Ξεκίνησαν τα έργα αναστήλωσης της ιστορικής "Βίλας Κλωναρίδη" στα Πατήσια

Η δράση αποσκοπεί στη γενικότερη συντήρηση πολιτισμικών μνημείων της πρωτεύουσας.

Βίλα

Η ιστορική "Βίλα Κλωναρίδη", που χρονολογείται να έχει κτιστεί εδώ και πάνω από 120 χρόνια, επιτέλους θα ανοικοδομηθεί από τη δημοτική αρχή της Αθήνας. Η συμβολική αξία του κτιρίου στο Πάρκο Φιξ της περιοχής των Πατησίων οδήγησε τους κατοίκους σε αίτημα συντήρησής του από τον δήμο, κάτι που έχει ζητηθεί αρκετές δεκαετίες πριν. Το κτίριο σχεδιάστηκε από τον Βαυαρό αρχιτέκτονα Ερνστ Τσίλλερ και αγοράστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα από τα αδέρφια Κλωναρίδη, περνώντας το 1993 στην ιδιοκτησία του Δήμου Αθηνών.

Οι πρώτες εργασίες αναδιαμόρφωσης της βίλας αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τον Απρίλιο και σταδιακά δρομολογούνται τα σχέδια πλήρης αναστήλωσής του. Η δράση αποτελεί μέρος ενός γενικότερου σχεδίου του δήμου για την αναβίωση ιστορικών μνημείων της πόλης, γεγονός που θα συμβάλλει σε πολιτιστική και αισθητική ανάκαμψη της πρωτεύουσας.

Βίλα Πατήσια

"Η διάσωση και αποκατάσταση της Βίλας Κλωναρίδη που αποτελεί ένα αυθεντικό σύμβολο της παλιάς Αθήνας, αλλά και συνέχεια της ζωντανής ιστορίας της πόλης, αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή δέσμευση της δημοτικής μας αρχής. Σήμερα προχωρούμε μεθοδικά στην αναστήλωση του εμβληματικού κτιρίου, προκειμένου να περάσουμε σύντομα και στο επόμενο στάδιο της πλήρους αποκατάστασής του. Η Βίλα όπως έχει ήδη γίνει με το ομώνυμο πάρκο, θα αποκτήσει μετά από δεκαετίες τη ζωντάνια και τη λάμψη που της αρμόζει, συμμετέχοντας στο συνολικό σχέδιο αναβάθμισης της γειτονιάς των Πατησίων. Στόχος μας, εξάλλου, είναι να μην αφήσουμε κανένα "θησαυρό" από το πλούσιο κτιριακό απόθεμα της πόλης να χαθεί μέσα στη λήθη και στην εγκατάλειψη", τονίζει ο Δήμαρχος Αθηνών Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος επισκέφθηκε τον χώρο των εργασιών με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Αστικών και Κτιριακών Υποδομών της Αθήνας Βασίλη Αξιώτη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Περιφέρεια Αττικής: Ανάδειξη και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο

Ο Περιφερειάρχης Αττικής ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, τη χρηματοδότηση νέων έργων Πολιτισμού μέσα από την υλοποίηση μιας Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) στην Αττική.

Άνθρωποι διαβάζουν στον ηλεκτρικό

Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που δεν κοιτάζουν τα κινητά τους στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

ΥΠΠΟ: Στρατηγικό ολιστικό σχέδιο αντιμετώπισης του αρχαίου θεάτρου της Δωδώνης

Στόχος η αξιολόγηση των μέχρι σήμερα εργασιών και η σύνταξη του οδικού χάρτη για την περαιτέρω εξέλιξη του έργου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.

Η instax mini Evo της FUJIFILM φέρνει το vintage στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή

Με την υβριδική κάμερα στιγμιαίας εκτύπωσης της FUJIFILM, εκφράζεις τον κόσμο όπως ακριβώς θέλεις.

Χάρης Δούκας για τη Διπλή Ανάπλαση: "Η συστηματική προσπάθεια που κάναμε αποδίδει καρπούς"

Σε συνέντευξη τύπου, ο Δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στη γενικότερη αναβάθμισης της περιοχής προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών.

Μοναδικά πασχαλινά δώρα στο Cycladic Shop

Τα προϊόντα του Cycladic Shop είναι εμπνευσμένα από τις μόνιμες συλλογές του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και τα νησιά του Αιγαίου.