10 οχήματα τύπου 4χ4 σπεύδουν στη μάχη για τη μεταφορά ασθενών που χρήζουν άμεσης βοήθειας

Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ θέτει σε ετοιμότητα τα οχήματα για ασθενείς που πρέπει να μεταφερθούν άμεσα σε Νοσοκομεία.

Μεταφορά ασθενών που χρήζουν άμεσης βοήθειας

Το στόλο των 10 οχημάτων τύπου 4χ4 διασφάλισε η Περιφέρεια Αττικής και σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ θέτει σε ετοιμότητα με στόχο τη διευκόλυνση της πρόσβασης ασθενών σε Νοσοκομεία. Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να διατυπώνουν σχετικό αίτημα συνδρομής είτε μέσω του τηλεφωνικού επιχειρησιακού κέντρου της Περιφέρειας και του ΙΣΑ -1110-, είτε μέσω του ΕΚΑΒ

Ειδικότερα, τα οχήματα προορίζονται για τη μεταφορά πολιτών που χρήζουν επείγουσας πρόσβασης σε νοσοκομεία και δομές Υγείας, όπως για παράδειγμα είναι οι νεφροπαθείς που απαιτείται να μετακινούνται για τη διαδικασία αιμοκάθαρσης ή και ασθενείς που πρέπει να έχουν πρόσβαση σε οξυγόνο. Στόχος της Περιφέρειας είναι να συνδράμει το έργο του ΕΚΑΒ και της Πυροσβεστικής, δεδομένων των καιρικών συνθηκών και να διευκολύνει τους πολίτες, όπου απαιτείται. 

Τα συγκεκριμένα οχήματα έρχονται να προστεθούν στις πέντε μονάδες που έχουν ήδη τεθεί σε λειτουργία με τη συμβολή του στελεχιακού δυναμικού του Κέντρου Επιχειρήσεων (ΚΕΠΙΧ) της Περιφέρειας και του ΙΣΑ. Πρόκειται για ειδικά διαμορφωμένα ερπυστριοφόρα οχήματα που στόχο έχουν την άμεση παροχή βοήθειας σε ασθενείς συμπολίτες μας κατά τη δύσκολη περίοδο εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων. Μεταξύ των οχημάτων που αξιοποιούνται για τις αποστολές αυτές,  υπάρχει και ειδικά διαμορφωμένο ερπυστριοφόρο που μπορεί να μεταφέρει ασθενή με φορείο. Κάθε μονάδα διαθέτει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και ψυχολόγους, ενώ τα οχήματα έχουν ειδικό εξοπλισμό (απινίδωση, οξυγόνο, κ.α.). 

Η επιθεώρηση των οχημάτων έγινε στο Ζάππειο από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Γ. Κεχρής, τον Συντονιστή του Επιχειρησιακού Κέντρου (ΚΕΠΙΧ) της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, καθώς και η Χ. Γαλανοπούλου, συνεργάτιδα του Περιφερειάρχη και συντονίστρια των εξωτερικών συνεργειών του ΚΕΠΙΧ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.

Πάσχα με Papagiannis Winery & 3 κρασιά που του πάνε γάντι!

Οι γιορτινές συναντήσεις του Πάσχα θέλουν και το κρασί τους και εσύ το έχεις με το παραπάνω.

Και είναι η "(Ρ)αμπελιά"! To 1o κρασί της νέας γενιάς του Οινοποιείου Χατζηδάκη

H single vineyard "Σαντορίνη" του Οινοποιείου Χατζηδάκη έχει ιδιαιτερότητες που την κάνουν "φλέρτυ" & το Πάσχα της "πάει".

"Caldera": Δοκιμάζοντας για το Πάσχα το κρασί της παλαιότερης Κάναβας της Σαντορίνης

Η ετικέτα "Caldera" ψιθυρίζει εκφραστικά την θηραϊκή οινική κουλτούρα με το πρώτο έτος κυκλοφορίας της να πραγματοποιήθηκε το 1974.

Πάσχα στο χωριό και Μάιος στη Βαμβακού Λακωνίας

Πεζοπορία, ρομποτική, αστροπαρατήρηση, massage, dj sets, μαγειρική και προγράμματα που φέρνουν όλη την οικογένεια κοντά, συμπληρώνουν ένα πλήρες ανοιξιάτικο πρόγραμμα δραστηριοτήτων που προτείνει η Vamvakou Revival.