Το νέο Ιbis Athens Museum Hotel έρχεται στην περιοχή του Αρχαιολογικού Μουσείου

Επένδυση 33,4 εκ. ευρώ από την Boissée Finances.

Ιbis Athens Museum Hotel

Το νέο ξενοδοχείο, Ibis Athens Museum Hotel, έρχεται στη γειτονιά του Αρχαιολογικού Μουσείου φιλοξενώντας δύο διεθνή brands της IBIS, δίνοντας πνοή ζωής και αισθητικής αναβάθμισης.

To Ibis Athens Museum Hotel θα είναι συνολικής δυναμικότητας 327 δωματίων (637 κλινών), τα οποία θα κατανέμονται στους εννιά ορόφους του κτιρίου, ενώ θα διαθέτει 127 θέσεις στάθμευσης στα τέσσερα υπόγειά του. Στον τελευταίο όροφο θα λειτουργούν εστιατόριο, bar, πισίνα και pool bar, σε έναν ιδιαίτερο χώρο, προσβάσιμο  και σε μη πελάτες του ξενοδοχείου, που, σε 24ωρη βάση, θα συνδυάζει ένα ειδυλλιακό περιβάλλον εξυπηρέτησης και απόλαυσης με απρόσκοπτη θέα στην Ακρόπολη, το Λυκαβηττό, το λόφο του Στρέφη, το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Πεδίον του Άρεως.

Η γαλλική επενδυτική εταιρεία Boissée Finances προγραμματίζει μια μεγάλη επένδυση στην περιοχή του Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών που, σε πρώτο στάδιο, περιλαμβάνει την ανέγερση μιας νέας ξενοδοχειακής μονάδας, με την ονομασία Ibis Athens Museum Hotel, στη συμβολή των οδών 28ης Οκτωβρίου και Μάρνη, απέναντι ακριβώς από το Αρχαιολογικό Μουσείο. Η μονάδα θα στεγάσει δυο γνωστά, διεθνή, ξενοδοχειακά brands, το Ibis Styles και το Ibis Budget, τριών και δυο αστέρων αντίστοιχα, τα οποία θα διαχειρίζεται η εταιρεία Elastik Hotel. 

Σύμφωνα με τον Eric Rollin, Γενικό Διευθυντή της Boissée Finances : "Η Αθήνα είναι ένας προορισμός με μοναδικά χαρακτηριστικά: συνδυάζει τη μαγεία του παρελθόντος με τη ζωντάνια του παρόντος. Η τοποθεσία του νέου ξενοδοχείου είναι εμβληματική και  ευελπιστούμε με την επένδυσή μας, να προσφέρουμε μία υψηλού επιπέδου εμπειρία σε εκείνους που επιλέγουν να ταξιδέψουν πιο οικονομικά, κρατώντας ψηλά τον πήχη της ποιότητας".

Την αρχιτεκτονική μελέτη έχει αναλάβει η PAVLOS NINIOS ARCHITECTS PLANNERS & ENGINEERS - CAPE CONSULTANTS. Κάθε σημείο της μελέτης αναπτύχθηκε με σεβασμό στο αστικό τοπίο, τις ιδιαιτερότητες της περιοχής, αξιοποιώντας βιώσιμα υλικά και εξασφαλίζοντας ανεμπόδιστη πρόσβαση των ΑΜΕΑ σε όλους τους χώρους των ξενοδοχείων. 

O αρχιτέκτονας Παύλος Νινιός, επικεφαλής της μελέτης ανέφερε σχετικά: "Μετά από πολλές δεκαετίες εγκατάλειψης και ολοκληρωτικής απαξίωσης των συγκεκριμένων οικοπέδων, σηματοδοτείται η επανεκκίνηση της περιοχής και η ανάκτηση της χαμένης αίγλης της. Η περιοχή του Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών θα μετατραπεί σε έναν σύγχρονο αστικό και τουριστικό προορισμό, που θα συνδυάζει τον πολιτισμό, τη χαλάρωση και την απόλαυση υψηλού επιπέδου υπηρεσιών".

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Μαθαίνουμε για τους σεισμούς και τα ηφαίστεια στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Ανακαλύπτοντας τα μυστικά των σεισμών και ηφαιστείων μέσα από διαδραστικές δραστηριότητες και πειράματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
28/04/2025

Πρωτομαγιά 2025: Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν οι σιδηροδρομικοί και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις που προκήρυξε η ΓΣΕΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Επόμενη στάση: Ταλαιπωρία | Τι συμβαίνει με τα ΜΜΜ στην Αθήνα

Οι αστικές συγκοινωνίες δείχνουν να βρίσκονται σε μόνιμη κρίση - λεωφορεία που καθυστερούν, στάσεις χωρίς ενημέρωση και επιβάτες που νιώθουν πως κανείς δεν τους υπολογίζει. Προσπαθούμε να καταλάβουμε τι φταίει και αν υπάρχει ελπίδα για αλλαγή.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Ολοήμερα πρωτομαγιάτικα ραντεβού στη φύση

Πρωτομαγιά στα πάρκα της πόλης, εορταστικές δράσεις στο Μουσείο Αλέκος Φασιανός και ό,τι μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 26/4 έως 2/5.

Ιαπωνικό Φεστιβάλ 2025: Το ταξίδι στην αυθεντική Ιαπωνία ξεκινά στην Αθήνα

Η διοργάνωση απευθύνεται σε όλους όσοι αγαπούν την Ιαπωνία, από τους φαν του anime μέχρι τους λάτρεις της τέχνης και της φιλοσοφίας της Άπω Ανατολής.

Το Διαχρονικό Μουσείο Τρικάλων: Ένα νέο πολιτιστικό στολίδι σε τροχιά υλοποίησης

Ένα σημαντικό βήμα για την πολιτιστική αναβάθμιση των Τρικάλων, έργο που φιλοδοξεί να αναδείξει τη μακραίωνη ιστορία της περιοχής μέσα από ένα σύγχρονο μουσειακό περιβάλλον.