Μήπως κρύβεις μέσα σου το νέο αστέρι νεανικής επιχειρηματικότητας στη ναυτιλία; Δήλωσε συμμετοχή στο NAVS Blue Hackathon

Στο πλαίσιο του προγράμματος ΝΑΥΣ, που δραστηριοποιείται στο πεδίο της ναυτιλιακής κληρονομιάς και της γαλάζιας ανάπτυξης, αναζητούνται νέα ταλέντα για να αναπτύξουν τις ιδέες τους με βασικό γνώμονα τη βιωσιμότητα. Χρηματικά έπαθλα καθώς και ευκαιρίες καθοδήγησης προσφέρονται

Νεανική επιχειρηματικότητα

Στο πλαίσιο του προγράμματος ΝΑΥΣ, το οποίο τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στο πεδίο της ναυτιλιακής κληρονομιάς, στοχεύοντας παράλληλα σε νέα επιτεύγματα με γνώμονα την γαλάζια ανάπτυξη, διοργανώνεται ένας διαγωνισμός ιδεών για την ανάπτυξη πρακτικών βιώσιμης επιχειρηματικότητας στη ναυτιλία από νεαρής ηλικίας μυαλά – φοιτητές και φοιτήτριες (είτε άτομα αυτής της ηλικίας), που θέλουν να δοκιμάσουν τον εαυτό τους στην πρόκληση του ναυτιλιακού τομέα, να αναπτύξουν την ιδέα τους με τη βοήθεια καταξιωμένων επαγγελματιών και τελικά να κριθούν για αυτή, στοχεύοντας σε ένα από τα χρηματικά έπαθλα που θα λάβουν οι νικητές.

Μιλάμε για το NAVS Blue Hackathon, στο οποίο μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή έως 20 Ιανουαρίου, διεκδικώντας από 400 έως και 1000 ευρώ (σημειωτέον ότι τα έπαθλα είναι ιδιωτική δωρεά των τριών αποφοίτων του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών, των Καρατζάνου, Βιτσούνη και Παφλιώτη). Βέβαια, το σημαντικότερο που έχετε να κερδίσετε μέσω του διαγωνισμού δεν είναι τόσο το χρηματικό έπαθλο, όσο η δυνατότητα να αναπτύξετε ομαδικά την ιδέα σας, να τη βελτιστοποιήσετε σε επίπεδο business plan, αλλά και να στοχεύσετε στις υπηρεσίες εκκόλαψης (incubation) που θα λάβουν οι βραβευθέντες από την ομάδα έργου του ΝΑΥΣ, ώστε να κάνουν όντως πράξη όσα σκέφτηκαν.

Κατά βάση, ο διαγωνισμός αποτελείται από τέσσερα στάδια και όλα καλύπτονται εξ αποστάσεως (μέσω Zoom): Αρχικά οι ενδιαφερόμενοι/-ες ενημερώνονται για το έργο ΝΑΥΣ και τις κύριες θεματικές που απασχολούν τους συνδεδεμένους κλάδους, όπως την εξεύρεση εναλλακτικών χρήσεων των παραδοσιακών σκαφών, είτε τη δημιουργία νέων προϊόντων τα οποία να συνδυάζουν την παραδοσιακή ναυπηγική τεχνολογία και εμπειρία με σύγχρονες τεχνικές. Στο δεύτερο στάδιο, ακολουθούν τα εργαστήρια για το κτίσιμο ομάδων και κατόπιν οι συμμετέχοντες συνεργάζονται με βάση τις πληροφορίες, τις γνώσεις, τα ερεθίσματα και τα σχετικά δεδομένα προκειμένου να προδιαγράψουν μία δομημένη επιχειρηματική ιδέα. Στο τρίτο στάδιο (μία εβδομάδα πριν τον τελικό) κάθε ομάδα παρουσιάζει ξεχωριστά τα πρώτα αποτελέσματα της προσπάθειάς της και λαμβάνει παρατηρήσεις από τη συμβουλευτική ομάδα του διαγωνισμού (coaches), από την οποία θα δοθεί ακόμα ένα σεμινάριο σχετικά με τη μέθοδο παρουσίασης της ιδέας. 

Η διαδικασία ολοκληρώνεται με τον τελικό στο Ίδρυμα Ευγενίδου (στις 18/3), όπου θα παρουσιαστούν οι επιχειρηματικές ιδέες, θα αξιολογηθούν και θα βαθμολογηθούν από επιτροπή κριτών. Τέλος, αποδίδονται τα βραβεία και οι νικήτριες ομάδες υποστηρίζονται από την ομάδα έργου για την μετεξέλιξη της επιχειρηματικής τους ιδέας σε επιχειρηματικό σχέδιο.

Για όσους/-ες επιθυμούν να πάρουν μέρος, συνιστάται η επίσκεψη στις εκθέσεις του Έργου ΝΑΥΣ, στο Ίδρυμα Ευγενίδου, κατόπιν επικοινωνίας στο 210946-626/698 ή στο info@e-navs.eu.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Περιπλανηθείτε στις "Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές" της Ελλάδας

Το Υπουργείο Πολιτισμού διοργανώνει για άλλη μια χρονιά ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα εκδηλώσεων σε διάφορα μέρη της χώρας, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/05/2022

Φιλοσοφικές συναντήσεις στην Ακαδημία Πλάτωνος

Αυτό το καλοκαίρι, η φιλοσοφία και ο πολιτισμός επιστρέφουν στην πόλη, εκεί που ανήκουν, με ένα νέο πρόγραμμα από τον Δήμο Αθηναίων που στοχεύει στην ανάδειξη του πνεύματος και των συμβολισμών της φιλοσοφίας.

5 πράγματα να κάνεις αυτή την εβδομάδα στο πλαίσιο του This is Athens City Festival

Η τέταρτη εβδομάδα του πρώτου ανοιχτού Φεστιβάλ της Αθήνας με την υπογραφή του Δήμου Αθηναίων φιλοξενεί εκθέσεις, πάρτυ, περιηγήσεις και βραδιές γαστρονομίας για όλους.

Το βραβευμένο μυθιστόρημα "Με καταγωγή από τη Μαριούπολη" κυκλοφορεί

Το νέο βιβλίο των εκδόσεων Gutenberg χαρακτηρίστηκε ένα "μνημειώδες έργο για τις φρικαλεότητες του 20ού αιώνα και, παράλληλα, μια πολύ προσωπική ιστορία".

Έναρξη της "Ελληνικής Εβδομάδας Πολιτιστικών Εκδηλώσεων" στα Τίρανα με την παρουσία της Μενδώνη

Στην εναρκτήρια βραδιά της "Ελληνικής Εβδομάδας Πολιτιστικών Εκδηλώσεων" στα Τίρανα παραβρέθηκε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη.

To 1ο Φεστιβάλ Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους στην Ελλάδα έρχεται στο The Ellinikon Experience Park

Αυτό το καλοκαίρι η Ευρώπη γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία με τη θεματική "ECO-δομώντας το Μέλλον".

Μια "πολυφωνική παρουσίαση" για τα μυθιστορήματα του Ισίδωρου Ζουργού

Στο πλαίσιο της νέας σειράς αφιερωμάτων του ΙΑΝΟΥ με τίτλο "Πολυφωνική παρουσίαση", έρχεται στον ΙΑΝΟ ο συγγραφέας Ισίδωρος Ζουργός.