Διαδικτυακή διάλεξη για την ελληνορωμαϊκή ιστορία και τον ρατσισμό από τη Rebecca Futo Kennedy

Η δράση αποτελεί μέρος του μηνιαίου σεμιναρίου του ΚΕΕΛΓ.

Rebecca Futton Kennedy

Στα πλαίσια του μηνιαίου σεμιναρίου " Ethnicity, Race & the Classics", το Κέντρο Έρευνας της Ελληνικής και Λατινικής Γραμματείας της Ακαδημίας Αθηνών προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν συμμετοχή στη διαδικτυακή διάλεξη "Uses of Greco-Roman Antiquity in Modern Racism and Supremacisms" της Rebecca Futo Kennedy, η οποία θα διεξαχθεί την Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου (5-7 μ.μ.).

Η Kennedy είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια κλασικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο Ντένισον του Οχάϊο και στην ανερχόμενη της διάλεξη θα μιλήσει για το πώς η ελληνορωμαϊκή ιστορία χρησιμοποιείται με ρατσιστικό τρόπο υπό τα σημερινά κοινωνικά δεδομένα. Οι μελέτες της εστιάζουν κυρίως στην κοινωνικοπολιτική και πνευματική ιστορία της κλασικής αθηναϊκής εποχής, τις αρχαίες τραγωδίες, τη μετανάστευση στα αρχαία χρόνια και τη διαμόρφωση της ατομικής ταυτότητας στο πλαίσιο του φύλου, της σεξουαλικότητας, του φύλου και της εθνικότητας.

Μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας εδώ ή στο epapadodima@academyofathens.gr.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Ακαδημίας Αθηνών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

2023 Ελευσίς: Οι καλλιτεχνικοί συντελεστές και το όραμα της τελετής έναρξης

Δέκα από τους βασικούς σχεδιαστές του πολυμεσικού προγράμματος για την τελετή έναρξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας μας μιλούν για τις εμπνεύσεις και τα στοιχεία που ενσωμάτωσαν στα επιμέρους πρότζεκτ τους.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
30/01/2023

Η πρώην Βιοτεχνία Ελληνικών Μαντηλιών μεταμορφώνεται

Το ΥΠΠΟΑ δημιουργεί πολυδύναμο πολιτιστικό χώρο παραδοσιακής τυποβαφικής τέχνης στο ιστορικό κτήριο του τυποβαφικού εργαστηρίουκ, στο Μεταξουργείο.

Η ώρα της Ελευσίνας: Μιλήσαμε με τον Μιχαήλ Μαρμαρινό και τον Chris Baldwin όσο η πόλη βρίσκεται σε δημιουργικό αναβρασμό

Λίγες μέρες έμειναν για την πολυαναμενόμενη αυλαία των εκδηλώσεων του 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Πριν κατηφορίσουμε για Ελευσίνα, όμως, μιλήσαμε με τον Μιχαήλ Μαρμαρινό, γενικό καλλιτεχνικό διευθυντή της διοργάνωσης, και τον διακεκριμένο σκηνοθέτη Chris Baldwin, για το όραμά τους αλλά και για τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν κατά το σχεδιασμό του καλλιτεχνικού προγράμματος και τη διοργάνωση της πλούσιας διήμερης τελετής έναρξης.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Μπαζάρ βινυλίων στην Τεχνόπολη

Δύο αγαπημένα μπαζάρ στο κέντρο της Αθήνας, μια νέα έκθεση στη Στέγη και ό,τι μπορείτε να κάνετε στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 28/1 έως 3/2.

Σειρά εκδηλώσεων για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος

Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών με αφορμή την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος πραγματοποιεί σειρά εκδηλώσεων.

5+1 βιβλία που κρατούν ζωντανή τη μνήμη του Ολοκαυτώματος

Η πιο σκοτεινή πτυχή της ευρωπαϊκής ιστορίας μέσα από τις αφηγήσεις συγγραφέων που τα έζησαν αλλά και από άλλους διαφορετικής χρονικής απόστασης από τα γεγονότα.