Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης και η Γεωργία Νταγάκη για δύο μοναδικές συναυλίες στον "Σταυρό του Νότου"

Οι δύο καλλιτέχνες αποχαιρετούν την χειμερινή περίοδο εκεί ακριβώς όπου την άνοιξαν, σηματοδοτώντας και την έναρξη της καλοκαιρινής τους περιοδείας.

Δημήτρης Ζερβουδάκης

Κλείνοντας πάνω από δύο χρόνια συνεργασίας συνεχίζουν να σμίγουν τις φωνές και τα τραγούδια τους, έχοντας βασικό μέλημα την αλληλεπίδραση με το κοινό. Έχοντας μοιραστεί σκέψεις και στιγμές κατά τη διάρκεια της καλλιτεχνικής τους σύμπραξης, ο Δημήτρης Ζερβουδάκης και η Γεωργία Νταγάκη παρουσιάζουν μια μουσική παράσταση ανανεωμένη, επιλέγοντας αγαπημένα τραγούδια από το σύνολο της καλλιτεχνικής τους πορείας. 

 Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης είναι ένας ερμηνευτής και τραγουδοποιός μοναδικής κοπής, με επιβλητική σκηνική παρουσία, που έχει αφήσει έντονο στίγμα από το ξεκίνημα του με τους ιστορικούς "Νέους Επιβάτες” και κατόπιν με τις προσωπικές δουλειές του και συνεργασίες με σπουδαίους συνθέτες και ερμηνευτές.

Φωνή αισθαντική που έχει αφομοιώσει τόσο τις ροκ επιρροές του όσο και τις ισχυρές καταβολές της παραδοσιακής, ρεμπέτικης και λαϊκής μας μουσικής. Η διάδραση με το κοινό αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο των παραστάσεων του. Το διάστημα που μας πέρασε παρουσίασε την τελευταία του δισκογραφική πρόταση με τίτλο "Του Τρελού η Ανάσα" λαμβάνοντας μεγάλη αποδοχή από το κοινό.

Η Γεωργία Νταγάκη είναι η πρώτη Ελληνίδα καλλιτέχνις που κατόρθωσε με ένα παραδοσιακό όργανο, όπως είναι η κρητική λύρα, να καταξιωθεί καλλιτεχνικά σε διεθνές επίπεδο. Με τη δεξιοτεχνία της και την δυναμική παρουσία συμμετείχε σε διεθνείς παραγωγές συνεργαζόμενη με τον Eric Burdon, τους Gordon Gano & Violent Femmes και τον Goran Bregovic, ντύνοντας με ελληνικό χρώμα μεγάλα τραγούδια της rock, τόσο σε live εμφανίσεις όσο και στη δισκογραφία τους. Τον Μάρτιο του 2021 παρουσίασε τον τρίτο προσωπικό δίσκο με τίτλο "Pathos" στο οποίο προλαμβάνονται τραγούδια από προσωπικές νέες συνθέσεις αλλά και παλαιότερες διασκευασμένες επανεκτελέσεις. 

Γεωργία Νταγάκη
Γεωργία Νταγάκη

 Συμμετέχουν, επίσης, ο Θανάσης Αρχανιώτης στα τύμπανα, ο Διαμαντής Καραγιαννακίδης στα πλήκτρα, ο Θάνος Κολοκυθάς στο μπάσο, ο Γιώργος Μακρής στα πνευστά, ο Νίκος Παπαδόπουλος στις κιθάρες και ο Μάκης Δρακόπουλος στην ηχοληψία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις συναυλίες δείτε εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες

Δημήτρης Ζερβουδάκης & Γεωργία Νταγάκη

  • Ελληνική

Μια μουσική συνεύρεση που ενώνει το Βορρά με το Νότο, τη Θεσσαλονίκη με την Κρήτη - δύο κόσμους με ξεχωριστά χαρακτηριστικά αλλά με κοινό παρονομαστή την αλήθεια και το πάθος στην έκφραση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.

01/04/2024

"Ο Σταύρος Ξαρχάκος προτείνει" στο θέατρο Άλσος

Μαζί με τους Βασίλη Δρογκάρη, Ηρακλή Ζάκκα, Αλέξανδρο Καψοκαβάδη και Νεοκλή Νεοφυτίδη.

Υποδεχόμαστε την άνοιξη στο "Caja de Musica"

Τη σκηνή θα μοιραστούν η Ελένη Κατσούλη με τη Μαρία Αλαμανή, η Πολυξένη Καράκογλου και η νέα female μπάντα της Αθήνας, Très Lalà.

Η αθηνοραματική πλευρά της Έλλης Πασπαλά

H ερμηνεύτρια, που επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για έναν κύκλο εμφανίσεων με σύνθημα "Ανοιξιάτικα βράδια έρχονται", μιλάει στο "α" για τα δικά της αθηναϊκά hot spot.

Ο Δημήτρης Μυστακίδης έρχεται τα Σάββατα του Μαρτίου στον club του "Σταυρού του Νότου"

Ο κιθαρίστας μαζί με εκλεκτούς συνεργάτες του υποδέχεται την άνοιξη στη σκηνή.

Παράταση για τη Νατάσσα Μποφίλιου στο "Vox"

"Κάτι Καίγεται..." στη νέα παράσταση των Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμου Ευαγγελάτου.

Ο David Morales, ο κορυφαίος DJ και remixer έρχεται στο "Botoxe Athens"

Τη βραδιά θα ανοίξει ο DJ Akylla πριν αναλάβει τα ηνία στα decks ο σούπερ σταρ DJ.