"Athens Dark: Η Γέννηση": ψίθυροι στο σκοτάδι της Αθήνας που πασχίζουν να βγουν στο φως

Ένα ενδιαφέρον κόμικ σε σενάριο του Ζήση Ρούμπου και σχέδιο του Χρήστου Μαρτίνη.

Athens Dark

Το "Athens Dark: Η Γέννηση", είναι το πρώτο μέρος μιας επικής τριλογίας, σε σενάριο Ζήση Ρούμπου, σχέδιο Χρήστου Μαρτίνη από τον εκδοτικό οίκο Nerdula Creative Lab για την ελληνική σκηνή των σκοτεινών κόμικς. 

Η ιδέα του κόμικ "Athens Dark: Η Γέννηση" ανήκει στον Ζήση Ρούμπο που με αυτή την πρωτότυπη, ελληνική εκδοχή του "τρομακτικού", των βρικολάκων και της αθέατης πλευράς της σκοτεινής Αθήνας, έχει στόχο να συναρπάσει το κοινό της ελληνικής σκηνής των σκοτεινών κόμικς και να δημιουργήσει νέους οπαδούς του είδους.

Υπόθεση

Το κόμικ εξελίσσεται στη σύγχρονη Αθήνα. Ο Ορφέας, ένας κοινός θνητός, βρίσκεται ξαφνικά δεμένος με ένα σκοτεινό μυστικό, που αλλάζει τη ζωή του ριζικά. Ο Μάξιμος, προτού ξαναγεννηθεί ως απέθαντος ήταν μέλος των Ναϊτών Ιπποτών, ενώ η ιέρεια Ιοκάστη, γεννημένη στα βάθη των αιώνων, έχει πλέον αρχίσει να χάνει το μυαλό της. Την ίδια στιγμή, ο Γαβριήλ, εκπαιδεύεται από τον Ουριήλ και το Τάγμα των Κυνηγών σαν μία απόλυτα δολοφονική μηχανή, ενώ αρχαίοι δαίμονες δίνουν δύναμη στις Βάκχες σε κάθε σκοτεινή αναμέτρησή τους. 

Το "Athens Dark" είναι ένα σύμπαν, γεμάτο από τέρατα που ο περισσότερος κόσμος θεωρεί πως δεν υπάρχουν. Νεκρομάντισσες, αθάνατοι και Ιερείς, δαίμονες και φαντάσματα, χθόνιες θεότητες και σκοτεινές τελετές ζώνουν την Αθήνα. Ψίθυροι στο σκοτάδι επιδιώκουν να βγουν στο φως ενώ η πόλη παλεύει με τις πιο απόκρυφες απειλές.

Το Nerdula Creative Lab είναι το σπίτι του Κόμη Nerdula και είναι από τους πιο φιλόξενους χώρους για την παραγωγή ενός σκοτεινού κόμικ, όπως το "Athens Dark". Ο Κόμης Nerdula εμφανίστηκε στο κοινό στα τέλη του 2020 και παρά τον τίτλο του, είναι το πιο γλυκό βαμπίρ του πλανήτη. Πίνει μόνο σπιτική βυσσινάδα και φιλοδοξεί να παρουσιάσει νέα ασυνήθιστα κόμικς, βιβλία, ταινίες και γενικά τίτλους και εκδόσεις που σπανίζουν. 

Ανακάλυψε τα ιδιαίτερα Tiers, διάβασε το story, γνώρισε τους σκοτεινούς χαρακτήρες και τις φατριές που εξουσιάζουν τον αθέατο κόσμο της πόλης εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Τελικά μάλλον ξεχνιέται το ποδήλατο...

Η ενεργειακή κρίση και τα μέτρα που σχεδιάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση για εξοικονόμηση ενέργειας, με στόχο τη μείωση της χρήσης του αυτοκινήτου, ξαναφέρνουν στην επικαιρότητα το ποδήλατο και η συγκυρία είναι ευνοϊκή, αν όχι επείγουσα, για να παρθούν επιτέλους μέτρα στην κατεύθυνση μιας πιο πράσινης πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
27/05/2022

Η πόλη σε φεστιβαλικό πυρετό

Η πόλη έχει μπει για τα καλά σε φεστιβαλικό mood και οι προσκλήσεις πέφτουν βροχή για εκδηλώσεις, πολλές από τις οποίες με τη στήριξη ιδιωτικών και δημόσιων θεσμών και με δωρεάν είσοδο που κορυφώνονται όσο μπαίνει το καλοκαίρι.

"Κάτω στον Πειραιά, στα Καμίνια": Μια περιήγηση στη γνωστή άγνωστη συνοικία

Οι συμμετέχοντες στην ξενάγηση θα έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν στους δρόμους του αρχαίου Αλίπεδου που άλλαξε ελάχιστα στο πέρασμα των αιώνων

Εκδήλωση προς τιμήν του Κορνήλιου Καστοριάδη στο ΚΠΙΣΝ

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος συνεχίζει τον κύκλο εκδηλώσεων "Λόγος 10" με την τρίτη εκδήλωση η οποία είναι αφιερωμένη στον σπουδαίο Έλληνα διανοητή.

Αριστοτέλης Μπαράκος: "Μου αρέσει να διηγούμαι μια ιστορία μέσα από ένα αντικείμενο. Αν είναι αστεία, ακόμα καλύτερα"

O βραβευμένος designer λίγο πριν το τριήμερο showcase "Against All Odds", με αφορμή τα δύο χρόνια του Studio Aristotelis Barakos, μιλάει στο "α" για τα έργα του.

"Here and There": Ένα νέο πρόγραμμα Erasmus+ για νέα άτομα ξεκίνησε

Δυο ομάδες από την Ελλάδα και την Ιρλανδία διερευνούν δημιουργικά τον ρόλο της οικολογίας στη ζωή μας.

Ξεκινούν σημαντικά έργα εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ

Υπογράφτηκε σήμερα προγραμματική σύμβαση από τον Γ. Πατούλη και τον Λ. Αυγενάκη για την χρηματοδότηση των έργων εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ.