Νέα

Νέα μέτρα για τον κορονοϊό: σε ποια μέρη της Ελλάδας κλείνουν μπαρ και εστιατόρια από τις 12 τα μεσάνυχτα

Μετά την αύξηση των κρουσμάτων των τελευταίων ημερών η κυβέρνηση προχωρά σε καινούρια μέτρα για την αντιμετώπισή τους. Σε ανακοίνωση νέων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, την ώρα που τα νέα κρούσματα έφτασαν τα 203 τις τελευταίες 24 ώρες, προχώρησε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης Αριστοτελία Πελώνη.

Συγκεκριμένα αποφασίζεται η αναστολή σε όλη την χώρα των δημόσιων εκδηλώσεων, συμπεριλαμβανομένων συναυλιών και παραστάσεων, όπου οι συμμετέχοντες είναι όρθιοι. Επιπλέον, με βάση τα στοιχεία και το επιδημιολογικό φορτίο από τις 11-23/8 απαγορεύεται η λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, δηλαδή μπαρ, μπαρ εστιατορίων κ.λπ., μεταξύ 00.00-07.00. Συγκεκριμένα μιλάμε για: την περιφέρεια Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας, τους δήμους Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου, Κω.

Αυτήν τη στιγμή είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο η παραπάνω απαγόρευση να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές ή και οριζόντια, σύμφωνα με την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων.