Νέα

Οι Evanescence επιστρέφουν στην Αθήνα

Δέκα χρόνια μετά την τελευταία συναυλία σε ελληνικό έδαφος, το συγκρότημα της Amy Lee επιστρέφει για μια μοναδική συναυλία στις 5 Ιουνίου 2022 στο Θεάτρο Πέτρας στην Πετρούπολη. Ένα από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα της σύγχρονης μουσικής, οι Evanescence έχουν κατορθώσει να διαγράψουν μια σημαντικότατη εικοσαετή καριέρα με τεράστια καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία.

Η συνταγή της επιτυχίας φτιάχτηκε κάπου ανάμεσα στην εντυπωσιακή και ακραία σαγηνευτική φωνή της Amy Lee και στην ικανότητά τους να γράφουν μεγάλα hits που λίγο πολύ σύστησαν στο ευρύ κοινό είδη μουσικής όπως το gothic rock και το nu metal.

Το 2003 έκαναν ένα από τα πιο εντυπωσιακά ντεμπούτα με το 7 φορές πλατινένιο «Fallen», τα singles του οποίου έγιναν αμέσως κλασικά. Ο δίσκος σκαρφάλωσε στην κορυφή των charts, έφερε στους Evanescence δύο βραβεία Grammy και άλλες τέσσερεις υποψηφιότητες! Η συνέχεια ήταν εξίσου πετυχημένη, με το «Open Door» (2006), το «My Heart Is Broken» (2011), και το «Synthesis», ένα δίσκο με reworks σε παλιότερο υλικό (2017).

Την άνοιξη κυκλοφόρησαν νέο υλικό μετά από μια δεκαετία, με το πέμπτο άλμπουμ τους «The Bitter Truth» (2021) και επισκέπτονται το θέατρο Πέτρας, στο πλαίσιο της περιοδείας τους μια δεκαετία μετά την τελευταία εμφάνισή τους στη χώρα μας.