Ημερίδα στο Ίδρυμα Ευγενίδου για τους "Σύγχρονους Έλληνες Εφευρέτες"

Η μη κερδοσκοπική εταιρία Mind the Μinds προσκαλεί τους φίλους της καινοτομίας, να γνωρίσουν νέους πρωτοπόρους και να εμπνευστούν από το έργο τους.

"Σύγχρονοι Έλληνες Εφευρέτες"

Η νεοσύστατη αστική μη κερδοσκοπική εταιρία Mind the Μinds θέτει ως στόχο την ανάδειξη και υποστήριξη των Ελλήνων που δημιουργούν και καινοτομούν, μέσω της δημιουργίας μιας κοινότητας υποστήριξής και πληροφόρησής τους. Στις 22 Ιανουαρίου, στις 9 π.μ., προσκαλεί τους φίλους της καινοτομίας στο Ίδρυμα Ευγενίδου. Εκεί θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν δέκα σύγχρονους Έλληνες εφευρέτες, των οποίων οι δημιουργίες και το όραμα ξεπερνούν τα στενά όρια της χώρας. Οι εφευρέσεις τους βρίσκουν εφαρμογή στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης, της ιατρικής, των υλικών, της αεροδιαστημικής και της παραγωγής. Οι δημιουργοί που θα μιλήσουν αποτελούν σημαντικά πρότυπα για τις μελλοντικές γενιές και θέτουν τον εαυτό τους στη διάθεση του ευρέως κοινού για να ανακαλύψει την Ελλάδα του αύριο.

Το πρόγραμμα της ημερίδας, διάρκειας δέκα ωρών, απευθύνεται σε εν δυνάμει δημιουργός που αναζητούν έμπνευση ή συνεργασίες, ερευνητές, φοιτητές και  οποιοδήποτε ελκύεται από πρωτοπόρες ιδέες και εφαρμογές. Έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε μεταξύ φυσικής και ψηφιακής παρακολούθησης της ημερίδας, αφού τα εισιτήρια (€ 5) επιτρέπουν τόσο την φυσική συμμετοχή στο Ίδρυμα Ευγενίδου, όσο και την διαδικτυακή παρουσία μέσω Ζoom, το link του οποίου στέλνεται στο email σας 24 ώρες πριν την εκδήλωση

 

 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Πέθανε ο Γενικός Διευθυντής της ΕΒΕ Φίλιππος Τσιμπόγλου

Ο θάνατός του πρόεκυψε λίγο πριν την επίσημη λήξη της θητείας του στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/02/2023

Μάριο Ντεσιάτι: Ο νικητής του λογοτεχνικού βραβείου Strega 2022 έρχεται στην Αθήνα

O συγγραφέας του μυθιστορήματος Ασυμβίβαστοι (πρωτ.τίτλος Spartiati), που τιμήθηκε με τη μεγαλύτερη λογοτεχνική διάκριση στην Ιταλία, θα επισκεφθεί την Αθήνα, για να παρουσιάσει το βιβλίο του.

Αναψυκτήρια σε 75 αρχαιολογικούς χώρους ενισχύουν την οικονομία των εμπειριών

Μια σημαντική πρωτοβουλία για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων

Ρεπορτάζ: Τι περιμένουμε στο μέλλον από τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης;

Έχοντας αναλάβει τη διαχείριση της ΔΑΚ, η Τεχνόπολη μας εξηγεί το όραμα και τους στόχους για το μέλλον της πρώτης, προκειμένου να συνεχίσει τη μέχρι τώρα επιτυχημένη πορεία της.

Η μικρασιατική μνήμη στα "Αόρατα Δεσμά" του Ευάγγελου Σαχπέρογλου

Το μυθιστόρημα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάττων.

Έργα αποκατάστασης για το Αναψυκτήριο στο παραλιακό μέτωπο της Ελευσίνας

Το νέο κτίριο θα αποτελέσει έναν από τους κύριους χώρους φιλοξενίας καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων για το επίσημο έτος τίτλου της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Κατατέθηκε ο φάκελος υποψηφιότητας του Ολύμπου στην UNESCO

Η απόφαση της UNESCO για την ένταξη του Ολύμπου στη λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς αναμένεται έως τον Σεπτέμβριο του 2023.