Ημερίδα στο Ίδρυμα Ευγενίδου για τους "Σύγχρονους Έλληνες Εφευρέτες"

Η μη κερδοσκοπική εταιρία Mind the Μinds προσκαλεί τους φίλους της καινοτομίας, να γνωρίσουν νέους πρωτοπόρους και να εμπνευστούν από το έργο τους.

"Σύγχρονοι Έλληνες Εφευρέτες"

Η νεοσύστατη αστική μη κερδοσκοπική εταιρία Mind the Μinds θέτει ως στόχο την ανάδειξη και υποστήριξη των Ελλήνων που δημιουργούν και καινοτομούν, μέσω της δημιουργίας μιας κοινότητας υποστήριξής και πληροφόρησής τους. Στις 22 Ιανουαρίου, στις 9 π.μ., προσκαλεί τους φίλους της καινοτομίας στο Ίδρυμα Ευγενίδου. Εκεί θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν δέκα σύγχρονους Έλληνες εφευρέτες, των οποίων οι δημιουργίες και το όραμα ξεπερνούν τα στενά όρια της χώρας. Οι εφευρέσεις τους βρίσκουν εφαρμογή στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης, της ιατρικής, των υλικών, της αεροδιαστημικής και της παραγωγής. Οι δημιουργοί που θα μιλήσουν αποτελούν σημαντικά πρότυπα για τις μελλοντικές γενιές και θέτουν τον εαυτό τους στη διάθεση του ευρέως κοινού για να ανακαλύψει την Ελλάδα του αύριο.

Το πρόγραμμα της ημερίδας, διάρκειας δέκα ωρών, απευθύνεται σε εν δυνάμει δημιουργός που αναζητούν έμπνευση ή συνεργασίες, ερευνητές, φοιτητές και  οποιοδήποτε ελκύεται από πρωτοπόρες ιδέες και εφαρμογές. Έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε μεταξύ φυσικής και ψηφιακής παρακολούθησης της ημερίδας, αφού τα εισιτήρια (€ 5) επιτρέπουν τόσο την φυσική συμμετοχή στο Ίδρυμα Ευγενίδου, όσο και την διαδικτυακή παρουσία μέσω Ζoom, το link του οποίου στέλνεται στο email σας 24 ώρες πριν την εκδήλωση

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Έρχεται το 14ο Φεστιβάλ Λογοτεχνία εν Αθήναις

Με πλούσιο και ποικιλόμορφο πρόγραμμα διεξάγεται και φέτος το φεστιβάλ ΛΕΑ στην Αθήνα και τη Λευκάδα υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

20/05/2022

Το "θραύσμα Fagan", τμήμα της ζωφόρου του Παρθενώνα, μπορεί να μείνει για πάντα στην Αθήνα

Έγκριση από την Περιφέρεια της Σικελίας για την "αποδέσμευση" του αντικειμένου. Απομένει τώρα η τελική έγκριση από το Υπουργείο Πολιτισμού της Ιταλίας.

27ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας: Η μεγάλη γιορτή του ποδηλάτου επιστρέφει

Το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της Αθήνας για το ποδήλατο, που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), επιστρέφει στην πλατεία Συντάγματος.

Το Μουσείο Φιλελληνισμού αφιερώνει τον Μάιο στον Αμερικανικό Φιλελληνισμό

Η Εταιρεία για τον Ελληνισμό και Φιλελληνισμό (ΕΕΦ) οργανώνει σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων, μία σειρά δράσεων στο Μουσείο Φιλελληνισμού για τον μήνα Μάιο, αφιερωμένων στον Αμερικανικό Φιλελληνισμό.

iMEdD: Τη Διεθνή Εβδομάδα Δημοσιογραφίας ο Τύπος έχει τον πρώτο λόγο

Για πέντε ημέρες μέλη της δημοσιογραφικής κοινότητας, εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών και ανεξάρτητων μέσων ανταλλάσσουν εμπειρίες, απόψεις και γνώσεις γύρω από το ζήτημα της εμπιστοσύνης στη δημοσιογραφία.

To κτίριο του ΣΙΛΟ στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού παραχωρήθηκε για την ανέγερση του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων

Το κτίριο του ΣΙΛΟ και οι όμοροι χώροι του, συνολικής έκτασης 13,761 τ.μ. παραχωρήθηκαν στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού από την ΟΛΠ. Α.Ε. σε ειδική εκδήλωση στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.