On the Road to Change: το νέο επεισόδιο της σειράς βιντεοσκοπημένων συνεντεύξεων μας ξεναγεί στους δρόμους της Αθήνας

Η Γκίγκη Αργυροπούλου και ο Κωστής Παπαϊωάννου συζητούν για τις κρίσεις που βίωσε η χώρα αλλά και την πορεία της πρωτεύουσας την τελευταία δεκαετία.

On the road to change

Η σειρά "On the Road to Change" καταγράφει τα λεγόμενα ατόμων από διάφορα μέρη του κόσμου παροτρύνοντάς τους να ανοίξουν έναν διάλογο για θέματα κοινωνικού και πολιτικού περιεχομένου, ενώ περιπλανιούνται σε διάφορες περιοχές της πόλης τους. Άνθρωποι από το Λος Αντζελες, το Βερολίνο, την Ινδία, την Αθήνα και το Δελχί δίνουν τη δική τους γνώμη γύρω από το ερώτημα "Τι μπορούν να μάθουν οι δημοκρατίες μέσα από την πανδημία;".

Στο επεισόδιο που θα προβληθεί την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου, η επιμελήτρια Γκίγκη Αργυροπούλου και ο ιστορικός τέχνης Κωστής Παπαϊωάννου περιπλανιούνται στους δρόμους της Αθήνας ξεκινώντας από την πλατεία Ομονοίας, διασχίζοντας τη Λεωφόρο Συγγρού και κάνοντας στάση στα Ιδρύματα Ωνάση και Σταύρος Νιάρχος. Η ξενάγηση οδηγείται και στη γειτονιά των Εξαρχείων, όπου ο διευθυντής του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες Λευτέρης Παπαγιαννάκης θα αναφερθεί στον ρόλο των δημοτικών αρχών όσον αφορά την υποδοχή προσφύγων στην πόλη. Στη διάρκεια της διαδρομής οι Αργυροπούλου και Παπαϊωάννου συζητούν για την έλλειψη πολεοδομικού σχεδιασμού, τις διάφορες κρίσεις των τελευταίων 10 χρόνων και τα θετικά μηνύματα από τον χώρο του πολιτισμού και των τεχνών. Τερματική στάση της περιπλάνησής τους είναι τα Τουρκοβούνια, όπου βλέπουμε την Αθήνα από ψηλά και συλλογιζόμαστε το μέλλον της πόλης.

Το τρίτο επεισόδιο του "On the Road to Change" θα προβληθεί στο YouTube κανάλι του Goethe-Institut Athen στα αγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Fashion Room Service: Η μεγαλύτερη fashion βραδιά της Αθήνας έρχεται στο "Radisson Blu Park Hotel"

Πάνω από 20 ελληνικά brands από Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσουν τις νέες τους spring/summer συλλογές με accessories, κοσμήματα και ρούχα.

ΥΠΠΟ: Έργα πολιτισμού για την ανάδειξη του μνημειακού πλούτου της Αττικής

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς παρουσίασαν τους βασικούς άξονες για τη μέγιστη αξιοποίηση του πολιτιστικού πλούτου της περιφέρειας.

Ανακαλύψτε έναν κόσμο που αλλάζει στο Athens Science Festival 2024

Κάθε μοναδική "Ιστορία Αλλαγής" και ένας επιπλέον λόγος για να εξερευνήσετε το επετειακό Athens Science Festival.

Το Athens Tattoo Convention μάς στιγματίζει για άλλη μια χρονιά

Στο Παλαιό Φάληρο θα διεξαχθεί φέτος το αγαπημένο διεθνές φεστιβάλ tattoo.

"Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;": Η Στέγη Ωνάση μιλά για δράκους, μύθους και αλήθειες

Το επόμενο κεφάλαιο του Society Uncensored έχει θέμα τις ψυχεδελικές ουσίες, τα μανιτάρια και την ψυχική υγεία.