Φοίβο Δεληβοριά, γιατί την ξανακάνεις «Ταράτσα»;

Η «Ταράτσα του Φοίβου» ανοίγει κι αυτό το καλοκαίρι στο καλοκαιρινό «Άλσος» και παρουσιάζει την Covid-19 εκδοχή της ως σύγχρονο ηρωικό βαριετέ με μια ευφυή παρέα και «παράταιρους» guests.

Φοίβο Δεληβοριά, γιατί την ξανακάνεις «Ταράτσα»;

Η «Ταράτσα του Φοίβου» ανοίγει κι αυτό το καλοκαίρι στο καλοκαιρινό «Άλσος» και παρουσιάζει την Covid-19 εκδοχή της ως σύγχρονο ηρωικό βαριετέ με μια ευφυή παρέα και «παράταιρους» guests.

Δεν ξεκινάω την κουβέντα από την «Ταράτσα», αλλά από τη συμμετοχή σου στην παράσταση «Τους προβολείς στήσε» στο Ηρώδειο στις 15 και 16/7. Θυμάμαι τον Θάνο Μικρούτσικο, στις συζητήσεις μας να έχει πάντα έναν καλό λόγο για σένα και τις καλλιτεχνικές σου ανησυχίες. Τώρα βλέπω ότι συμμετέχεις στο αφιέρωμα που θα γίνει στη θεατρική μουσική του…
Είναι τα θεατρικά του τραγούδια, με κείμενα του Οδυσσέα Ιωάννου που αποκαλύπτουν τις ιστορίες των παραστάσεων και τη στάση του προς το θέατρο. Με τρεις ερμηνευτές σπουδαίους και πολύ «ψημένους» στο έργο του Θάνου: τον Κώστα Θωμαΐδη, τον Χρήστο Θηβαίο και τη Ρίτα Αντωνοπούλου. Εγώ ως κονφερανσιέ και ηθοποιός αισθάνομαι περισσότερο, παρά ως τραγουδιστής. Μοιράζομαι τα κείμενα με τη Ρένια Λουιζίδου και έχουμε διαλέξει να πω κάποια τραγούδια με τη Μαρία Παπαγιάννη και τον Θύμιο Παπαδόπουλο από «αθησαύριστες» δουλειές του Θάνου, από τον «Αρχοντοχωριάτη», τον «Δον Κιχώτη», τον «Βόιτσεκ» – πράγματα πολύ ωραία, με τα οποία νιώθω πως έχω μια συγγένεια.

Έχεις δηλαδή ένα ρόλο διαφορετικό από αυτόν του κλασικού ερμηνευτή…
Τα παιδιά είναι διδαγμένοι ερμηνευτές από τον ίδιο τον Θάνο. Έχουν εντρυφήσει στη μουσική του και ξέρουν ακριβώς τις απαιτήσεις του. Εγώ δεν είχα αυτή τη χαρά ούτε, φυσικά, και το ταλέντο για να υπηρετήσω κάτι τέτοιο. Είμαι πιο... τραγουδοποιός, φωνητικά, κι αυτός θα είναι και ο ρόλος μου σ' αυτή την παράσταση.

Φοίβο Δεληβοριά, γιατί την ξανακάνεις «Ταράτσα»; - εικόνα 1

Για να δούμε τώρα τι θα δούμε ή μάλλον τι θα ακούσουμε στην «Ταράτσα» που μετακομίζει φέτος το καλοκαίρι στο «Άλσος»…
Ο χώρος αυτός είναι ακόμη πιο σωστός, όπως πραγματικά τον είχα ονειρευτεί διαβάζοντας για τη μάντρα του Αττίκ και το Άλσος του Γιώργου Οικονομίδη ή βλέποντας το «Μάπετ Σόου» και το «Saturday Night Live» ή τον υπόγειο κόσμο του Κινέζου bookie του Κασσαβέτη. Την αίσθηση αυτή του βαριετέ, τόσο του παρασκηνίου όσο και της καλοκαιρινής ζεστής βραδιάς στην Αθήνα, όπου ένας τύπος ανεβαίνει στη σκηνή, εισάγει τα acts, παρουσιάζει τα παράξενα – κάτι που με μάγευε πολύ. Τώρα θα γίνει και στον κατάλληλο χώρο, σε ένα καθαρόαιμο αναψυκτήριο, με σάτιρα που δαγκώνει…

Tο «Άλσος» είναι ακόμη πιο σωστό ως χώρος, έχει την αίσθηση αυτή του βαριετέ, τόσο του παρασκηνίου όσο και της καλοκαιρινής ζεστής βραδιάς στην Αθήνα, όπου ένας τύπος ανεβαίνει στη σκηνή, εισάγει τα acts, παρουσιάζει τα παράξενα – κάτι που με μάγευε πολύ.

Τι καινούργιο έχει η φετινή «Ταράτσα του Φοίβου»;
Όλη αυτή η περίοδος του Covid-19 μας άλλαξε πολύ, μας έκανε να περάσουμε μιαν ακραία εμπειρία και ανυπομονούμε να βρεθούμε ξανά όλοι μαζί για να τη διηγηθούμε ο ένας στον άλλον. Έχουμε άπειρα περιθώρια για σάτιρα, κείμενα, νούμερα κ.λπ. Κι ενώ πέρυσι είχαμε αποφασίσει να μην την ξανακάνουμε γιατί περάσαμε πολύ ωραία τρία χρόνια και δεν θέλαμε να το «ξεχειλώσουμε», τελικά είπαμε αν δεν το κάνουμε και τώρα που η ίδια η ιστορία μάς δίνει τόσο πολύ υλικό και αφορμές, δεν θα έχει ποτέ πια νόημα…

Φοίβο Δεληβοριά, γιατί την ξανακάνεις «Ταράτσα»; - εικόνα 2

Πώς είναι διαμορφωμένο το πρόγραμμα;
Πέρα από τη σταθερή παρέα που περιλαμβάνει τους Θανάση Αλευρά, Βύρωνα Θεοδωρόπουλο, Νεφέλη Φασούλη και Alex de Paris, στις εννέα Πέμπτες που έχουμε προγραμματίσει θα έχουμε «παράταιρες» συναντήσεις: Νατάσσα Μποφίλιου και Vassilikos, Καλατζόπουλος και Νέγκα με Πέννυ Μπαλτατζή, Χατζηφραγκέτα με Idra Kayne, Μάρθα Φριντζήλα και Εισβολέας, Μαρίζα Ρίζου με Polkar, Καίτη Γαρμπή και Μεντζέλος από τα Ημισκούμπρια και Κραουνάκης με Χρήστο Νικολόπουλο. Αυτό που μου αρέσει είναι οι συναντήσεις με άτομα από τελείως διαφορετικές μουσικές γειτονιές στη σκηνή, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει ένα σπινθήρα μεταξύ τους. Αυτό επιδιώκουμε. Κάθε βραδιά θα είναι και μια περιπέτεια.

Έχεις και καινούργια τραγούδια;
Είχα σχεδόν τελειώσει τα καινούργια τραγούδια μου και τα παρουσίαζα στο «Κύτταρο» το χειμώνα όταν άλλαξε η κατάσταση! Έτσι, μετά το lockdown, αποφάσισα να μαζέψω και δύο-τρία άλλα, με αφορμή αυτή την εμπειρία, και να μπω στο στούντιο σιγά σιγά το καλοκαίρι ώστε να κυκλοφορήσει ο δίσκος το χειμώνα.

Περισσότερες πληροφορίες

Άλσος

Ευελπίδων 4, Πεδίον Άρεως
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.

01/04/2024

"Ο Σταύρος Ξαρχάκος προτείνει" στο θέατρο Άλσος

Μαζί με τους Βασίλη Δρογκάρη, Ηρακλή Ζάκκα, Αλέξανδρο Καψοκαβάδη και Νεοκλή Νεοφυτίδη.

Υποδεχόμαστε την άνοιξη στο "Caja de Musica"

Τη σκηνή θα μοιραστούν η Ελένη Κατσούλη με τη Μαρία Αλαμανή, η Πολυξένη Καράκογλου και η νέα female μπάντα της Αθήνας, Très Lalà.

Η αθηνοραματική πλευρά της Έλλης Πασπαλά

H ερμηνεύτρια, που επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για έναν κύκλο εμφανίσεων με σύνθημα "Ανοιξιάτικα βράδια έρχονται", μιλάει στο "α" για τα δικά της αθηναϊκά hot spot.

Ο Δημήτρης Μυστακίδης έρχεται τα Σάββατα του Μαρτίου στον club του "Σταυρού του Νότου"

Ο κιθαρίστας μαζί με εκλεκτούς συνεργάτες του υποδέχεται την άνοιξη στη σκηνή.

Παράταση για τη Νατάσσα Μποφίλιου στο "Vox"

"Κάτι Καίγεται..." στη νέα παράσταση των Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμου Ευαγγελάτου.

Ο David Morales, ο κορυφαίος DJ και remixer έρχεται στο "Botoxe Athens"

Τη βραδιά θα ανοίξει ο DJ Akylla πριν αναλάβει τα ηνία στα decks ο σούπερ σταρ DJ.