"Athens Dark: Η Γέννηση": ψίθυροι στο σκοτάδι της Αθήνας που πασχίζουν να βγουν στο φως

Ένα ενδιαφέρον κόμικ σε σενάριο του Ζήση Ρούμπου και σχέδιο του Χρήστου Μαρτίνη.

Athens Dark

Το "Athens Dark: Η Γέννηση", είναι το πρώτο μέρος μιας επικής τριλογίας, σε σενάριο Ζήση Ρούμπου, σχέδιο Χρήστου Μαρτίνη από τον εκδοτικό οίκο Nerdula Creative Lab για την ελληνική σκηνή των σκοτεινών κόμικς. 

Η ιδέα του κόμικ "Athens Dark: Η Γέννηση" ανήκει στον Ζήση Ρούμπο που με αυτή την πρωτότυπη, ελληνική εκδοχή του "τρομακτικού", των βρικολάκων και της αθέατης πλευράς της σκοτεινής Αθήνας, έχει στόχο να συναρπάσει το κοινό της ελληνικής σκηνής των σκοτεινών κόμικς και να δημιουργήσει νέους οπαδούς του είδους.

Υπόθεση

Το κόμικ εξελίσσεται στη σύγχρονη Αθήνα. Ο Ορφέας, ένας κοινός θνητός, βρίσκεται ξαφνικά δεμένος με ένα σκοτεινό μυστικό, που αλλάζει τη ζωή του ριζικά. Ο Μάξιμος, προτού ξαναγεννηθεί ως απέθαντος ήταν μέλος των Ναϊτών Ιπποτών, ενώ η ιέρεια Ιοκάστη, γεννημένη στα βάθη των αιώνων, έχει πλέον αρχίσει να χάνει το μυαλό της. Την ίδια στιγμή, ο Γαβριήλ, εκπαιδεύεται από τον Ουριήλ και το Τάγμα των Κυνηγών σαν μία απόλυτα δολοφονική μηχανή, ενώ αρχαίοι δαίμονες δίνουν δύναμη στις Βάκχες σε κάθε σκοτεινή αναμέτρησή τους. 

Το "Athens Dark" είναι ένα σύμπαν, γεμάτο από τέρατα που ο περισσότερος κόσμος θεωρεί πως δεν υπάρχουν. Νεκρομάντισσες, αθάνατοι και Ιερείς, δαίμονες και φαντάσματα, χθόνιες θεότητες και σκοτεινές τελετές ζώνουν την Αθήνα. Ψίθυροι στο σκοτάδι επιδιώκουν να βγουν στο φως ενώ η πόλη παλεύει με τις πιο απόκρυφες απειλές.

Το Nerdula Creative Lab είναι το σπίτι του Κόμη Nerdula και είναι από τους πιο φιλόξενους χώρους για την παραγωγή ενός σκοτεινού κόμικ, όπως το "Athens Dark". Ο Κόμης Nerdula εμφανίστηκε στο κοινό στα τέλη του 2020 και παρά τον τίτλο του, είναι το πιο γλυκό βαμπίρ του πλανήτη. Πίνει μόνο σπιτική βυσσινάδα και φιλοδοξεί να παρουσιάσει νέα ασυνήθιστα κόμικς, βιβλία, ταινίες και γενικά τίτλους και εκδόσεις που σπανίζουν. 

Ανακάλυψε τα ιδιαίτερα Tiers, διάβασε το story, γνώρισε τους σκοτεινούς χαρακτήρες και τις φατριές που εξουσιάζουν τον αθέατο κόσμο της πόλης εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Το Μουσείο Ακρόπολης αφηγείται ιστορίες για την εργασία στην αρχαία Αθήνα

Οι αρχαιολόγοι του Μουσείου περιμένουν τους επισκέπτες να απαντήσουν στα ερωτήματα και να ανακαλύψουν τον κόσμο της εργασίας στην αρχαία Αθήνα αλλά και τα πρόσωπα πίσω από τις αριστουργηματικές δημιουργίες που επιβίωσαν έως τις μέρες μας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/01/2023

2023 Ελευσίς: Οι καλλιτεχνικοί συντελεστές και το όραμα της τελετής έναρξης

Δέκα από τους βασικούς σχεδιαστές του πολυμεσικού προγράμματος για την τελετή έναρξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας μας μιλούν για τις εμπνεύσεις και τα στοιχεία που ενσωμάτωσαν στα επιμέρους πρότζεκτ τους.

Η πρώην Βιοτεχνία Ελληνικών Μαντηλιών μεταμορφώνεται

Το ΥΠΠΟΑ δημιουργεί πολυδύναμο πολιτιστικό χώρο παραδοσιακής τυποβαφικής τέχνης στο ιστορικό κτήριο του τυποβαφικού εργαστηρίουκ, στο Μεταξουργείο.

Η ώρα της Ελευσίνας: Μιλήσαμε με τον Μιχαήλ Μαρμαρινό και τον Chris Baldwin όσο η πόλη βρίσκεται σε δημιουργικό αναβρασμό

Λίγες μέρες έμειναν για την πολυαναμενόμενη αυλαία των εκδηλώσεων του 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Πριν κατηφορίσουμε για Ελευσίνα, όμως, μιλήσαμε με τον Μιχαήλ Μαρμαρινό, γενικό καλλιτεχνικό διευθυντή της διοργάνωσης, και τον διακεκριμένο σκηνοθέτη Chris Baldwin, για το όραμά τους αλλά και για τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν κατά το σχεδιασμό του καλλιτεχνικού προγράμματος και τη διοργάνωση της πλούσιας διήμερης τελετής έναρξης.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Μπαζάρ βινυλίων στην Τεχνόπολη

Δύο αγαπημένα μπαζάρ στο κέντρο της Αθήνας, μια νέα έκθεση στη Στέγη και ό,τι μπορείτε να κάνετε στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 28/1 έως 3/2.

Σειρά εκδηλώσεων για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος

Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών με αφορμή την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος πραγματοποιεί σειρά εκδηλώσεων.