Περιφέρεια Αττικής: Ξεκινούν τα έργα αποκατάστασης στην Κινέτα για τις πλημμύρες του 2019

Μετά την πρόσφατη έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το πρόγραμμα ολιστικής αποκατάστασης της τραυματισμένης παράκτιας περιοχής ξεκινάει. Μεταξύ άλλων, θα καθαριστούν τα ρέματα, θα κατασκευαστούν τοιχία αντιστήριξης και θα γίνουν αντιπλημμυρικά έργα.

Κινέτα πλημμύρες


Τέλος Νοεμβρίου του 2019, τα σωστικά συνεργεία της Πυροσβεστικής έδιναν μάχη με το χρόνο για τον απεγκλωβισμό των κατοίκων της Κινέτας: το πέρασμα της κακοκαιρίας "Γηρυόνης" είχε αποδειχθεί καταστροφικό για την παράκτια περιοχή, καθότι ένα χρόνο πριν οι πυρκαγιές είχαν αποτεφρώσει τεράστια έκταση πευκοδάσους στα Γεράνεια Όρη και η ορμή της νεροποντής λίγο έλειψε απ’ το να επιφέρει θύματα. Τρία χρόνια ύστερα από εκείνο το "καμπανάκι κινδύνου" που σήμανε για όλη την Αττική σχετικά με τις πραγματικές συνέπειες των πυρκαγιών, ξεκινούν τα έργα ολιστικής αποκατάστασης.

"Η Κινέτα σταδιακά θα αλλάξει όψη και θα ξαναγίνει μία ασφαλής περιοχή για τους κατοίκους της. Συνεχίζουμε να επενδύουμε έμπρακτα στην προστασία των πολιτών", ανέφερε στη δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Αττικής για τα έργα συνολικού προϋπολογισμού περίπου 18 εκ. ευρώ, μετά το πράσινο φως που δόθηκε πρόσφατα από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Οι σχετικοί έλεγχοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου και οι γραφειοκρατικές διαδικασίας ήταν που ανέβαλαν την εκκίνηση της αποκατάστασης, στάδια τα οποία πλέον έχουν ολοκληρωθεί.

Το πρόγραμμα αποκατάστασης περιλαμβάνει την απομάκρυνση φερτών υλικών που έχουν σωρευτεί σε πολλά σημεία της περιοχής, τον ολιστικό και ενδελεχή καθαρισμό των ρεμάτων, την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στην Παλαιά Εθνική Οδό προκειμένου να δοθεί ξανά η κυκλοφορία στο ύψος του ρέματος Πίκας, την κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης σε μεγάλη έκταση της Κινέτας, την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων, αλλά και έργα ασφαλτόστρωσης στην Παλαιά Εθνικό Οδό, σε όλη την περιοχή της Κινέτας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λ. Κοσμόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων: "Αφήνουμε πίσω τις καταστροφές και αποκαθιστούμε το φυσικό κάλλος και την προσβασιμότητα σε μία από τις πιο όμορφες περιοχές της Αττικής. Ήρθε η ώρα να ξαναγίνει η Κινέτα το "διαμάντι" της Αττικής μας για τους κατοίκους και τους επισκέπτες".
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

"Πράσινο" φως για την έναρξη έργων στο οδικό δίκτυο του Πειραιά

Με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής ύψους 4.3 εκ. ευρώ ξεκινάει η αναβάθμισης των οδοστρωμάτων σε όλο το Δήμο Πειραιά.

23/05/2022

Ανοικτή πρόσκληση προς όλους τους πολίτες της Αττικής να συμμετάσχουν στον φιλανθρωπικό  αγώνα 100 ωρών "NoFinish Line"

Με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής πραγματοποιείται ο αγώνας με στόχο τη στήριξη της Ένωσης "Μαζί για το Παιδί", στην Αγορά του Καλατράβα στο ΟΑΚΑ.

"Νουάρ" πρώτη περιήγηση στην Αθήνα με φόντο την ιστορία

Η Περιφέρεια Αττικής και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης μας προσκαλούν στον πρώτο από μια σειρά εκπαιδευτικών περιπάτων που διοργανώνουν.

"Όλοι Μαζί Μπορούμε": Δράση συγκέντρωσης βοήθειας προς την Ουκρανία από την Περιφέρεια Αττικής και 50 Δήμους της Αττικής

Η Περιφέρεια Αττικής, το "Όλοι Μαζί Μπορούμε" και 50 Δήμοι της Αττικής, δημιουργούν μια ισχυρή αλυσίδα με στόχο τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τον Ουκρανικό λαό και για τους πρόσφυγες που καθημερινά έρχονται στην Ελλάδα.

Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν τα έργα στο π. βασιλικό κτήμα Τατοϊου

Tα έργα στο Τατόι προχωρούν σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που έχει θέσει το ΥΠΠΟΑ, ώστε το κτήμα να αποδοθεί στην Αττική ως πολιτιστικός πόλος και ως αναπτυξιακός πόρος

"Δώσε Αξία στα Σκουπίδια σου": μια πράσινη καμπάνια για τη διαχείριση των απορριμάτων

Ξεκινά η ενημερωτική εκστρατεία ευαισθητοποίησης του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου και της Περιφέρειας Αττικής για την Πράσινη Μετάβαση στην Κυκλική Οικονομία.

Τελικά μάλλον ξεχνιέται το ποδήλατο...

Η ενεργειακή κρίση και τα μέτρα που σχεδιάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση για εξοικονόμηση ενέργειας, με στόχο τη μείωση της χρήσης του αυτοκινήτου, ξαναφέρνουν στην επικαιρότητα το ποδήλατο και η συγκυρία είναι ευνοϊκή, αν όχι επείγουσα, για να παρθούν επιτέλους μέτρα στην κατεύθυνση μιας πιο πράσινης πόλης.