On the Road to Change: το νέο επεισόδιο της σειράς βιντεοσκοπημένων συνεντεύξεων μας ξεναγεί στους δρόμους της Αθήνας

Η Γκίγκη Αργυροπούλου και ο Κωστής Παπαϊωάννου συζητούν για τις κρίσεις που βίωσε η χώρα αλλά και την πορεία της πρωτεύουσας την τελευταία δεκαετία.

On the road to change

Η σειρά "On the Road to Change" καταγράφει τα λεγόμενα ατόμων από διάφορα μέρη του κόσμου παροτρύνοντάς τους να ανοίξουν έναν διάλογο για θέματα κοινωνικού και πολιτικού περιεχομένου, ενώ περιπλανιούνται σε διάφορες περιοχές της πόλης τους. Άνθρωποι από το Λος Αντζελες, το Βερολίνο, την Ινδία, την Αθήνα και το Δελχί δίνουν τη δική τους γνώμη γύρω από το ερώτημα "Τι μπορούν να μάθουν οι δημοκρατίες μέσα από την πανδημία;".

Στο επεισόδιο που θα προβληθεί την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου, η επιμελήτρια Γκίγκη Αργυροπούλου και ο ιστορικός τέχνης Κωστής Παπαϊωάννου περιπλανιούνται στους δρόμους της Αθήνας ξεκινώντας από την πλατεία Ομονοίας, διασχίζοντας τη Λεωφόρο Συγγρού και κάνοντας στάση στα Ιδρύματα Ωνάση και Σταύρος Νιάρχος. Η ξενάγηση οδηγείται και στη γειτονιά των Εξαρχείων, όπου ο διευθυντής του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες Λευτέρης Παπαγιαννάκης θα αναφερθεί στον ρόλο των δημοτικών αρχών όσον αφορά την υποδοχή προσφύγων στην πόλη. Στη διάρκεια της διαδρομής οι Αργυροπούλου και Παπαϊωάννου συζητούν για την έλλειψη πολεοδομικού σχεδιασμού, τις διάφορες κρίσεις των τελευταίων 10 χρόνων και τα θετικά μηνύματα από τον χώρο του πολιτισμού και των τεχνών. Τερματική στάση της περιπλάνησής τους είναι τα Τουρκοβούνια, όπου βλέπουμε την Αθήνα από ψηλά και συλλογιζόμαστε το μέλλον της πόλης.

Το τρίτο επεισόδιο του "On the Road to Change" θα προβληθεί στο YouTube κανάλι του Goethe-Institut Athen στα αγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Η Όλγα Μαλέα διάβασε "Tα Παιδιά της Μεγάλης Σιωπής" της Μάιρας Παπαθανασοπούλου, που θα μπορούσαν να γίνουν μια "πραγματικά Ευρωπαϊκή τηλεοπτική σειρά"

Η γνωστή σκηνοθέτρια της τηλεόρασης και του κινηματογράφου προτείνει το βιβλίο για τον έρωτα δύο νέων υπό το βλέμμα των ανατολικογερμανικών μυστικών υπηρεσιών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΑΥΛΟς ΜΕΘΕΝΙΤΗς
06/02/2023

Παράταση της 9ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ στο MEC Παιανίας

Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ θέτοντας σε πρώτη προτεραιότητα την ασφάλεια όλων των εργαζομένων, εκθετών και επισκεπτών της, προχώρησε στην αναβολή της προγραμματισμένης για σήμερα τρίτης ημέρας της διοργάνωσης.

2023 Ελευσίς: Όλα όσα έγιναν στην τελετή έναρξης για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης (φωτό)

Με μια λιτή εκδήλωση, όπου πρωτοστατούσε το τοπίο, θαλάσσιο και αστικό, και το ανθρώπινο δυναμικό της πόλης, η Ελευσίνα άνοιξε τις εκδηλώσεις της ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Μιχαήλ Μαρμαρινός: "Θέλουμε η επίσκεψη στην Ελευσίνα να γίνει μια ιερή και ελκυστική υποχρέωση"

Ο Μαρμαρινός μιλά στο "α" για τις δυσκολίες και τις ευθύνες που ακολουθούν την γενική καλλιτεχνική διεύθυνση του 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, αλλά και τα στοιχεία που καθιστούν την Ελευσίνα αντάξια μεγαλύτερων ευρωπαϊκών πόλεων.

Για τον Chris Baldwin, η μαγεία των "Ελευσίνιων Μυστηρίων" είναι η ανάδυση πολλαπλών δημιουργικών φωνών

Με την τελετή έναρξης του 2023 Ελευσίς να πλησιάζει, ο διακεκριμένος σκηνοθέτης Chris Baldwin, ένας από τους βασικούς συντελεστές που βοήθησε στον σχεδιασμό των διήμερων εκδηλώσεων (4 & 5/2), μας μιλά για τα μυστήρια της Ελευσίνας που τον ενέπνευσαν και την εμπειρία του δουλεύοντας σε πρότζεκτ από προηγούμενες Πολιτιστικές Πρωτεύουσες.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Ένα φεστιβάλ για το… ραβασάκι;

Πρωτότυπες δράσεις στο Tag Project Space, μια ενδιαφέρουσα συζήτηση στη Στέγη και ό,τι μπορείτε να κάνετε στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 4 έως 10/2.

Γιορτάζουμε την ημέρα των ερωτευμένων "Τετ-α-τετ...μ' ένα βιβλίο!"

Μία βραδιά αποκλειστικά για εργένηδες και εργένισσες που αγαπούν το βιβλίο.