"Athens Dark: Η Γέννηση": ψίθυροι στο σκοτάδι της Αθήνας που πασχίζουν να βγουν στο φως

Ένα ενδιαφέρον κόμικ σε σενάριο του Ζήση Ρούμπου και σχέδιο του Χρήστου Μαρτίνη.

Athens Dark

Το "Athens Dark: Η Γέννηση", είναι το πρώτο μέρος μιας επικής τριλογίας, σε σενάριο Ζήση Ρούμπου, σχέδιο Χρήστου Μαρτίνη από τον εκδοτικό οίκο Nerdula Creative Lab για την ελληνική σκηνή των σκοτεινών κόμικς. 

Η ιδέα του κόμικ "Athens Dark: Η Γέννηση" ανήκει στον Ζήση Ρούμπο που με αυτή την πρωτότυπη, ελληνική εκδοχή του "τρομακτικού", των βρικολάκων και της αθέατης πλευράς της σκοτεινής Αθήνας, έχει στόχο να συναρπάσει το κοινό της ελληνικής σκηνής των σκοτεινών κόμικς και να δημιουργήσει νέους οπαδούς του είδους.

Υπόθεση

Το κόμικ εξελίσσεται στη σύγχρονη Αθήνα. Ο Ορφέας, ένας κοινός θνητός, βρίσκεται ξαφνικά δεμένος με ένα σκοτεινό μυστικό, που αλλάζει τη ζωή του ριζικά. Ο Μάξιμος, προτού ξαναγεννηθεί ως απέθαντος ήταν μέλος των Ναϊτών Ιπποτών, ενώ η ιέρεια Ιοκάστη, γεννημένη στα βάθη των αιώνων, έχει πλέον αρχίσει να χάνει το μυαλό της. Την ίδια στιγμή, ο Γαβριήλ, εκπαιδεύεται από τον Ουριήλ και το Τάγμα των Κυνηγών σαν μία απόλυτα δολοφονική μηχανή, ενώ αρχαίοι δαίμονες δίνουν δύναμη στις Βάκχες σε κάθε σκοτεινή αναμέτρησή τους. 

Το "Athens Dark" είναι ένα σύμπαν, γεμάτο από τέρατα που ο περισσότερος κόσμος θεωρεί πως δεν υπάρχουν. Νεκρομάντισσες, αθάνατοι και Ιερείς, δαίμονες και φαντάσματα, χθόνιες θεότητες και σκοτεινές τελετές ζώνουν την Αθήνα. Ψίθυροι στο σκοτάδι επιδιώκουν να βγουν στο φως ενώ η πόλη παλεύει με τις πιο απόκρυφες απειλές.

Το Nerdula Creative Lab είναι το σπίτι του Κόμη Nerdula και είναι από τους πιο φιλόξενους χώρους για την παραγωγή ενός σκοτεινού κόμικ, όπως το "Athens Dark". Ο Κόμης Nerdula εμφανίστηκε στο κοινό στα τέλη του 2020 και παρά τον τίτλο του, είναι το πιο γλυκό βαμπίρ του πλανήτη. Πίνει μόνο σπιτική βυσσινάδα και φιλοδοξεί να παρουσιάσει νέα ασυνήθιστα κόμικς, βιβλία, ταινίες και γενικά τίτλους και εκδόσεις που σπανίζουν. 

Ανακάλυψε τα ιδιαίτερα Tiers, διάβασε το story, γνώρισε τους σκοτεινούς χαρακτήρες και τις φατριές που εξουσιάζουν τον αθέατο κόσμο της πόλης εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.

Πάσχα με Papagiannis Winery & 3 κρασιά που του πάνε γάντι!

Οι γιορτινές συναντήσεις του Πάσχα θέλουν και το κρασί τους και εσύ το έχεις με το παραπάνω.

Και είναι η "(Ρ)αμπελιά"! To 1o κρασί της νέας γενιάς του Οινοποιείου Χατζηδάκη

H single vineyard "Σαντορίνη" του Οινοποιείου Χατζηδάκη έχει ιδιαιτερότητες που την κάνουν "φλέρτυ" & το Πάσχα της "πάει".