Νέα

Κλειστά παραμένουν εστίαση, ψυχαγωγία και αθλητισμός – Υπό συζήτηση μουσεία κι αρχαιολογικοί χώροι

«H όποια επάνοδος στην κανονικότητα θα πρέπει να γίνει σταδιακά και με ασφάλεια», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στην πρόσφατη ανακοίνωση, θέτοντας τον ορίζοντα άρσης μέτρων μετά τις γιορτές κι ανατρέποντας τα σενάρια που είχαν ακουστεί. Κλειστά μένουν τα σχολεία, η εστίαση, τα μπαρ, η ψυχαγωγία κι ο αθλητισμός έως 7 Ιανουαρίου, διάστημα για το οποίο ισχύουν οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας όπως τις γνωρίζουμε.

Με άλλα λόγια, παρατείνεται το lockdown –απαγορεύονται οι συναθροίσεις, η κυκλοφορία μεταξύ 9 το βράδυ έως 5 το πρωί, η μετακίνηση από νομό σε νομό καθώς κι οι καθημερινές μετακινήσεις πέραν των αναγκαίων (μέσω μηνυμάτων)– για όλη την περίοδο των Χριστουγέννων.  «Με την οικογένειά μας ή, το πολύ, με μια ακόμη οικογένεια» προβλέπεται το φετινό ρεβεγιόν, καθώς το μέγιστο που επιτρέπεται είναι 9 άτομα.

Το μόνο που αλλάζει είναι η (μερική) απελευθέρωση στο λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια και τις εκκλησίες, για τα οποία θα υπάρξει ανακοίνωση στο τέλος της εβδομάδας, ανάλογα με την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων. Επίσης, ανοικτό είναι τα σενάριο για μουσεία κι αρχαιολογικούς χώρους καθώς μένει υπό συζήτηση το ενδεχόμενο νωρίτερης επανεκκίνησης.