Ξεκινούν τα έργα ανοικοδόμησης του παλιού εργοστασίου στο Πάρκο Πεύκων του Ηράκλειου

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής θα μετατρέψει το παλιό κλωστοϋφαντουργείο της περιοχής σε πολυχώρο πολιτιστικών δράσεων.

Κτίριο ΟΤ 216

Υπογράφθηκε η προγραμματική σύμβαση για την ανοικοδόμηση του παλιού κλωστοϋφαντουργείου στο Πάρκο της οδού Πεύκων, από τον δήμαρχο Ηρακλείου Αττικής Νίκο Μπάμπαλο. Το πλάνο αποσκοπεί στη διαμόρφωση του κτιρίου σε χώρο διεξαγωγής πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Το εργοστάσιο ανήκει στην ιδιοκτησία του δήμου εδώ και πολλές δεκαετίες και, μέσω επιδοτήσεων από ευρωπαϊκά προγράμματα, τα έργα αναστήλωσής του θα ξεκινήσουν στο επόμενο διάστημα. Υπολογίζεται ότι το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σε έναν περίπου χρόνο από τώρα και ο χώρος θα διοργανώνει εκδηλώσεις, εκθέσεις και μικρά συνέδρια.

Ο δήμαρχος δήλωσε ότι η απόφαση εκκίνησης του έργου οφείλεται στην ύπαρξη πολλών εργοστασίων που είχαν μείνει ερημωμένα στην πόλη. "Έτσι και για το παλιό εργοστάσιο του ΟΤ 216 βάλαμε στόχο, από την αρχή της θητείας μας, να το αναστυλώσουμε και να το αναδείξουμε ως ένα χρήσιμο χώρο ιστορίας και πολιτισμού που θα μείνει στο Ηράκλειο για πολλές ακόμα γενιές. Ψάξαμε, σχεδιάσαμε, διεκδικήσαμε και πετύχαμε αυτό το όραμα να γίνει πραγματικότητα χωρίς να επιβαρύνει οικονομικά το Δήμο και τους δημότες. Έτσι, εάν όλα πάνε κατ’ ευχή, σε ένα χρόνο και κάτι από τώρα θα ανοίξουμε τις πόρτες του νέου δημοτικού πολυχώρου για να τον χαίρονται μικροί και μεγάλοι", τονίζει ο ίδιος.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Το Μουσείο Ακρόπολης αφηγείται ιστορίες για την εργασία στην αρχαία Αθήνα

Οι αρχαιολόγοι του Μουσείου περιμένουν τους επισκέπτες να απαντήσουν στα ερωτήματα και να ανακαλύψουν τον κόσμο της εργασίας στην αρχαία Αθήνα αλλά και τα πρόσωπα πίσω από τις αριστουργηματικές δημιουργίες που επιβίωσαν έως τις μέρες μας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/01/2023

2023 Ελευσίς: Οι καλλιτεχνικοί συντελεστές και το όραμα της τελετής έναρξης

Δέκα από τους βασικούς σχεδιαστές του πολυμεσικού προγράμματος για την τελετή έναρξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας μας μιλούν για τις εμπνεύσεις και τα στοιχεία που ενσωμάτωσαν στα επιμέρους πρότζεκτ τους.

Η πρώην Βιοτεχνία Ελληνικών Μαντηλιών μεταμορφώνεται

Το ΥΠΠΟΑ δημιουργεί πολυδύναμο πολιτιστικό χώρο παραδοσιακής τυποβαφικής τέχνης στο ιστορικό κτήριο του τυποβαφικού εργαστηρίουκ, στο Μεταξουργείο.

Η ώρα της Ελευσίνας: Μιλήσαμε με τον Μιχαήλ Μαρμαρινό και τον Chris Baldwin όσο η πόλη βρίσκεται σε δημιουργικό αναβρασμό

Λίγες μέρες έμειναν για την πολυαναμενόμενη αυλαία των εκδηλώσεων του 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Πριν κατηφορίσουμε για Ελευσίνα, όμως, μιλήσαμε με τον Μιχαήλ Μαρμαρινό, γενικό καλλιτεχνικό διευθυντή της διοργάνωσης, και τον διακεκριμένο σκηνοθέτη Chris Baldwin, για το όραμά τους αλλά και για τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν κατά το σχεδιασμό του καλλιτεχνικού προγράμματος και τη διοργάνωση της πλούσιας διήμερης τελετής έναρξης.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Μπαζάρ βινυλίων στην Τεχνόπολη

Δύο αγαπημένα μπαζάρ στο κέντρο της Αθήνας, μια νέα έκθεση στη Στέγη και ό,τι μπορείτε να κάνετε στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 28/1 έως 3/2.

Σειρά εκδηλώσεων για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος

Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών με αφορμή την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος πραγματοποιεί σειρά εκδηλώσεων.