Άνοδος Πειραιώς

Ας μην ξημέρωνε ποτέ!

Από -

Ας μην ξημέρωνε ποτέ!

Υποσχέθηκαν ένα πρωτότυπο πρόγραμμα και αυτό έδωσαν. Ο ραδιοφωνικός παραγωγός Ποσειδώνας Γιαννόπουλος συνέθεσε ένα ρεπερτόριο γεμάτο ζωντάνια και εκπλήξεις και οι Ελένη Τσαλιγοπούλου, Γιάννης Κότσιρας, Μάνος Πυροβολάκης και Ραλλία Χρηστίδου, ως δεμένη ομάδα, δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Η «Άνοδος Πειραιώς» στήθηκε πράγματι ως μουσική σκηνή. Σε ανθρώπινες διαστάσεις, κάπως αμφιθεατρική, με εξώστη και με τα τραπέζια να βρίσκονται σε μια λογική απόσταση ώστε όλοι να απολαμβάνουν.
Λοιπόν, πρόκειται για υπόδειγμα σύγχρονου διασκεδαστικού προγράμματος, που ξεπερνά τα παλιά κολλήματα. Οι τραγουδιστές δεν επιμένουν στο προσωπικό τους ρεπερτόριο -χωρίς να λείπουν φυσικά αγαπημένα τους κομμάτια που ο κόσμος τα θέλει- αλλά ακολουθούν διαδρομές που ζητά η ίδια διάθεση για κέφι, όπως αυτό μπορεί να δοθεί καλύτερα μέσα από τις δικές τους ιδιοσυγκρασίες. Ούτε υπάρχει διαχωρισμός σε πρωταγωνιστές. Ο Γιάννης Κότσιρας και η Ελένη Τσαλιγοπούλου συνεχώς εναλλάσσονται ή και συνεργάζονται με τον Μάνο Πυροβολάκη και τη Ραλλία Χρηστίδου - αρκετές φορές τους βρίσκουμε και όλους μαζί. Ορεξάτοι όλοι, ο Γιάννης πάντα με το χαμόγελο και την αγάπη γι' αυτό που κάθε φορά τραγουδάει, η Ελένη με το γνωστό της πάθος αλλά και τσαχπίνα δεν διστάζει να χορέψει πάνω σε πρώτο τραπέζι, η Ραλλία αποδεικνύει την ποιότητα και τη σιγουριά της, ο Μάνος «τρελαίνεται» και μας ανεβάζει με τη λύρα του, ο Μανώλης Καραντίνης με το μαγικό του μπουζούκι, σε ορισμένες φάσεις μοιάζει με παιδί που ενθουσιάζεται. Υπάρχει χαρά στη σκηνή, όλοι αγαπούν αυτό που κάνουν και ο κόσμος το εισπράττει.
Το πρόγραμμα ανοίγει και κλείνει εύστοχα με το «Ας μην ξημέρωνε ποτέ», που δίνει τον τόνο: κέφι και μεράκι. Η αρχή περιλαμβάνει αρκετό blending ποπ-ροκ-έντεχνου-lounge (που κυλάει όμορφα, όχι ως «ξεπέτα» που βλέπουμε αλλού). Σ' αυτήν τη φάση ακούμε και βασικά χιτ («Σεντόνι», «Εγώ για σένα», «Στης εκκλησιάς την πόρτα») αλλά και «Amado mio», «Ederlezi», «Θεός αν είναι», από την Ελένη τις «Χίλιες σιωπές», «Πιάσε με», «Να μ' αγαπάς» (του Ανδρέου) κ.λπ. Ωραία φάση με την Ελένη και τον Καραντίνη σε ένα νέο τσιφτετέλι της να «ροκάρουν» σαν σκηνική δράση.

Όμορφα σερί: «Σ' αγαπώ, σ' αγαπώ, πού με βάζεις», «Πήρα απ' τη νιότη χρώματα», «Πού 'ναι τα χρόνια», «Τι να φταίει», «Αχ και να γινόταν μια φορά», «Γιατί δεν τους αντέχω», «Αγόρι μου».
Κι άλλο σερί από Γιάννη: «Το θαλασσί της θάλασσας», «Έκλαψα χθες», «Όλα δικά σου μάτια μου», «Μην του μιλάτε του παιδιού», «Ας ήτανε αληθινό το όνειρο τ' αποψινό», «Μεγάλη επίσημη αγαπημένη», «Στο τσιγάρο που κρατώ» κ.ο.κ.
Κι από Ελένη: «Την καρδιά μου πλήγωσες», «Για κοίτα με στα μάτια», «Δεν έχεις το δικαίωμα», «Μάτια μου μεγάλα». Και μπράβο της που συνεχίζει με ένα αφιέρωμα στη Βίκυ -«Λευτέρη Λευτέρη» (μαζί με τη Ραλλία), «Ναύτης βγήκε στη στεριά», «Δεν ξέρεις πόσο σ' αγαπώ»- κι ύστερα γύρισμα με Ρίτα («Αυτός, ο άνθρωπος αυτός») και γλέντι με «Σάλα σάλα», «Μην περιμένεις πια»… Υπάρχει και φάση που κάθονται σε τραπέζι on stage (έρχονται και ποτά) και ρίχνουν αγαπησιάρικα: «Πότε θα 'ρθεις γλυκιά μου αγάπη», «Τα λιμάνια», «Και καλή τύχη» κ.ά.
Με λίγα λόγια, η ροή είναι καταπληκτική^ αργότερα έρχονται πολύ γλεντζέδικα τραγούδια και στο τέλος κλείνουν γλυκά με «Τυφλές ελπίδες», «Τζιβαέρι», «Φύσ' αγέρι», «Αν πεθάνει μια αγάπη» και βέβαια «Ας μην ξημέρωνε ποτέ». Τόσο καλοί ερμηνευτές, τόσο ωραίο πρόγραμμα. Μην το χάσετε.
Α, και ο ήχος θαυμάσιος - από Άρη Κουντούρη, Ηλία Τριντή, Λάμπρο Μπούνα. Στα φώτα ο Γιώργος Τέλλος.

Χάρης Καλογερόπουλος
[email protected]


INFO
Άνοδος Πειραιώς, Πειραιώς 183, 2103468100, 2103467900. Είσοδος με ποτό στο μπαρ Πέμ. και Κυρ. € 15, Παρ. και Σάβ. € 20, κρασί ανά δύο άτομα € 85, φιάλη ουίσκι € 170 και € 190 κομπλέ. Έναρξη: από Πέμ. έως Σάβ. στις 10:30, Κυριακή από 8:30.

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης