Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στις μουσικές σκηνές της Αθήνας

Τόσο οι μεγαλύτεροι, όσο και οι μικρότεροι χώροι της πόλης από όσους είναι αφιερωμένοι στο ελληνικό τραγούδι, βάζουν τα καλά τους κι ετοιμάζονται να κάνουν γιορτές μαζί με το κοινό.

MSkines22_front © Έλλη Πουπουλίδου

Παρά τα άγχη του φετινού χειμώνα, το κλίμα απέναντι στη βραδινή έξοδο καταγράφεται καλό. Έτσι, όλα δείχνουν ότι όσοι παραμείνουν στην Αθήνα για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά θα τιμήσουν τους σχεδιασμούς των μεγάλων και των μικρότερων μουσικών σκηνών της πόλης, οι οποίες έχουν ήδη ανακοινώσει πλούσια εορταστικά προγράμματα

Πρωταγωνιστική θέση στα δρώμενα της σεζόν έχει η συνεργασία της Ελευθερίας Αρβανιτάκη και της Ελεονώρας Ζουγανέλη στο "Vox". Μια μη αναμενόμενη μα λειτουργική σύμπραξη, η οποία έχει κερδίσει τα στοιχήματά της, με αποτέλεσμα να πάρει παράταση μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου 2023. Μάλιστα, υπήρξε μέριμνα και για εξτρά εορταστικές παραστάσεις, οπότε οι δημοφιλείς τραγουδίστριες θα υποδεχτούν το κοινό και τα δύο Σάββατα των παραμονών (24/12 & 31/12), αλλά και ανήμερα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά (Κυριακές 25/12 και 1/1).

MSkines22_01
Ελευθερία Αρβανιτάκη & Ελεονώρα Ζουγανέλη θα γιορτάσουν στο "Vox"

Ο "Σταυρός Του Νότου" βαδίζει όπως και στην περσινή σεζόν, φιλοξενώντας διαφορετικά εορταστικά προγράμματα, ξεχωριστά για κάθε έναν από τους τρεις διακριτούς χώρους που τον απαρτίζουν. Στην κεντρική σκηνή, ο Μίλτος Πασχαλίδης θα κάνει παραμονή Χριστουγέννων μαζί με το κοινό (ήδη τείνει προς sold out, μάλιστα), όχι όμως και την αντίστοιχη της Πρωτοχρονιάς –το πρόγραμμά του διακόπτει έπειτα μέχρι τις 7/1/2023. 

MSkines22_02
Ο Μίλτος Πασχαλίδης θα κάνει παραμονή Χριστουγέννων στον "Σταυρό του Νότου"

Στο club, απεναντίας, τα Κίτρινα Ποδήλατα θα βρίσκονται και στις 24/12, αλλά και στις 31/12, με τον κύκλο παραστάσεων "Να Σε Δω Να Γελάς ΙΙ". Ο χώρος, επιπλέον, έχει μεριμνήσει και για ειδικό εορταστικό πρόγραμμα, προσκαλώντας τους Polkar να αναλάβουν τη σκηνή και για ανήμερα Χριστούγεννα, αλλά και για ανήμερα Πρωτοχρονιά. Στο plus+, πάλι, τα πράγματα είναι πιο σταθερά, καθώς η παράσταση "Duets - Ζήσε τη Στιγμή" της Ευρυδίκης και του συγκροτήματος Μπλε θα είναι μαζί με το κοινό και τα δύο Σάββατα των φετινών παραμονών. 

Το "Άλσος", όπως και πέρυσι, ποντάρει στον Σταμάτη Κραουνάκη. Ο οποίος θα παίξει και τα δύο Σάββατα των παραμονών, αλλά και ανήμερα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, παρουσιάζοντας την παράσταση "Πάμε Κραουνάκη" –με "ολοκαίνουρια τραγούδια και λαϊκά που λατρευτήκαν". Με βάση την κεκτημένη εμπειρία θα κινηθεί και το "Gazarte", με το Roof Stage να  περιμένει το κοινό για ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Και στις 24/12 και στις 31/12 τα μουσικά δρώμενα θα ξεκινήσουν με ένα jazz trio, που θα δώσει έπειτα τη σκυτάλη της διασκέδασης στους 48 Ores.

MSkines22_03
Στο "Άλσος" ο Σταμάτης Κραουνάκης θα κάνει γιορτές μαζί με το κοινό

Στο "Γυάλινο Μουσικό Θέατρο", από την άλλη, είναι το updated funky concept του Μιχάλη Ρακιντζή που θα κρατήσει συντροφιά στο κοινό στα δύο σαββατιάτικα ρεβεγιόν της σεζόν, ενώ το "Half Note" παραχωρεί τη σκηνή του στην Αλέξια από την Παρασκευή 23/12 ως και την Τρίτη 27/12, για μια παράσταση που φιλοδοξεί να αναβιώσει την ατμόσφαιρα των jazz bars της Αμερικής. Στη συνέχεια ο χώρος προσκαλεί τους εκρηκτικούς Λονδρέζους Jive Aces (28/12-3/1), οι οποίοι υπόσχονται να χορέψουν την Αθήνα σε εορταστικούς, swing ρυθμούς.

Ανήμερα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά θα τρέξει και η νέα παράσταση της Λίνας Νικολακοπούλου και του Παρασκευά Καρασούλου στο "Αθηναϊκό Καφεθέατρο", με τους Απόστολο Κίτσο, Παναγιώτη Λάμπουρα & Θοδωρή Νικολάου σε τραγούδια που άντεξαν στον χρόνο. Στη "Σφίγγα", εντωμεταξύ, το ρεβεγιόν τόσο των Χριστουγέννων, όσο και της Πρωτοχρονιάς ανήκει στην παράσταση "Η Μοναξιά Μου Πάει Στα Μπαράκια", για την οποία συμπράττουν ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Βαγγέλης Γερμανός, έχοντας ως βασικό όχημα τα πιο αγαπημένα τραγούδια από τη δισκογραφία τους. Στο "Χαμάμ", πάλι, θα κάνουν παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς με το "Ντουέντε" του Βασίλη Λέκκα και της Γεωργίας Δρακάκη, οι οποίοι εκτάκτως θα εμφανιστούν και ανήμερα Χριστούγεννα. 

MSkines22_04
Χρήστος Νικολόπουλος, Πίτσα Παπαδοπούλου & Στέλιος Διονυσίου μαζί για 6η σεζόν 

Ασφαλώς, τη δική τους πινελιά βάζουν και οι σκηνές που επιμένουν σε προγράμματα με πιο λαϊκό χαρακτήρα. Στο "Περιβόλι Του Ουρανού" ο Χρήστος Νικολόπουλος, η Πίτσα Παπαδοπούλου και ο Στέλιος Διονυσίου βρίσκονται μαζί για 6η συνεχόμενη χρονιά, σε μία από τις πιο δοκιμασμένες συνεργασίες της νυχτερινής Αθήνας. Και σχεδιάζουν να γιορτάσουν και τις δύο παραμονές, μα και ανήμερα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, πλαισιωμένοι από την Ελεάνα Παπαϊωάννου. Ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς με το κοινό θα κάνει και ο Βαγγέλης Κορακάκης στην "Κρύπτη" με τον γιο του Βασίλη Κορακάκη και την Ασπασία Στρατηγού, ενώ ανάλογα σχέδια ανακοίνωσαν και οι "Μουσικές Διαδρομές", με πρωταγωνιστές τον Μπάμπη Τσέρτο, τη Νάντια Καραγιάννη και τη Ντένια Κουρούση.

Παραμονή Χριστουγέννων θα γιορτάσουν βέβαια και στη μπουάτ "Απανεμιά" με τον Θεόφιλο Μήτση, τον Βαγγέλη Κορομηλή και τη Μαρία Αλεβίζου, συνοδεία του Νίκου Πλάτανου στο πιάνο και του Βαγγέλη Μαχαίρα στο μπουζούκι. Τέλος, μια ιδιαίτερη παραμονή Χριστουγέννων τάζει στο κοινό και η Λαμπρινή Γιώτη στο "Από Κοινού Θέατρο". Η καλλιτέχνιδα θα λάβει θέση στη σκηνή με το πιάνο και τη σκανδιναβική της nyckelharpa, φιλοδοξώντας να μηδενίσει την απόσταση μεταξύ Ελλάδας και Λαπωνίας.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.

01/04/2024

"Ο Σταύρος Ξαρχάκος προτείνει" στο θέατρο Άλσος

Μαζί με τους Βασίλη Δρογκάρη, Ηρακλή Ζάκκα, Αλέξανδρο Καψοκαβάδη και Νεοκλή Νεοφυτίδη.

Υποδεχόμαστε την άνοιξη στο "Caja de Musica"

Τη σκηνή θα μοιραστούν η Ελένη Κατσούλη με τη Μαρία Αλαμανή, η Πολυξένη Καράκογλου και η νέα female μπάντα της Αθήνας, Très Lalà.

Η αθηνοραματική πλευρά της Έλλης Πασπαλά

H ερμηνεύτρια, που επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για έναν κύκλο εμφανίσεων με σύνθημα "Ανοιξιάτικα βράδια έρχονται", μιλάει στο "α" για τα δικά της αθηναϊκά hot spot.

Ο Δημήτρης Μυστακίδης έρχεται τα Σάββατα του Μαρτίου στον club του "Σταυρού του Νότου"

Ο κιθαρίστας μαζί με εκλεκτούς συνεργάτες του υποδέχεται την άνοιξη στη σκηνή.

Παράταση για τη Νατάσσα Μποφίλιου στο "Vox"

"Κάτι Καίγεται..." στη νέα παράσταση των Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμου Ευαγγελάτου.

Ο David Morales, ο κορυφαίος DJ και remixer έρχεται στο "Botoxe Athens"

Τη βραδιά θα ανοίξει ο DJ Akylla πριν αναλάβει τα ηνία στα decks ο σούπερ σταρ DJ.