Διαδικτυακή διάλεξη για την ελληνορωμαϊκή ιστορία και τον ρατσισμό από τη Rebecca Futo Kennedy

Η δράση αποτελεί μέρος του μηνιαίου σεμιναρίου του ΚΕΕΛΓ.

Rebecca Futton Kennedy

Στα πλαίσια του μηνιαίου σεμιναρίου " Ethnicity, Race & the Classics", το Κέντρο Έρευνας της Ελληνικής και Λατινικής Γραμματείας της Ακαδημίας Αθηνών προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν συμμετοχή στη διαδικτυακή διάλεξη "Uses of Greco-Roman Antiquity in Modern Racism and Supremacisms" της Rebecca Futo Kennedy, η οποία θα διεξαχθεί την Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου (5-7 μ.μ.).

Η Kennedy είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια κλασικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο Ντένισον του Οχάϊο και στην ανερχόμενη της διάλεξη θα μιλήσει για το πώς η ελληνορωμαϊκή ιστορία χρησιμοποιείται με ρατσιστικό τρόπο υπό τα σημερινά κοινωνικά δεδομένα. Οι μελέτες της εστιάζουν κυρίως στην κοινωνικοπολιτική και πνευματική ιστορία της κλασικής αθηναϊκής εποχής, τις αρχαίες τραγωδίες, τη μετανάστευση στα αρχαία χρόνια και τη διαμόρφωση της ατομικής ταυτότητας στο πλαίσιο του φύλου, της σεξουαλικότητας, του φύλου και της εθνικότητας.

Μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας εδώ ή στο epapadodima@academyofathens.gr.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Ακαδημίας Αθηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν τα έργα στο π. βασιλικό κτήμα Τατοϊου

Tα έργα στο Τατόι προχωρούν σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που έχει θέσει το ΥΠΠΟΑ, ώστε το κτήμα να αποδοθεί στην Αττική ως πολιτιστικός πόλος και ως αναπτυξιακός πόρος

27/05/2022

"Δώσε Αξία στα Σκουπίδια σου": μια πράσινη καμπάνια για τη διαχείριση των απορριμάτων

Ξεκινά η ενημερωτική εκστρατεία ευαισθητοποίησης του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου και της Περιφέρειας Αττικής για την Πράσινη Μετάβαση στην Κυκλική Οικονομία.

Τελικά μάλλον ξεχνιέται το ποδήλατο...

Η ενεργειακή κρίση και τα μέτρα που σχεδιάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση για εξοικονόμηση ενέργειας, με στόχο τη μείωση της χρήσης του αυτοκινήτου, ξαναφέρνουν στην επικαιρότητα το ποδήλατο και η συγκυρία είναι ευνοϊκή, αν όχι επείγουσα, για να παρθούν επιτέλους μέτρα στην κατεύθυνση μιας πιο πράσινης πόλης.

Η πόλη σε φεστιβαλικό πυρετό

Η πόλη έχει μπει για τα καλά σε φεστιβαλικό mood και οι προσκλήσεις πέφτουν βροχή για εκδηλώσεις, πολλές από τις οποίες με τη στήριξη ιδιωτικών και δημόσιων θεσμών και με δωρεάν είσοδο που κορυφώνονται όσο μπαίνει το καλοκαίρι.

"Κάτω στον Πειραιά, στα Καμίνια": Μια περιήγηση στη γνωστή άγνωστη συνοικία

Οι συμμετέχοντες στην ξενάγηση θα έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν στους δρόμους του αρχαίου Αλίπεδου που άλλαξε ελάχιστα στο πέρασμα των αιώνων

Εκδήλωση προς τιμήν του Κορνήλιου Καστοριάδη στο ΚΠΙΣΝ

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος συνεχίζει τον κύκλο εκδηλώσεων "Λόγος 10" με την τρίτη εκδήλωση η οποία είναι αφιερωμένη στον σπουδαίο Έλληνα διανοητή.

Αριστοτέλης Μπαράκος: "Μου αρέσει να διηγούμαι μια ιστορία μέσα από ένα αντικείμενο. Αν είναι αστεία, ακόμα καλύτερα"

O βραβευμένος designer λίγο πριν το τριήμερο showcase "Against All Odds", με αφορμή τα δύο χρόνια του Studio Aristotelis Barakos, μιλάει στο "α" για τα έργα του.