10 οχήματα τύπου 4χ4 σπεύδουν στη μάχη για τη μεταφορά ασθενών που χρήζουν άμεσης βοήθειας

Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ θέτει σε ετοιμότητα τα οχήματα για ασθενείς που πρέπει να μεταφερθούν άμεσα σε Νοσοκομεία.

Μεταφορά ασθενών που χρήζουν άμεσης βοήθειας

Το στόλο των 10 οχημάτων τύπου 4χ4 διασφάλισε η Περιφέρεια Αττικής και σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ θέτει σε ετοιμότητα με στόχο τη διευκόλυνση της πρόσβασης ασθενών σε Νοσοκομεία. Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να διατυπώνουν σχετικό αίτημα συνδρομής είτε μέσω του τηλεφωνικού επιχειρησιακού κέντρου της Περιφέρειας και του ΙΣΑ -1110-, είτε μέσω του ΕΚΑΒ

Ειδικότερα, τα οχήματα προορίζονται για τη μεταφορά πολιτών που χρήζουν επείγουσας πρόσβασης σε νοσοκομεία και δομές Υγείας, όπως για παράδειγμα είναι οι νεφροπαθείς που απαιτείται να μετακινούνται για τη διαδικασία αιμοκάθαρσης ή και ασθενείς που πρέπει να έχουν πρόσβαση σε οξυγόνο. Στόχος της Περιφέρειας είναι να συνδράμει το έργο του ΕΚΑΒ και της Πυροσβεστικής, δεδομένων των καιρικών συνθηκών και να διευκολύνει τους πολίτες, όπου απαιτείται. 

Τα συγκεκριμένα οχήματα έρχονται να προστεθούν στις πέντε μονάδες που έχουν ήδη τεθεί σε λειτουργία με τη συμβολή του στελεχιακού δυναμικού του Κέντρου Επιχειρήσεων (ΚΕΠΙΧ) της Περιφέρειας και του ΙΣΑ. Πρόκειται για ειδικά διαμορφωμένα ερπυστριοφόρα οχήματα που στόχο έχουν την άμεση παροχή βοήθειας σε ασθενείς συμπολίτες μας κατά τη δύσκολη περίοδο εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων. Μεταξύ των οχημάτων που αξιοποιούνται για τις αποστολές αυτές,  υπάρχει και ειδικά διαμορφωμένο ερπυστριοφόρο που μπορεί να μεταφέρει ασθενή με φορείο. Κάθε μονάδα διαθέτει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και ψυχολόγους, ενώ τα οχήματα έχουν ειδικό εξοπλισμό (απινίδωση, οξυγόνο, κ.α.). 

Η επιθεώρηση των οχημάτων έγινε στο Ζάππειο από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Γ. Κεχρής, τον Συντονιστή του Επιχειρησιακού Κέντρου (ΚΕΠΙΧ) της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, καθώς και η Χ. Γαλανοπούλου, συνεργάτιδα του Περιφερειάρχη και συντονίστρια των εξωτερικών συνεργειών του ΚΕΠΙΧ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Ανοικτή πρόσκληση προς όλους τους πολίτες της Αττικής να συμμετάσχουν στον φιλανθρωπικό  αγώνα 100 ωρών "NoFinish Line"

Με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής πραγματοποιείται ο αγώνας με στόχο τη στήριξη της Ένωσης "Μαζί για το Παιδί", στην Αγορά του Καλατράβα στο ΟΑΚΑ.

10/05/2022

"Νουάρ" πρώτη περιήγηση στην Αθήνα με φόντο την ιστορία

Η Περιφέρεια Αττικής και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης μας προσκαλούν στον πρώτο από μια σειρά εκπαιδευτικών περιπάτων που διοργανώνουν.

"Όλοι Μαζί Μπορούμε": Δράση συγκέντρωσης βοήθειας προς την Ουκρανία από την Περιφέρεια Αττικής και 50 Δήμους της Αττικής

Η Περιφέρεια Αττικής, το "Όλοι Μαζί Μπορούμε" και 50 Δήμοι της Αττικής, δημιουργούν μια ισχυρή αλυσίδα με στόχο τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τον Ουκρανικό λαό και για τους πρόσφυγες που καθημερινά έρχονται στην Ελλάδα.

Από σήμερα ανακυκλώνουμε σε 19 λαϊκές αγορές της Αττικής

Η Περιφέρεια Αττικής, ξεκίνησε σήμερα την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου επικοινωνιακού προγράμματος για την προώθηση της ανακύκλωσης, της ξεχωριστής συλλογής βιοαποβλήτων και την εφαρμογή των κανόνων της κυκλικής οικονομίας.

Έργα συνολικού προϋπολογισμού € 1.648.000 στο δήμο Νίκαιας Αγ. Ι. Ρέντη από την Περιφέρεια Αττικής

Για την πορεία υλοποίησης των έργων που χρηματοδοτούνται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής ενημερώθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Δήμο Νίκαιας-Αγ. Ιωάννου Ρέντη.

Ξεκινούν σημαντικά έργα εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ

Υπογράφτηκε σήμερα προγραμματική σύμβαση από τον Γ. Πατούλη και τον Λ. Αυγενάκη για την χρηματοδότηση των έργων εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ.

Περιπλανηθείτε στις "Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές" της Ελλάδας

Το Υπουργείο Πολιτισμού διοργανώνει για άλλη μια χρονιά ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα εκδηλώσεων σε διάφορα μέρη της χώρας, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για ένα πιο βιώσιμο μέλλον.