Ξεκινούν τα έργα ανοικοδόμησης του παλιού εργοστασίου στο Πάρκο Πεύκων του Ηράκλειου

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής θα μετατρέψει το παλιό κλωστοϋφαντουργείο της περιοχής σε πολυχώρο πολιτιστικών δράσεων.

Κτίριο ΟΤ 216

Υπογράφθηκε η προγραμματική σύμβαση για την ανοικοδόμηση του παλιού κλωστοϋφαντουργείου στο Πάρκο της οδού Πεύκων, από τον δήμαρχο Ηρακλείου Αττικής Νίκο Μπάμπαλο. Το πλάνο αποσκοπεί στη διαμόρφωση του κτιρίου σε χώρο διεξαγωγής πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Το εργοστάσιο ανήκει στην ιδιοκτησία του δήμου εδώ και πολλές δεκαετίες και, μέσω επιδοτήσεων από ευρωπαϊκά προγράμματα, τα έργα αναστήλωσής του θα ξεκινήσουν στο επόμενο διάστημα. Υπολογίζεται ότι το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σε έναν περίπου χρόνο από τώρα και ο χώρος θα διοργανώνει εκδηλώσεις, εκθέσεις και μικρά συνέδρια.

Ο δήμαρχος δήλωσε ότι η απόφαση εκκίνησης του έργου οφείλεται στην ύπαρξη πολλών εργοστασίων που είχαν μείνει ερημωμένα στην πόλη. "Έτσι και για το παλιό εργοστάσιο του ΟΤ 216 βάλαμε στόχο, από την αρχή της θητείας μας, να το αναστυλώσουμε και να το αναδείξουμε ως ένα χρήσιμο χώρο ιστορίας και πολιτισμού που θα μείνει στο Ηράκλειο για πολλές ακόμα γενιές. Ψάξαμε, σχεδιάσαμε, διεκδικήσαμε και πετύχαμε αυτό το όραμα να γίνει πραγματικότητα χωρίς να επιβαρύνει οικονομικά το Δήμο και τους δημότες. Έτσι, εάν όλα πάνε κατ’ ευχή, σε ένα χρόνο και κάτι από τώρα θα ανοίξουμε τις πόρτες του νέου δημοτικού πολυχώρου για να τον χαίρονται μικροί και μεγάλοι", τονίζει ο ίδιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Bars

World Paloma Day: Πού θα πιούμε την Paloma των Αθηνών;

Φτιάξαμε ένα χάρτη του "νέου Gin tonic" για να γιορτάσεις κατάλληλα την World Paloma Day.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/05/2022

Για bar hopping στο Athens Cocktail Festival & Week

Κορυφαία μπαρ του εξωτερικού, σημαντικοί bartenders, πρωτότυπα concepts και ενδιαφέροντα σεμινάρια ανανεώνουν για λίγες ημέρες την εγχώρια πίνειν σκηνή, στο πλαίσιο του πρώτου Athens Cocktail Festival & Week.

"Νουάρ" πρώτη περιήγηση στην Αθήνα με φόντο την ιστορία

Η Περιφέρεια Αττικής και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης μας προσκαλούν στον πρώτο από μια σειρά εκπαιδευτικών περιπάτων που διοργανώνουν.

Το αρχιτεκτονικό μέλλον της Αθήνας συναντά τις αστικές στρατηγικές της Βαρκελώνης στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Το Πολυτεχνείο του Μονάχου - TUM, σε συνεργασία με τη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, διοργανώνουν μια δημόσια εκδήλωση στην Αίθουσα Καυταντζόγλου του ΕΜΠ.

Ιστορικές περιηγήσεις, εικαστικές εμπειρίες και ξεχωριστοί περίπατοι στις "Αθηναϊκές Διαδρομές" του Μαΐου

Πέντε συναρπαστικές διαδρομές, "ξετυλίγονται" αυτόν τον Μάιο σε διαφορετικά σημεία της πόλης, στο πλαίσιο της δράσης "Αθηναϊκές Διαδρομές" που υλοποιεί το "Athens Culture Net" του Δήμου Αθηναίων.

Πρωτομαγιά στην πόλη βολτάροντας στη φύση

Όσοι μείνετε στην Αθήνα το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, μπορείτε να απολαύσετε τις ηλιόλουστες ανοιξιάτικες ημέρες κάνοντας μια βόλτα στα πάρκα και δάση της πόλης, ορισμένα από τα οποία έχουν ετοιμάσει γιορτινές πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις.

"Plasmata": Η ψηφιακή τέχνη συναντά τα μεταβαλλόμενα σώματα σε μια εντυπωσιακή έκθεση στο Πεδίον του Άρεως

Η Στέγη Ωνάση μας συστήνει τις διάφορες μορφές του σώματος με μια αλλόκοτη αλλά εντυπωσιακή έκθεση, όπου τα "πλάσματα" εξερευνώνται μέσω διαδραστικών, πολυμορφικών εγκαταστάσεων ψηφιακής τέχνης.