Δημιουργικά εργαστήρια για ενήλικες τον Φεβρουάριο στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Η τέχνη στο Ίδρυμα Θεοχαράκη δεν έχει όριο ηλικίας. Τον Φεβρουάριο μας περιμένουν βιωματικές εκθέσεις, εργαστήρια αυτo-ανακάλυψης και γυναικεία χορωδία.

πίνακες

Αυτές είναι οι δράσεις για ενήλικες με καλλιτεχνικές ανησυχίες που θα ανακαλύψετε τον Φεβρουάριο στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη.

"Όλος ο κόσμος είναι μια σκηνή": Μια βιωματική προσέγγιση της έκθεσης "Θεόφιλος" 

Η βιωματική ξενάγηση ως μέρος της δράσης "Μetamyth”Therapy through the Arts in Museums" που προάγει τις θεραπευτικές πλευρές της τέχνης, απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, σπουδαστές και λειτουργούς των τεχνών και της ψυχολογίας αλλά και σε γονείς και νέους άνω των 15 ετών. Σε αυτήν την ομαδική δράση που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Φεβρουαρίου (6:00 μ.μ. – 9:00 μ.μ) η τέχνη θα λειτουργήσει ως έναυσμα για μία συμμετοχική έκφραση συναισθημάτων, ονείρων και ιδεών, έμπνευση που προωθείται μεταξύ άλλων και από στίχους του Σαίξπηρ. Με την συμβολή της ψυχοθεραπεύτριας και δραματοθεραπεύτριας Θάλειας Βαλέτα οι συμμετέχοντες ξεναγούνται στην έκθεση  "Θεόφιλος: Ο Τσολιάς της Ζωγραφικής". Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: €20

πίνακες

"Self art: Ρόλος και περσόνα. Αυθεντικός εαυτός και μάσκα στην καθημερινότητά μας"

Ποιός είμαι πραγματικά, είμαι αυτός που πιστεύω, αυτός που δηλώνω ή κάτι άλλο; Σε αυτόν τον κύκλο δραματοθεραπευτικών βιωματικών εργαστηρίων οι συμμετέχοντες εξερευνούν την κοινωνική πραγματικότητα, μπαίνοντας σε ένα παιχνίδια ρόλων που κατεβάζουν τις μάσκες των κοινωνικών κατασκευών. Μέσα από τους ρόλους που μοιράζονται, έρχονται σε επαφή με το εσωτερικό τους "εγώ", την ασυνείδητη πλευρά και ανακαλύπτουν την περσόνα που ο καθένας κρύβει πίσω από μία "μάσκα", το κοινωνικό πρόσωπο που προβάλλει. Την καθοδήγηση θα προσφέρει κατά τη διάρκεια των βιωματικών συναντήσεων αυτό-εξερεύνησης και αυτό-γνωσίας η συστημική ψυχοθεραπεύτρια και δραματοθεραπεύτρια Λουκία Αποστολίδη. 

Στις 14 Φεβρουαρίου, με όχημα την κωμωδία, στρέφουμε τον εστιακό φακό στο κοινωνικό τοπίο και αντιμετωπίζουμε την δική μας αλήθεια με εργαλεία το χιούμορ και τη σάτιρα. Στις 28 Φεβρουαρίου, το δράμα και η τραγωδία, βοηθούν την ελεύθερη αναπαράσταση της πραγματικότητας μέσα από μία διεργασία που φέρνει στο προσκήνιο τις έννοιες της σύγκρουσης των ηρώων στην αρχαία τραγωδία, τη Μοίρα, τη Θεία Δίκη και την Κάθαρση. Ώρες συναντήσεων: 6:00 μ.μ. – 8:00 μ.μ. Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: €20

χορωδία

Γυναικεία Χορωδία Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη

Όπως κάθε χρόνο, γυναίκες όλων των ηλικιών, ύστερα από ακρόαση, μπορούν να συμμετάσχουν στην γυναικεία χορωδία του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη και να λάβουν μέρος στις συναυλίες που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος σε συνεργασία με άλλους πολιτιστικούς φορείς. Στόχος της δράσης, εκτός από την βελτίωση της φωνητικής τοποθέτησης, είναι και η ανάγνωση και ερμηνεία της παρτιτούρας, η εξοικείωση με διάφορα μουσικά είδη και στιλ που μας έρχονται από διαφορετικές εποχές και η ανάπτυξη ενός ομαδικού, συνεργατικού φρονήματος. Επικεφαλής της χορωδίας είναι η Κατερίνα Βασιλικού, ενώ τα μαθήματα υλοποιούνται με τη συνοδεία πιάνου (Μιχάλης Χανός). Ακροάσεις και εγγραφές, μπορούν να πραγματοποιηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Οι συναντήσεις λαμβάνουν χώρα τα Σάββατα, έως και τις 25 Ιουνίου (10:00π.μ. -12:00 μ.μ). Κόστος συμμετοχής: €50/μήνα
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Το Μουσείο Ακρόπολης αφηγείται ιστορίες για την εργασία στην αρχαία Αθήνα

Οι αρχαιολόγοι του Μουσείου περιμένουν τους επισκέπτες να απαντήσουν στα ερωτήματα και να ανακαλύψουν τον κόσμο της εργασίας στην αρχαία Αθήνα αλλά και τα πρόσωπα πίσω από τις αριστουργηματικές δημιουργίες που επιβίωσαν έως τις μέρες μας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/01/2023

2023 Ελευσίς: Οι καλλιτεχνικοί συντελεστές και το όραμα της τελετής έναρξης

Δέκα από τους βασικούς σχεδιαστές του πολυμεσικού προγράμματος για την τελετή έναρξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας μας μιλούν για τις εμπνεύσεις και τα στοιχεία που ενσωμάτωσαν στα επιμέρους πρότζεκτ τους.

Η πρώην Βιοτεχνία Ελληνικών Μαντηλιών μεταμορφώνεται

Το ΥΠΠΟΑ δημιουργεί πολυδύναμο πολιτιστικό χώρο παραδοσιακής τυποβαφικής τέχνης στο ιστορικό κτήριο του τυποβαφικού εργαστηρίουκ, στο Μεταξουργείο.

Η ώρα της Ελευσίνας: Μιλήσαμε με τον Μιχαήλ Μαρμαρινό και τον Chris Baldwin όσο η πόλη βρίσκεται σε δημιουργικό αναβρασμό

Λίγες μέρες έμειναν για την πολυαναμενόμενη αυλαία των εκδηλώσεων του 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Πριν κατηφορίσουμε για Ελευσίνα, όμως, μιλήσαμε με τον Μιχαήλ Μαρμαρινό, γενικό καλλιτεχνικό διευθυντή της διοργάνωσης, και τον διακεκριμένο σκηνοθέτη Chris Baldwin, για το όραμά τους αλλά και για τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν κατά το σχεδιασμό του καλλιτεχνικού προγράμματος και τη διοργάνωση της πλούσιας διήμερης τελετής έναρξης.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Μπαζάρ βινυλίων στην Τεχνόπολη

Δύο αγαπημένα μπαζάρ στο κέντρο της Αθήνας, μια νέα έκθεση στη Στέγη και ό,τι μπορείτε να κάνετε στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 28/1 έως 3/2.

Σειρά εκδηλώσεων για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος

Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών με αφορμή την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος πραγματοποιεί σειρά εκδηλώσεων.