάκαμψη της πρωτεύουσας.

Βίλα Πατήσια

"Η διάσωση και αποκατάσταση της Βίλας Κλωναρίδη που αποτελεί ένα αυθεντικό σύμβολο της παλιάς Αθήνας, αλλά και συνέχεια της ζωντανής ιστορίας της πόλης, αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή δέσμευση της δημοτικής μας αρχής. Σήμερα προχωρούμε μεθοδικά στην αναστήλωση του εμβληματικού κτιρίου, προκειμένου να περάσουμε σύντομα και στο επόμενο στάδιο της πλήρους αποκατάστασής του. Η Βίλα όπως έχει ήδη γίνει με το ομώνυμο πάρκο, θα αποκτήσει μετά από δεκαετίες τη ζωντάνια και τη λάμψη που της αρμόζει, συμμετέχοντας στο συνολικό σχέδιο αναβάθμισης της γειτονιάς των Πατησίων. Στόχος μας, εξάλλου, είναι να μην αφήσουμε κανένα "θησαυρό" από το πλούσιο κτιριακό απόθεμα της πόλης να χαθεί μέσα στη λήθη και στην εγκατάλειψη", τονίζει ο Δήμαρχος Αθηνών Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος επισκέφθηκε τον χώρο των εργασιών με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Αστικών και Κτιριακών Υποδομών της Αθήνας Βασίλη Αξιώτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Bars

Για bar hopping στο Athens Cocktail Festival & Week

Κορυφαία μπαρ του εξωτερικού, σημαντικοί bartenders, πρωτότυπα concepts και ενδιαφέροντα σεμινάρια ανανεώνουν για λίγες ημέρες την εγχώρια πίνειν σκηνή, στο πλαίσιο του πρώτου Athens Cocktail Festival & Week.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
12/05/2022

Ανοικτή πρόσκληση προς όλους τους πολίτες της Αττικής να συμμετάσχουν στον φιλανθρωπικό  αγώνα 100 ωρών "NoFinish Line"

Με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής πραγματοποιείται ο αγώνας με στόχο τη στήριξη της Ένωσης "Μαζί για το Παιδί", στην Αγορά του Καλατράβα στο ΟΑΚΑ.

"Νουάρ" πρώτη περιήγηση στην Αθήνα με φόντο την ιστορία

Η Περιφέρεια Αττικής και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης μας προσκαλούν στον πρώτο από μια σειρά εκπαιδευτικών περιπάτων που διοργανώνουν.

Το αρχιτεκτονικό μέλλον της Αθήνας συναντά τις αστικές στρατηγικές της Βαρκελώνης στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Το Πολυτεχνείο του Μονάχου - TUM, σε συνεργασία με τη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, διοργανώνουν μια δημόσια εκδήλωση στην Αίθουσα Καυταντζόγλου του ΕΜΠ.

"Όλοι Μαζί Μπορούμε": Δράση συγκέντρωσης βοήθειας προς την Ουκρανία από την Περιφέρεια Αττικής και 50 Δήμους της Αττικής

Η Περιφέρεια Αττικής, το "Όλοι Μαζί Μπορούμε" και 50 Δήμοι της Αττικής, δημιουργούν μια ισχυρή αλυσίδα με στόχο τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τον Ουκρανικό λαό και για τους πρόσφυγες που καθημερινά έρχονται στην Ελλάδα.

Ιστορικές περιηγήσεις, εικαστικές εμπειρίες και ξεχωριστοί περίπατοι στις "Αθηναϊκές Διαδρομές" του Μαΐου

Πέντε συναρπαστικές διαδρομές, "ξετυλίγονται" αυτόν τον Μάιο σε διαφορετικά σημεία της πόλης, στο πλαίσιο της δράσης "Αθηναϊκές Διαδρομές" που υλοποιεί το "Athens Culture Net" του Δήμου Αθηναίων.

Πρωτομαγιά στην πόλη βολτάροντας στη φύση

Όσοι μείνετε στην Αθήνα το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, μπορείτε να απολαύσετε τις ηλιόλουστες ανοιξιάτικες ημέρες κάνοντας μια βόλτα στα πάρκα και δάση της πόλης, ορισμένα από τα οποία έχουν ετοιμάσει γιορτινές πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις.