Παρουσίαση του βιβλίου "Γυναίκες στη φυλακή – μαρτυρίες" με προβολή ντοκιμαντέρ της Εύας Στεφανή

Μια πρώτη γνωριμία με τις ποινικές κρατούμενες στις ελληνικές φυλακές μέσα από δικές τους μαρτυρίες, ποιήματα, σκίτσα, ημερολόγια και φωτογραφίες.

'Γυναίκες στη φυλακή – μαρτυρίες'

Την Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου στις 7 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Φαφαλιού, "Γυναίκες στη φυλακή – μαρτυρίες" και η προβολή του ντοκιμαντέρ της Εύας Στεφανή, "Κλειστοί χώροι– Τα περιστέρια του Κορυδαλλού", στη ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ cooperativa (Mπόταση 7 και Σολωμού, Εξάρχεια). Θα ακολουθήσει συζήτηση με τις ομιλήτριες Mαρία Φαφαλιού, Εύα Στεφανή και Κατερίνα Μάτσα.

Το βιβλίο αποτελεί μια πρώτη γνωριμία με τις ποινικές κρατούμενες στις ελληνικές φυλακές. Μέσα από δικές τους μαρτυρίες, ποιήματα, σκίτσα, ημερολόγια, φωτογραφίες, πλαισιωμένες από τον λόγο εκείνων που τις γνώρισαν από κοντά, καθώς και από τον λόγο των ειδικών. Γνωστές και άγνωστες πτυχές από τη ζωή στα Καταστήματα Κράτησης Γυναικών. Το "πριν" από τη φυλακή. Το "μετά" τη φυλακή. Ιστορίες που δεν ξέρουμε, ή που τάχα δεν ξέρουμε. Γυναίκες τόσο μακριά και συνάμα τόσο κοντά μας. Ένα ταξίδι σ’ αυτόν τον γνωστό/άγνωστο κόσμο. Έναυσμα για σκέψη και για δράση – από την Πολιτεία πρώτιστα, αλλά και από καθέναν από μας. Το βιβλίο, που περιλαμβάνει πάνω από 100 εικαστικά, προλογίζει ο Συντονιστής του "Δικτύου Στήριξης Φυλακισμένων και Αποφυλακισμένων Γυναικών", Κλήμης Πυρουνάκης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Περιφέρεια Αττικής: Ανάδειξη και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο

Ο Περιφερειάρχης Αττικής ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, τη χρηματοδότηση νέων έργων Πολιτισμού μέσα από την υλοποίηση μιας Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) στην Αττική.

Άνθρωποι διαβάζουν στον ηλεκτρικό

Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που δεν κοιτάζουν τα κινητά τους στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

ΥΠΠΟ: Στρατηγικό ολιστικό σχέδιο αντιμετώπισης του αρχαίου θεάτρου της Δωδώνης

Στόχος η αξιολόγηση των μέχρι σήμερα εργασιών και η σύνταξη του οδικού χάρτη για την περαιτέρω εξέλιξη του έργου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.

Η instax mini Evo της FUJIFILM φέρνει το vintage στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή

Με την υβριδική κάμερα στιγμιαίας εκτύπωσης της FUJIFILM, εκφράζεις τον κόσμο όπως ακριβώς θέλεις.

Χάρης Δούκας για τη Διπλή Ανάπλαση: "Η συστηματική προσπάθεια που κάναμε αποδίδει καρπούς"

Σε συνέντευξη τύπου, ο Δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στη γενικότερη αναβάθμισης της περιοχής προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών.

Μοναδικά πασχαλινά δώρα στο Cycladic Shop

Τα προϊόντα του Cycladic Shop είναι εμπνευσμένα από τις μόνιμες συλλογές του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και τα νησιά του Αιγαίου.