Ξεκίνησαν τα έργα αναστήλωσης της ιστορικής "Βίλας Κλωναρίδη" στα Πατήσια

Η δράση αποσκοπεί στη γενικότερη συντήρηση πολιτισμικών μνημείων της πρωτεύουσας.

Βίλα

Η ιστορική "Βίλα Κλωναρίδη", που χρονολογείται να έχει κτιστεί εδώ και πάνω από 120 χρόνια, επιτέλους θα ανοικοδομηθεί από τη δημοτική αρχή της Αθήνας. Η συμβολική αξία του κτιρίου στο Πάρκο Φιξ της περιοχής των Πατησίων οδήγησε τους κατοίκους σε αίτημα συντήρησής του από τον δήμο, κάτι που έχει ζητηθεί αρκετές δεκαετίες πριν. Το κτίριο σχεδιάστηκε από τον Βαυαρό αρχιτέκτονα Ερνστ Τσίλλερ και αγοράστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα από τα αδέρφια Κλωναρίδη, περνώντας το 1993 στην ιδιοκτησία του Δήμου Αθηνών.

Οι πρώτες εργασίες αναδιαμόρφωσης της βίλας αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τον Απρίλιο και σταδιακά δρομολογούνται τα σχέδια πλήρης αναστήλωσής του. Η δράση αποτελεί μέρος ενός γενικότερου σχεδίου του δήμου για την αναβίωση ιστορικών μνημείων της πόλης, γεγονός που θα συμβάλλει σε πολιτιστική και αισθητική ανάκαμψη της πρωτεύουσας.

Βίλα Πατήσια

"Η διάσωση και αποκατάσταση της Βίλας Κλωναρίδη που αποτελεί ένα αυθεντικό σύμβολο της παλιάς Αθήνας, αλλά και συνέχεια της ζωντανής ιστορίας της πόλης, αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή δέσμευση της δημοτικής μας αρχής. Σήμερα προχωρούμε μεθοδικά στην αναστήλωση του εμβληματικού κτιρίου, προκειμένου να περάσουμε σύντομα και στο επόμενο στάδιο της πλήρους αποκατάστασής του. Η Βίλα όπως έχει ήδη γίνει με το ομώνυμο πάρκο, θα αποκτήσει μετά από δεκαετίες τη ζωντάνια και τη λάμψη που της αρμόζει, συμμετέχοντας στο συνολικό σχέδιο αναβάθμισης της γειτονιάς των Πατησίων. Στόχος μας, εξάλλου, είναι να μην αφήσουμε κανένα "θησαυρό" από το πλούσιο κτιριακό απόθεμα της πόλης να χαθεί μέσα στη λήθη και στην εγκατάλειψη", τονίζει ο Δήμαρχος Αθηνών Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος επισκέφθηκε τον χώρο των εργασιών με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Αστικών και Κτιριακών Υποδομών της Αθήνας Βασίλη Αξιώτη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Μη χάσετε το πληθωρικό 26ο Παζάρι Βιβλίου

Στο κέντρο της Αθήνας θα διοργανωθεί και φέτος το καθιερωμένο παζάρι του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/01/2023

Τα μηνύματα της Δήλου για την ανθρωπότητα, στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι

Το Alpha Mission - Δelos ταξιδεύει στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι και γίνεται αφορμή για την εκκίνηση μιας μεγάλης συζήτησης σχετικά με την κλιματική κρίση, τον πολιτισμό και το μέλλον της ανθρωπότητας.

Δέκα ερωτησεις στην Αμάντα Μιχαλοπούλου

Η συγγραφέας δηλώνει, μεταξύ άλλων, πως η φροϋδική ψυχανάλυση σήμερα μοιάζει σχεδόν με ανέκδοτο και πως η εξουσία αυτοϊκανοποιείται ασκώντας εξουσία.

"25+1 ερωτήσεις για την Ενεργειακή Κρίση": Παρουσίαση του βιβλίου του Ορέστη Ομράν

Ο συγγραφέας ανέφερε ότι στόχος του ήταν το βιβλίο να μην είναι ένα απρόσωπο ακαδημαϊκό σύγγραμμα, αλλά ένας οδηγός κατανόησης της ενεργειακής κρίσης.

Η HotelBrain διοργανώνει Ημέρα Καριέρας

Η Ημέρα Καριέρας θα δώσει τη δυνατότητα σε σπουδαστές και επαγγελματίες του κλάδου που αναζητούν εργασία, να συνομιλήσουν απευθείας με στελέχη της εταιρίας και να συζητήσουν ευκαιρίες σταδιοδρομίας στον Όμιλο της HotelBrain.

Εργαστήριο κεντητικής με έμπνευση την "Πολυκατοικία"

Τη δράση σχεδίασαν και παρουσιάζουν η Ίρις Κρητικού και η Δήμητρα Κωνσταντινίδη, συμμετέχουσα εικαστικός στην έκθεση "Πολυκατοικία" στην Ελληνοαμερικανική Ένωση.

Ενας εορταστικός "περίπατος" και μια πρωτότυπη προσέγγιση συμμετοχικότητας στην αστική ανάπτυξη

Οι Περιπατητές Νερού μάς προσκαλούν σε μια τελευταία -προς το παρόν- στάση του ταξιδιού τους, στο χώρο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων για να μοιραστούν και να συζητήσουν στιγμιότυπα της εμπειρίας τους.