Ο Γιώργος Νταλάρας τραγουδάει Σταύρο Κουγιουμτζή στην «Ακτή Πειραιώς»

Τα σπουδαία τραγούδια μιας 20ετούς συνεργασίας θα ξανακουστούν από τις 15/4 σε τέσσερα live αφιερωμένα στον αγαπημένο συνθέτη του Νταλάρα.

Ο Γιώργος Νταλάρας τραγουδάει Σταύρο Κουγιουμτζή στην «Ακτή Πειραιώς»

Στο σημείωμα του live άλμπουμ «Ο Γιώργος Νταλάρας τραγουδάει Σταύρο Κουγιουμτζή», ο ερμηνευτής γράφει: «Για μένα [ήταν] δάσκαλος και μεγάλος φίλος, γιατί του οφείλω σχεδόν το ξεκίνημά μου, έτσι όπως το ονειρεύτηκα. Αναπάντεχα μπήκε στη ζωή μου όταν ήμουν μικρό παιδί, αδύναμο, και με προίκισε με τα τραγούδια του, μ’ αγκάλιασε με τη στοργή του και την αγάπη του. Είναι σίγουρο ότι η σχέση μου και η ταύτισή μου με τα τραγούδια του με έκαναν καλύτερο μουσικό.» Η συνεργασία τους ξεκίνησε στα τέλη του ’60 μετά τη γνωριμία τους μέσω του Μίνωα Μάτσα. Ο Κουγιουμτζής είχε κατέβει από τη Θεσσαλονίκη με τραγούδια που δεν είχαν κάνει μεγάλη επιτυχία, ενώ ο Νταλάρας είχε αρχίσει να ακούγεται τραγουδώντας πλάι στον Γιώργο Μητσάκη. Το σερί με δίσκους και τραγούδια που έχουν μείνει στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού ξεκινά από τον πρώτο προσωπικό δίσκο του ερμηνευτή («Γιώργος Νταλάρας») και φτάνει στο «Έβρεχε ο κόσμος».

Ο Γιώργος Νταλάρας τραγουδάει Σταύρο Κουγιουμτζή στην «Ακτή Πειραιώς» - εικόνα 1
©Yiannis Margetousakis Photography

Μετά το θάνατο του Κουγιουμτζή, ο Νταλάρας συμμετείχε σε αφιερώματα στο έργο του συνθέτη που του χάρισε τραγούδια όπως τα «Μη μου θυμώνεις μάτια μου», «Κάπου νυχτώνει», «Του κάτω κόσμου τα πουλιά», «Στα χρόνια της υπομονής», «Το σακάκι μου κι αν στάζει» και «Το πουκάμισο το θαλασσί» – τελευταία φορά ήταν τον περασμένο Δεκέμβριο σε συναυλία που οργάνωσαν οι απόφοιτοι του Μουσικού Σχολείου Πειραιά.

Ο Γιώργος Νταλάρας επιστρέφει στον αγαπημένο του συνθέτη με τέσσερα live στην «Ακτή Πειραιώς» (τις Παρασκευές 15, 16, 22 και 23/4). Το μουσικό πρόγραμμα «Άσε με πάλι να σου πω» (ο πρώτος στίχος από το «Ένας κόμπος η χαρά μου») θα περιλαμβάνει στο μεγαλύτερο μέρος τραγούδια από τη συνεργασία των δύο καλλιτεχνών. Ο Νταλάρας θα επιμεληθεί την ενορχήστρωση με τη συνεργασία του διευθυντή της ορχήστρας Γιώργου Παπαχριστούδη, και θα πλαισιωθεί από πρόσωπα της νέας γενιάς, δηλαδή τον Θοδωρή Κοτονιά, τη Βασιλική Καρακώστα και την Ασπασία Στρατηγού, καθώς και από έντεκα μουσικούς.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.

01/04/2024

"Ο Σταύρος Ξαρχάκος προτείνει" στο θέατρο Άλσος

Μαζί με τους Βασίλη Δρογκάρη, Ηρακλή Ζάκκα, Αλέξανδρο Καψοκαβάδη και Νεοκλή Νεοφυτίδη.

Υποδεχόμαστε την άνοιξη στο "Caja de Musica"

Τη σκηνή θα μοιραστούν η Ελένη Κατσούλη με τη Μαρία Αλαμανή, η Πολυξένη Καράκογλου και η νέα female μπάντα της Αθήνας, Très Lalà.

Η αθηνοραματική πλευρά της Έλλης Πασπαλά

H ερμηνεύτρια, που επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για έναν κύκλο εμφανίσεων με σύνθημα "Ανοιξιάτικα βράδια έρχονται", μιλάει στο "α" για τα δικά της αθηναϊκά hot spot.

Ο Δημήτρης Μυστακίδης έρχεται τα Σάββατα του Μαρτίου στον club του "Σταυρού του Νότου"

Ο κιθαρίστας μαζί με εκλεκτούς συνεργάτες του υποδέχεται την άνοιξη στη σκηνή.

Παράταση για τη Νατάσσα Μποφίλιου στο "Vox"

"Κάτι Καίγεται..." στη νέα παράσταση των Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμου Ευαγγελάτου.

Ο David Morales, ο κορυφαίος DJ και remixer έρχεται στο "Botoxe Athens"

Τη βραδιά θα ανοίξει ο DJ Akylla πριν αναλάβει τα ηνία στα decks ο σούπερ σταρ DJ.