10 οχήματα τύπου 4χ4 σπεύδουν στη μάχη για τη μεταφορά ασθενών που χρήζουν άμεσης βοήθειας

Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ θέτει σε ετοιμότητα τα οχήματα για ασθενείς που πρέπει να μεταφερθούν άμεσα σε Νοσοκομεία.

Μεταφορά ασθενών που χρήζουν άμεσης βοήθειας

Το στόλο των 10 οχημάτων τύπου 4χ4 διασφάλισε η Περιφέρεια Αττικής και σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ θέτει σε ετοιμότητα με στόχο τη διευκόλυνση της πρόσβασης ασθενών σε Νοσοκομεία. Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να διατυπώνουν σχετικό αίτημα συνδρομής είτε μέσω του τηλεφωνικού επιχειρησιακού κέντρου της Περιφέρειας και του ΙΣΑ -1110-, είτε μέσω του ΕΚΑΒ

Ειδικότερα, τα οχήματα προορίζονται για τη μεταφορά πολιτών που χρήζουν επείγουσας πρόσβασης σε νοσοκομεία και δομές Υγείας, όπως για παράδειγμα είναι οι νεφροπαθείς που απαιτείται να μετακινούνται για τη διαδικασία αιμοκάθαρσης ή και ασθενείς που πρέπει να έχουν πρόσβαση σε οξυγόνο. Στόχος της Περιφέρειας είναι να συνδράμει το έργο του ΕΚΑΒ και της Πυροσβεστικής, δεδομένων των καιρικών συνθηκών και να διευκολύνει τους πολίτες, όπου απαιτείται. 

Τα συγκεκριμένα οχήματα έρχονται να προστεθούν στις πέντε μονάδες που έχουν ήδη τεθεί σε λειτουργία με τη συμβολή του στελεχιακού δυναμικού του Κέντρου Επιχειρήσεων (ΚΕΠΙΧ) της Περιφέρειας και του ΙΣΑ. Πρόκειται για ειδικά διαμορφωμένα ερπυστριοφόρα οχήματα που στόχο έχουν την άμεση παροχή βοήθειας σε ασθενείς συμπολίτες μας κατά τη δύσκολη περίοδο εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων. Μεταξύ των οχημάτων που αξιοποιούνται για τις αποστολές αυτές,  υπάρχει και ειδικά διαμορφωμένο ερπυστριοφόρο που μπορεί να μεταφέρει ασθενή με φορείο. Κάθε μονάδα διαθέτει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και ψυχολόγους, ενώ τα οχήματα έχουν ειδικό εξοπλισμό (απινίδωση, οξυγόνο, κ.α.). 

Η επιθεώρηση των οχημάτων έγινε στο Ζάππειο από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Γ. Κεχρής, τον Συντονιστή του Επιχειρησιακού Κέντρου (ΚΕΠΙΧ) της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, καθώς και η Χ. Γαλανοπούλου, συνεργάτιδα του Περιφερειάρχη και συντονίστρια των εξωτερικών συνεργειών του ΚΕΠΙΧ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

5+1 βιβλία που κρατούν ζωντανή τη μνήμη του Ολοκαυτώματος

Η πιο σκοτεινή πτυχή της ευρωπαϊκής ιστορίας μέσα από τις αφηγήσεις συγγραφέων που τα έζησαν αλλά και από άλλους διαφορετικής χρονικής απόστασης από τα γεγονότα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΒΟΥΝΙΔΟΥ
27/01/2023

"EROTICArt 2023": Το απόλυτο φεστιβάλ ερωτισμού επιστρέφει ανανεωμένο

Μετά από τριετή απουσία, το φεστιβάλ έρχεται στο κέντρο της Αθήνας με περισσότερα από 3500 τ.μ. αφιερωμένα στην έκφραση της σεξουαλικότητας.

Τα "Απλά μαθήματα ενδυματολογίας" μάς ταξιδεύουν στον κόσμο της μόδας

Στα μαθήματα οι συμμετέχοντες θα ασχοληθούν με ενδύματα από την αρχαιότητα, την αρχαία Αίγυπτο, την Περσία, την Ελλάδα, την Ρώμη, το Βυζάντιο, την Αναγέννηση έως και την σημερινή εποχή.

Μη χάσετε το πληθωρικό 26ο Παζάρι Βιβλίου

Στο κέντρο της Αθήνας θα διοργανωθεί και φέτος το καθιερωμένο παζάρι του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου.

Τα μηνύματα της Δήλου για την ανθρωπότητα, στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι

Το Alpha Mission - Δelos ταξιδεύει στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι και γίνεται αφορμή για την εκκίνηση μιας μεγάλης συζήτησης σχετικά με την κλιματική κρίση, τον πολιτισμό και το μέλλον της ανθρωπότητας.

Δέκα ερωτησεις στην Αμάντα Μιχαλοπούλου

Η συγγραφέας δηλώνει, μεταξύ άλλων, πως η φροϋδική ψυχανάλυση σήμερα μοιάζει σχεδόν με ανέκδοτο και πως η εξουσία αυτοϊκανοποιείται ασκώντας εξουσία.

"25+1 ερωτήσεις για την Ενεργειακή Κρίση": Παρουσίαση του βιβλίου του Ορέστη Ομράν

Ο συγγραφέας ανέφερε ότι στόχος του ήταν το βιβλίο να μην είναι ένα απρόσωπο ακαδημαϊκό σύγγραμμα, αλλά ένας οδηγός κατανόησης της ενεργειακής κρίσης.