Τη μουσική πραμάτεια του Δεληβοριά και της Σάττι την ευχαριστιέσαι χωρίς παζάρια

Αθηναϊκές αναμνήσεις και world περιπλανήσεις απλώνονται στους πάγκους ενός «γιουσουρούμ», στην ατμόσφαιρα του οποίου παραδίνεσαι αβίαστα.

Τη μουσική πραμάτεια του Δεληβοριά και της Σάττι την ευχαριστιέσαι χωρίς παζάρια

Τι κι αν έχεις ακούσει εκατό φορές την ιστορία για την εκθαμβωτική γυναίκα του Πατώκου, που ακυρώνει κάθε συζήτηση για την ατομική ιδιοκτησία, για τις σιωπηλές πρόβες του έφηβου Φοίβου πριν από τη συνάντησή του με τον Μάνο Χατζιδάκι ή για τη σερβιτόρα που ενέπνευσε μια... «Χάλια» διασκευή σε τραγούδι του Tom Waits… Ο Φοίβος Δεληβοριάς έχει τη μοναδική ικανότητα να ξανασερβίρει –λες και είναι η πρώτη φορά– στις μουσικές παραστάσεις του αναμνήσεις από την Αθήνα των ’80s και των ’90s, όνειρα, όπως εκείνο για την κρύπτη κάτω από το παιδικό κρεβάτι στο πατρικό της Καλλιθέας που έκρυβε θησαυρούς όπως κόμιξ και δίσκους που δεν είχε κανένας άλλος, και αγάπες για κορίτσια και μουσικούς δημιουργούς. Το «Flea Market», η μουσική παράσταση που παρουσιάζει στο Upstairs του «PassPort Κεραμεικός» (μέχρι 17 Φεβρουαρίου), απλώνει τη γλυκόπικρη κοσμοθεωρία του σε ένα γιουσουρούμ, την πολυπολιτισμική ατμόσφαιρα του οποίου φτιάχνουν η Μαρίνα Σάττι και οι Fonέs.

Τη μουσική πραμάτεια του Δεληβοριά και της Σάττι την ευχαριστιέσαι χωρίς παζάρια - εικόνα 1

Σε ένα σκηνικό που περιέχει από το πόστερ μιας παλιάς αιγυπτιακής ταινίας μέχρι την επιγραφή ενός ελληνικού ψητοπωλείου και από μια προτομή εκκλησιαστικού αξιωματούχου τυλιγμένη με λαμπιόνια μέχρι ένα κινέζικο κλουβί πουλιού, ο Φοίβος επαναλαμβάνει τη ρουτίνα μιας «Υβρεοπομπής» πιο επίκαιρης από ποτέ μία ημέρα πριν από το συλλαλητήριο για την ονομασία της ΠΓΔΜ, κατεβαίνει στην πλατεία για να κοιτάξει το κοινό κατάματα τραγουδώντας τον «Καθρέφτη» (και για να δώσει το μικρόφωνο στην Μποφίλιου, που τον λέει «καλύτερα από εκείνον»), αφιερώνει τον αριστουργηματικό «Ξένο» στους πρόσφυγες και σε όσους νιώθουν ότι δεν ξέρουν πού ανήκουν.

Η περφόρμανς της Μαρίνας Σάττι και του εξαμελούς γυναικείου πολυφωνικού σχήματος Fonέs (αλά Le Mystère des Voix Bulgares) είναι ταξιδιάρικη, καθώς περιηγείται από την Κολομβία και το Σουδάν, δεύτερη πατρίδα της Σάττι, μέχρι τη Θράκη, όπου το «Μαργούδι» βγαίνει στην αυλή για να δει τον Αλεξαντρή, και τη Μικρά Ασία, όπου σπάνε οι «Κούπες». Είναι επίσης αποκαλυπτική για το φωνητικό ταλέντο της καλλιτέχνιδας που τρέλανε το κοντέρ του YouTube κι εδώ τραγουδά τη «Μάντισσα» μόνο με τη συνοδεία πιάνου, φορώντας ένα T-shirt με το λογότυπο των «Guns ’n’ Roses».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.

01/04/2024

"Ο Σταύρος Ξαρχάκος προτείνει" στο θέατρο Άλσος

Μαζί με τους Βασίλη Δρογκάρη, Ηρακλή Ζάκκα, Αλέξανδρο Καψοκαβάδη και Νεοκλή Νεοφυτίδη.

Υποδεχόμαστε την άνοιξη στο "Caja de Musica"

Τη σκηνή θα μοιραστούν η Ελένη Κατσούλη με τη Μαρία Αλαμανή, η Πολυξένη Καράκογλου και η νέα female μπάντα της Αθήνας, Très Lalà.

Η αθηνοραματική πλευρά της Έλλης Πασπαλά

H ερμηνεύτρια, που επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για έναν κύκλο εμφανίσεων με σύνθημα "Ανοιξιάτικα βράδια έρχονται", μιλάει στο "α" για τα δικά της αθηναϊκά hot spot.

Ο Δημήτρης Μυστακίδης έρχεται τα Σάββατα του Μαρτίου στον club του "Σταυρού του Νότου"

Ο κιθαρίστας μαζί με εκλεκτούς συνεργάτες του υποδέχεται την άνοιξη στη σκηνή.

Παράταση για τη Νατάσσα Μποφίλιου στο "Vox"

"Κάτι Καίγεται..." στη νέα παράσταση των Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμου Ευαγγελάτου.

Ο David Morales, ο κορυφαίος DJ και remixer έρχεται στο "Botoxe Athens"

Τη βραδιά θα ανοίξει ο DJ Akylla πριν αναλάβει τα ηνία στα decks ο σούπερ σταρ DJ.