Ήμουν εκεί

Πήγαμε στην Ταράτσα του Φοίβου

Από -

Μια ειδική έκδοση της «Ταράτσας του Φοίβου» που έχει να κάνει με τις covid-19 εμπειρίες μας (που θα μας απασχολήσουν αρκετά απ’ ότι φαίνεται) τις Πέμπτες – ή μάλλον εννέα Πέμπτες ως τις αρχές Οκτωβρίου – στο «Άλσος», από τον Φοίβο Δεληβοριά και την παρέα του συν κάποιους ειδικούς προσκεκλημένους κάθε φορά.
Κλασικό αναψυκτήριο αν το δει κανείς στην ιστορική του υπόσταση αλλά και στο σύγχρονό του perspective, φέρνει στις μέρες μας ιδέες από το παλιό «Άλσος» του Γιώργου Οικονομίδη ή ακόμα και τη Μάντρα του Αττίκ αλλά με την επίγνωση πως είναι κάτι που τρέχει στο τέλος της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα – πράγμα που σημαίνει πως κάποιοι από εμάς (συμπεριλαμβανομένου και του οικοδεσπότη μας) έχουμε μεγαλώσει αρκετά για να παραμυθιαζόμαστε χωρίς αίσθηση κάποιων κινδύνων.

banner
φωτό: Δημήτρης Μακρής
φωτό: Δημήτρης Μακρής

Στο «Άλσος» έχουμε ένα πλούσιο, σχεδόν τρίωρο πρόγραμμα ποικιλιών (παρλάτας και σκετσακίων όρθιας κωμωδίας, χορευτικών νούμερων και, φυσικά, τραγουδιών) που αφορούν τα τωρινά και πρόσφατα βιώματά μας που ναι μεν βγάζουν γέλιο αλλά διατηρούν στοιχεία της τραγικότητας που μας περιτριγυρίζει ή είναι εγκατεστημένη εντός μας. Ο Φοίβος το έχει – και το χτίζει μέσα από τις εμπειρίες του, τις πληροφορίες του και, κυρίως, το ταλέντο του έχοντας, βέβαια, και το κατάλληλο team – δουλεμένο και ταλαντούχο, εύστροφο και δυναμικό…

φωτό: Δημήτρης Μακρής
φωτό: Δημήτρης Μακρής

Φυσικά, η covid (που αργεί πολύ να γίνει μετα-covid) εποχή προσφέρει υλικό για γερή και καλή σάτιρα, όπως πρέπει σε ένα λαϊκό θέαμα όπως το βαριετέ – και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος αποδεικνύεται ο πλέον κατάλληλος για να μας εισάγει στο κλίμα. Η Νεφέλη Φασούλη, πολύ καλή και ευαίσθητη τραγουδίστρια, μας λέει «για ένα καλοκαίρι» πριν αρχίσουν τα νούμερα: Ντουέτο Τσιόδρας-Χαρδαλιάς με το χιούμορ να λειτουργεί, Γιάννα Αγγελοπούλου και επανάσταση 2021, το «φορτηγό» της Πρωτοψάλτη – πράγματα που τα βιώνει κανείς επί σκηνής και όχι μέσα από περιγραφές. Πως μπορεί να συνδέεται η Φιλική Εταιρία με τα «Φιλαράκια» αν δεν το δεις να συμβαίνει;

banner
φωτό: Δημήτρης Μακρής
φωτό: Δημήτρης Μακρής

Πρώτος προσκεκλημένος της βραδιάς ο Βασιλικός, που μας πάει νοσταλγικά από το «Ζητάτε να σας πω» του Αττίκ ως το «Fake» των Raining Pleasure – έχουν περάσει ήδη 19 χρόνια αν δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει. Αυτό πριν η Βίκυ Φλέσσα υποδεχθεί στην τηλεοπτική εκπομπή «Στα Κάτω Άκρα» τον Λευέρη Παπαδόπουλο και γίνει ο σχετικός χαμός – που ολοκληρώνεται με αρκετά πετυχημένα challenges με πρωταγωνιστή τον Θανάση Αλευρά.

φωτό: Δημήτρης Μακρής
φωτό: Δημήτρης Μακρής

Η Νατάσσα Μποφίλιου είναι η δεύτερη προσκεκλημένη και η σύμπραξή της με τον Βασιλικό στο τέλος, στον «Καρυωτάκη» της Πλάτωνος έρχεται να μας θυμίσει ότι το τραγούδι πάντα έχει τη βαρύτητά του και υπερβαίνει οποιαδήποτε στοιχείο πρόζας και ότι ίσως χρειάζεται πιο έντονη παρουσία στην ροή του προγράμματος. Όμως αυτό είναι κάτι που έλειψε σ’ εμένα – ίσως όχι στον κόσμο.

Συνολικά, το πρόγραμμα είναι άκρως διασκεδαστικό και το team μουσικών, ηθοποιών, τεχνικών κ.λπ. τα δίνει όλα. Το πρόγραμμα κάθε φορά θα είναι και διαφορετικό - και θα έχει διαφορετικούς guests.
Σημείωση: η ασφάλεια είναι αποτελεσματικότερη με τεσσάρια τραπέζια παρά με εξάρια.