Μήπως κρύβεις μέσα σου το νέο αστέρι νεανικής επιχειρηματικότητας στη ναυτιλία; Δήλωσε συμμετοχή στο NAVS Blue Hackathon

Στο πλαίσιο του προγράμματος ΝΑΥΣ, που δραστηριοποιείται στο πεδίο της ναυτιλιακής κληρονομιάς και της γαλάζιας ανάπτυξης, αναζητούνται νέα ταλέντα για να αναπτύξουν τις ιδέες τους με βασικό γνώμονα τη βιωσιμότητα. Χρηματικά έπαθλα καθώς και ευκαιρίες καθοδήγησης προσφέρονται

Νεανική επιχειρηματικότητα

Στο πλαίσιο του προγράμματος ΝΑΥΣ, το οποίο τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στο πεδίο της ναυτιλιακής κληρονομιάς, στοχεύοντας παράλληλα σε νέα επιτεύγματα με γνώμονα την γαλάζια ανάπτυξη, διοργανώνεται ένας διαγωνισμός ιδεών για την ανάπτυξη πρακτικών βιώσιμης επιχειρηματικότητας στη ναυτιλία από νεαρής ηλικίας μυαλά – φοιτητές και φοιτήτριες (είτε άτομα αυτής της ηλικίας), που θέλουν να δοκιμάσουν τον εαυτό τους στην πρόκληση του ναυτιλιακού τομέα, να αναπτύξουν την ιδέα τους με τη βοήθεια καταξιωμένων επαγγελματιών και τελικά να κριθούν για αυτή, στοχεύοντας σε ένα από τα χρηματικά έπαθλα που θα λάβουν οι νικητές.

Μιλάμε για το NAVS Blue Hackathon, στο οποίο μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή έως 20 Ιανουαρίου, διεκδικώντας από 400 έως και 1000 ευρώ (σημειωτέον ότι τα έπαθλα είναι ιδιωτική δωρεά των τριών αποφοίτων του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών, των Καρατζάνου, Βιτσούνη και Παφλιώτη). Βέβαια, το σημαντικότερο που έχετε να κερδίσετε μέσω του διαγωνισμού δεν είναι τόσο το χρηματικό έπαθλο, όσο η δυνατότητα να αναπτύξετε ομαδικά την ιδέα σας, να τη βελτιστοποιήσετε σε επίπεδο business plan, αλλά και να στοχεύσετε στις υπηρεσίες εκκόλαψης (incubation) που θα λάβουν οι βραβευθέντες από την ομάδα έργου του ΝΑΥΣ, ώστε να κάνουν όντως πράξη όσα σκέφτηκαν.

Κατά βάση, ο διαγωνισμός αποτελείται από τέσσερα στάδια και όλα καλύπτονται εξ αποστάσεως (μέσω Zoom): Αρχικά οι ενδιαφερόμενοι/-ες ενημερώνονται για το έργο ΝΑΥΣ και τις κύριες θεματικές που απασχολούν τους συνδεδεμένους κλάδους, όπως την εξεύρεση εναλλακτικών χρήσεων των παραδοσιακών σκαφών, είτε τη δημιουργία νέων προϊόντων τα οποία να συνδυάζουν την παραδοσιακή ναυπηγική τεχνολογία και εμπειρία με σύγχρονες τεχνικές. Στο δεύτερο στάδιο, ακολουθούν τα εργαστήρια για το κτίσιμο ομάδων και κατόπιν οι συμμετέχοντες συνεργάζονται με βάση τις πληροφορίες, τις γνώσεις, τα ερεθίσματα και τα σχετικά δεδομένα προκειμένου να προδιαγράψουν μία δομημένη επιχειρηματική ιδέα. Στο τρίτο στάδιο (μία εβδομάδα πριν τον τελικό) κάθε ομάδα παρουσιάζει ξεχωριστά τα πρώτα αποτελέσματα της προσπάθειάς της και λαμβάνει παρατηρήσεις από τη συμβουλευτική ομάδα του διαγωνισμού (coaches), από την οποία θα δοθεί ακόμα ένα σεμινάριο σχετικά με τη μέθοδο παρουσίασης της ιδέας. 

Η διαδικασία ολοκληρώνεται με τον τελικό στο Ίδρυμα Ευγενίδου (στις 18/3), όπου θα παρουσιαστούν οι επιχειρηματικές ιδέες, θα αξιολογηθούν και θα βαθμολογηθούν από επιτροπή κριτών. Τέλος, αποδίδονται τα βραβεία και οι νικήτριες ομάδες υποστηρίζονται από την ομάδα έργου για την μετεξέλιξη της επιχειρηματικής τους ιδέας σε επιχειρηματικό σχέδιο.

Για όσους/-ες επιθυμούν να πάρουν μέρος, συνιστάται η επίσκεψη στις εκθέσεις του Έργου ΝΑΥΣ, στο Ίδρυμα Ευγενίδου, κατόπιν επικοινωνίας στο 210946-626/698 ή στο info@e-navs.eu.
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

5+1 βιβλία που κρατούν ζωντανή τη μνήμη του Ολοκαυτώματος

Η πιο σκοτεινή πτυχή της ευρωπαϊκής ιστορίας μέσα από τις αφηγήσεις συγγραφέων που τα έζησαν αλλά και από άλλους διαφορετικής χρονικής απόστασης από τα γεγονότα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΒΟΥΝΙΔΟΥ
27/01/2023

"EROTICArt 2023": Το απόλυτο φεστιβάλ ερωτισμού επιστρέφει ανανεωμένο

Μετά από τριετή απουσία, το φεστιβάλ έρχεται στο κέντρο της Αθήνας με περισσότερα από 3500 τ.μ. αφιερωμένα στην έκφραση της σεξουαλικότητας.

Τα "Απλά μαθήματα ενδυματολογίας" μάς ταξιδεύουν στον κόσμο της μόδας

Στα μαθήματα οι συμμετέχοντες θα ασχοληθούν με ενδύματα από την αρχαιότητα, την αρχαία Αίγυπτο, την Περσία, την Ελλάδα, την Ρώμη, το Βυζάντιο, την Αναγέννηση έως και την σημερινή εποχή.

Μη χάσετε το πληθωρικό 26ο Παζάρι Βιβλίου

Στο κέντρο της Αθήνας θα διοργανωθεί και φέτος το καθιερωμένο παζάρι του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου.

Τα μηνύματα της Δήλου για την ανθρωπότητα, στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι

Το Alpha Mission - Δelos ταξιδεύει στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι και γίνεται αφορμή για την εκκίνηση μιας μεγάλης συζήτησης σχετικά με την κλιματική κρίση, τον πολιτισμό και το μέλλον της ανθρωπότητας.

Δέκα ερωτησεις στην Αμάντα Μιχαλοπούλου

Η συγγραφέας δηλώνει, μεταξύ άλλων, πως η φροϋδική ψυχανάλυση σήμερα μοιάζει σχεδόν με ανέκδοτο και πως η εξουσία αυτοϊκανοποιείται ασκώντας εξουσία.

"25+1 ερωτήσεις για την Ενεργειακή Κρίση": Παρουσίαση του βιβλίου του Ορέστη Ομράν

Ο συγγραφέας ανέφερε ότι στόχος του ήταν το βιβλίο να μην είναι ένα απρόσωπο ακαδημαϊκό σύγγραμμα, αλλά ένας οδηγός κατανόησης της ενεργειακής κρίσης.