Η Ελληνική Λέσχη Βιβλίου δημιουργεί 17 δανειστικές βιβλιοθήκες σε σχολεία μαθητών Ρομά και καταστήματα κράτησης.

Η ΕΛΒ συνεχίζει να βοηθάει ευπαθείς κοινωνικές ομάδες με τη νέα της δράση σε συνεργασία με το Active Citizens Fund.

ΕΛΒ

Η Ελληνική Λέσχη Βιβλίου (ΕΛΒ) διοργανώνει διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου (6 μ.μ), όπου θα μιλησει για τη δημιουργία 17 δανειστικών βιβλιοθηκών "για σένα" σε 11 σχολεία μαθητών Ρομά και 6 σχολεία σε καταστήματα κράτησης. Η δράση είναι μέρος του προγράμματος Active Citizens Fund.

Οι βιβλιοθήκες θα περιέχουν υλικό βασισμένο στις ιδιαιτερότητες των ομάδων στόχου, καθώς και έπιπλα, υλικό οργάνωσης, λειτουργίας, οδηγιών και μελέτης. Στα 45 χρόνια δράσης της, η ΕΛΒ έχει δημιουργήσει 870 ποιοτικές δανειστικές βιβλιοθήκες σε παιδιά και νέους, ενώ συνεχίζει να βοηθάει ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Στη συνέντευξη τύπου θα ανακοινωθούν αποτελέσματα της δράσης και θα απαντηθούν ερωτήματα όσον αφορά την ανάδειξη και το αντίκτυπο του έργου αλλά και την μακρόχρονη πορεία της ΕΛΒ ως οργανισμός ενδυνάμωσης της κοινωνικής συνείδησης και προσφοράς.

Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τη συνέντευξη τύπου μπορούν να επικοινωνήσουν στο hellenicbookclub@gmail.com.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Το "Έτος Μαρίας Κάλλας" στον επετειακό κατάλογο της UNESCO για τον εορτασμό των 100 ετών από τη γέννησή της

Στον ετήσιο κατάλογο περιλαμβάνονται προσωπικότητες, τις οποίες η UNESCO τιμά για τη συμβολή στην ανάπτυξη της επιστήμης, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και της επικοινωνίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/12/2022

Δείτε φωτογραφίες από τη χριστουγεννιάτικη φωταγώγηση στο Σύνταγμα

Το κέντρο της Αθήνας μπαίνει και πάλι σε χριστουγεννιάτικο mood και μάς μεταφέρει μηνύματα αισιοδοξίας, ειρήνης, αλληλεγγύης και αγάπης.

Ο εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου σε δύο περιοχές της Βορείου Ελλάδας εντάχθηκε στον Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Την εγγραφή ενέκρινε η Διακυβερνητική Επιτροπή της Σύμβασης για τη Διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (UNESCO, 2003) στη 17η ετήσια συνεδρίασή της.

Το γιορτινό περιοδικό Taste & Travel κυκλοφορεί την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου μαζί με το αθηνόραμα

Πάρτε μια πρώτη γεύση και ετοιμαστείτε για τα πιο νόστιμα ταξίδια του χειμώνα

Είδαμε τις εντυπωσιακές φωτιστικές εγκαταστάσεις του ΚΠΙΣΝ λίγο πριν ανάψουν τα φώτα

Μια πομπή με 117 φωτιστικές στήλες, μια μουσική σύνθεση με λούπες, ένα πιάνο που αλλάζει χρώμα, ένα ιπτάμενο φωτοστέφανο και χιλιάδες λαμπιόνια συνθέτουν τον φετινό στολισμό του ΚΠΙΣΝ, συνδυάζοντας το εκθεσιακό με τον αστικό παιδότοπο.

Δείτε το "Ι’m Positive" 2022" στο Οnassis Channel στο YouTube

Αληθινές ιστορίες για τη διαφορετικότητα, την ορατότητα και την αποδοχή διδάσκουν ότι "η αγάπη κάνει την οικογένεια".

Η Αθήνα βάζει τα γιορτινά της

Η Αθήνα μπαίνει επισήμως σε κλίμα Χριστουγέννων με όλη την πόλη σιγά σιγά να στολίζεται, σκορπώντας χαρά και αισιοδοξία σε μικρούς και μεγάλους.