Δημιουργικά εργαστήρια για ενήλικες τον Φεβρουάριο στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Η τέχνη στο Ίδρυμα Θεοχαράκη δεν έχει όριο ηλικίας. Τον Φεβρουάριο μας περιμένουν βιωματικές εκθέσεις, εργαστήρια αυτo-ανακάλυψης και γυναικεία χορωδία.

πίνακες

Αυτές είναι οι δράσεις για ενήλικες με καλλιτεχνικές ανησυχίες που θα ανακαλύψετε τον Φεβρουάριο στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη.

"Όλος ο κόσμος είναι μια σκηνή": Μια βιωματική προσέγγιση της έκθεσης "Θεόφιλος" 

Η βιωματική ξενάγηση ως μέρος της δράσης "Μetamyth”Therapy through the Arts in Museums" που προάγει τις θεραπευτικές πλευρές της τέχνης, απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, σπουδαστές και λειτουργούς των τεχνών και της ψυχολογίας αλλά και σε γονείς και νέους άνω των 15 ετών. Σε αυτήν την ομαδική δράση που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Φεβρουαρίου (6:00 μ.μ. – 9:00 μ.μ) η τέχνη θα λειτουργήσει ως έναυσμα για μία συμμετοχική έκφραση συναισθημάτων, ονείρων και ιδεών, έμπνευση που προωθείται μεταξύ άλλων και από στίχους του Σαίξπηρ. Με την συμβολή της ψυχοθεραπεύτριας και δραματοθεραπεύτριας Θάλειας Βαλέτα οι συμμετέχοντες ξεναγούνται στην έκθεση  "Θεόφιλος: Ο Τσολιάς της Ζωγραφικής". Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: €20

πίνακες

"Self art: Ρόλος και περσόνα. Αυθεντικός εαυτός και μάσκα στην καθημερινότητά μας"

Ποιός είμαι πραγματικά, είμαι αυτός που πιστεύω, αυτός που δηλώνω ή κάτι άλλο; Σε αυτόν τον κύκλο δραματοθεραπευτικών βιωματικών εργαστηρίων οι συμμετέχοντες εξερευνούν την κοινωνική πραγματικότητα, μπαίνοντας σε ένα παιχνίδια ρόλων που κατεβάζουν τις μάσκες των κοινωνικών κατασκευών. Μέσα από τους ρόλους που μοιράζονται, έρχονται σε επαφή με το εσωτερικό τους "εγώ", την ασυνείδητη πλευρά και ανακαλύπτουν την περσόνα που ο καθένας κρύβει πίσω από μία "μάσκα", το κοινωνικό πρόσωπο που προβάλλει. Την καθοδήγηση θα προσφέρει κατά τη διάρκεια των βιωματικών συναντήσεων αυτό-εξερεύνησης και αυτό-γνωσίας η συστημική ψυχοθεραπεύτρια και δραματοθεραπεύτρια Λουκία Αποστολίδη. 

Στις 14 Φεβρουαρίου, με όχημα την κωμωδία, στρέφουμε τον εστιακό φακό στο κοινωνικό τοπίο και αντιμετωπίζουμε την δική μας αλήθεια με εργαλεία το χιούμορ και τη σάτιρα. Στις 28 Φεβρουαρίου, το δράμα και η τραγωδία, βοηθούν την ελεύθερη αναπαράσταση της πραγματικότητας μέσα από μία διεργασία που φέρνει στο προσκήνιο τις έννοιες της σύγκρουσης των ηρώων στην αρχαία τραγωδία, τη Μοίρα, τη Θεία Δίκη και την Κάθαρση. Ώρες συναντήσεων: 6:00 μ.μ. – 8:00 μ.μ. Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: €20

χορωδία

Γυναικεία Χορωδία Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη

Όπως κάθε χρόνο, γυναίκες όλων των ηλικιών, ύστερα από ακρόαση, μπορούν να συμμετάσχουν στην γυναικεία χορωδία του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη και να λάβουν μέρος στις συναυλίες που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος σε συνεργασία με άλλους πολιτιστικούς φορείς. Στόχος της δράσης, εκτός από την βελτίωση της φωνητικής τοποθέτησης, είναι και η ανάγνωση και ερμηνεία της παρτιτούρας, η εξοικείωση με διάφορα μουσικά είδη και στιλ που μας έρχονται από διαφορετικές εποχές και η ανάπτυξη ενός ομαδικού, συνεργατικού φρονήματος. Επικεφαλής της χορωδίας είναι η Κατερίνα Βασιλικού, ενώ τα μαθήματα υλοποιούνται με τη συνοδεία πιάνου (Μιχάλης Χανός). Ακροάσεις και εγγραφές, μπορούν να πραγματοποιηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Οι συναντήσεις λαμβάνουν χώρα τα Σάββατα, έως και τις 25 Ιουνίου (10:00π.μ. -12:00 μ.μ). Κόστος συμμετοχής: €50/μήνα
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Fashion Room Service: Η μεγαλύτερη fashion βραδιά της Αθήνας έρχεται στο "Radisson Blu Park Hotel"

Πάνω από 20 ελληνικά brands από Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσουν τις νέες τους spring/summer συλλογές με accessories, κοσμήματα και ρούχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

ΥΠΠΟ: Έργα πολιτισμού για την ανάδειξη του μνημειακού πλούτου της Αττικής

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς παρουσίασαν τους βασικούς άξονες για τη μέγιστη αξιοποίηση του πολιτιστικού πλούτου της περιφέρειας.

Ανακαλύψτε έναν κόσμο που αλλάζει στο Athens Science Festival 2024

Κάθε μοναδική "Ιστορία Αλλαγής" και ένας επιπλέον λόγος για να εξερευνήσετε το επετειακό Athens Science Festival.

Το Athens Tattoo Convention μάς στιγματίζει για άλλη μια χρονιά

Στο Παλαιό Φάληρο θα διεξαχθεί φέτος το αγαπημένο διεθνές φεστιβάλ tattoo.

"Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;": Η Στέγη Ωνάση μιλά για δράκους, μύθους και αλήθειες

Το επόμενο κεφάλαιο του Society Uncensored έχει θέμα τις ψυχεδελικές ουσίες, τα μανιτάρια και την ψυχική υγεία.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Όσα δήλωσε η Υπουργός Τουρισμού στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.

Ανακύκλωσε την παλιά συσκευή θέρμανσης και στήριξε την δεντροφύτευση σε Αττική και Εύβοια

Στο πλαίσιο της καμπάνιας "my glorious green moments", δίνεται η δυνατότητα στους ενήλικες καταναλωτές να ανακυκλώσουν την παλιά τους συσκευή θέρμανσης σε επιλεγμένα σημεία.