Τα live της εβδομάδας: 21/9-27/9

Jazz με didgeridoo, heavy metal Τσιτσάνης, φρέσκια pop και άλλες επιλογές από τα live της εβδομάδας.

Τα live της εβδομάδας: 21/9-27/9

Jazz με didgeridoo, heavy metal Τσιτσάνης, φρέσκια pop, ένας αξύριστος με τιράντες και οι άλλες επιλογές από τα live της εβδομάδας.

Τα live της εβδομάδας: 21/9-27/9 - εικόνα 1

Angelika Dusk
Το φρέσκο κορίτσι της pop θα βρεθεί ξανά στο φιλόξενο «Bookabar» για να μας συστήσει τον πρώτο προσωπικό δίσκο της «Marionette» και να διασκευάσει κομμάτια καλλιτεχνών της διεθνούς pop σκηνής που η ίδια θαυμάζει, όπως οι Florence and the Machine, Alicia Keys και Editors. (Πέμπτη 24/9, στις 21:30, με επιβάρυνση 4€ στο πρώτο ποτό)

Τα live της εβδομάδας: 21/9-27/9 - εικόνα 2

Σπύρος Γραμμένος
Ο μόνος άνθρωπος στον οποίο θα επιτρέπαμε μαζική χρήση θαυμαστικών, σημειώνει για το live του την Πέμπτη 24/9: «Δεύτερη φορά αριστερά - Δεύτερη φορά στη “Ρότα”! Στη Σόλωνος! Στα Εξάρχεια! Ο Γραμμένος μπήκε στη Βουλή! Κανείς δεν περίμενε πως μετά τις κραυγές των αντιπάλων του, ο κόσμος θα έδειχνε εμπιστοσύνη πάλι στον αξύριστο με τις τιράντες! Ένα μεγάλο πάρτι λοιπόν έρχεται για να γιορτάσουμε τη νίκη! Η συνιστώσα του Βασίλη Λάγδα στις κιθάρες!» (21:00, 5€)

Butterfly Effect
Ο Γιάννης Δημητριάδης στο πιάνο, ο Μάνος Αναγνωστόπουλος στο μπάσο, ο Μάριος Ιωάννου στα κρουστά και η Νάσια Γκόφα στα φωνητικά, παρουσιάζουν jazz και soul κομμάτια – ό,τι πρέπει για τον κήπο του Νομισματικού Μουσείου! (Πέμπτη 24/9 στις 21:00)

Τα live της εβδομάδας: 21/9-27/9 - εικόνα 3
©RenderWorks/Tony Thalassinos

Masif, Βαγγέλης Βελώνιας
Ο λόγος του ποιητή της φυγής και του ατέρμονου ταξιδιού ζωντανεύει από την μπάντα των Masif (Θοδωρής Κουέλης, Γιάννης Βενιζέλος, Μάνος Μαρμαρινός, Ζωή Βεργάκη), ενώ ο στιχουργός Βαγγέλης Βελώνιας αφηγείται άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του Νίκου Καββαδία. Η μουσική παράσταση με τίτλο «Η προφητεία της Περουάνας» παρουσιάζεται την Παρασκευή 25/9 στη «Ρότα» (22:30).

Τα live της εβδομάδας: 21/9-27/9 - εικόνα 4

String Demons
Αυτοί οι δαίμονες των εγχόρδων (έτσι έχει βαφτίσει τον Κωνσταντίνο και τη Λυδία Μπουντούνη η Βασιλική Καρακώστα, για την οποία έχουν γράψει τραγούδια) συνδυάζουν heavy metal, κλασική και παραδοσιακή μουσική στις πρωτότυπες δημιουργίες τους και διασκευάζουν πάνω σε αυτούς τους πυλώνες από Τσιτσάνη και Βαμβακάρη μέχρι Bach και Vivaldi. («Ρυθμός Stage», Σάββατο 26/9 στις 22:00)

Τα live της εβδομάδας: 21/9-27/9 - εικόνα 5

Παυλίνα Βουλγαράκη & Σταμάτης Μορφονιός
«2 κιθάρες, 3 φωνές» στο «Θέσις 7»: τις κιθάρες παίζουν ο Σταμάτης Μορφονιός («Ποια ακριβώς στιγμή έπαψες να μ’ αγαπάς», «Χιλιάδες τελευταίες φορές») και ο Δημήτρης Παπαβομβολάκης (των Replete Brothers), οι οποίοι τραγουδούν μαζί με την Παυλίνα Βουλγαράκη – ο πρώτος έχει γράψει τα τραγούδια «Άγριος τσακωμός» και «Φύγε» στο δίσκο της «Λαβύρινθοι» (κυκλοφορεί από την Cobalt) και ο δεύτερος έχει κάνει την παραγωγή. Θα γνωρίσετε τη δουλειά της Βουλγαράκη και του Μορφονιού, και θα ακούσετε διασκευές τραγουδιών των Παπακωνσταντίνου, Χαρούλη, Άσιμου, Μαυρουδή κ.ά. (Σάββατο 26/9, στις 22:00 με ελεύθερη είσοδο, Αγίου Φιλίππου 7, 2169000790)

Τα live της εβδομάδας: 21/9-27/9 - εικόνα 6

Βίκυ Καρατζόγλου
Η τραγουδίστρια που αξίζει να την ανακαλύψουν όσοι αναζητούν καλές φωνές, παρουσιάζει μια ονειρική μουσική παράσταση με άξονα το καινούργιο κομμάτι που της έχει γράψει ο Γρηγόρης Πετράκος με τίτλο «Όνειρο». Τη συνοδεύουν το Σάββατο 26/9 στο «Bookabar» o Μάριος Μούρμουρας και η Άννα Λάκη. (22:30, με επιβάρυνση 4€ στο πρώτο ποτό)

Τα live της εβδομάδας: 21/9-27/9 - εικόνα 7

Omikron Project
Jazz με didgeridoo; Την Κυριακή 27/9 στις 21:00 θα ακούσουμε στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου αυτοσχεδιασμούς και πειραματισμούς με ήχους και όργανα από ένα πολυμορφικό και ευέλικτο σχήμα, το οποίο θα απαρτίζεται από τους Νίκο Τσιλογιάννη στα κρουστά, τον συνθέτη Alex Δρόσο στο σοπράνο σαξόφωνο, το didgeridoo και το beckophone, τον Ολλανδό Henk Spies στο σοπράνο σαξόφωνο και τα ηλεκτρονικά, και τον Ντίνο Ζούμπερη στο μπάσο και τα ηλεκτρονικά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.

01/04/2024

"Ο Σταύρος Ξαρχάκος προτείνει" στο θέατρο Άλσος

Μαζί με τους Βασίλη Δρογκάρη, Ηρακλή Ζάκκα, Αλέξανδρο Καψοκαβάδη και Νεοκλή Νεοφυτίδη.

Υποδεχόμαστε την άνοιξη στο "Caja de Musica"

Τη σκηνή θα μοιραστούν η Ελένη Κατσούλη με τη Μαρία Αλαμανή, η Πολυξένη Καράκογλου και η νέα female μπάντα της Αθήνας, Très Lalà.

Η αθηνοραματική πλευρά της Έλλης Πασπαλά

H ερμηνεύτρια, που επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για έναν κύκλο εμφανίσεων με σύνθημα "Ανοιξιάτικα βράδια έρχονται", μιλάει στο "α" για τα δικά της αθηναϊκά hot spot.

Ο Δημήτρης Μυστακίδης έρχεται τα Σάββατα του Μαρτίου στον club του "Σταυρού του Νότου"

Ο κιθαρίστας μαζί με εκλεκτούς συνεργάτες του υποδέχεται την άνοιξη στη σκηνή.

Παράταση για τη Νατάσσα Μποφίλιου στο "Vox"

"Κάτι Καίγεται..." στη νέα παράσταση των Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμου Ευαγγελάτου.

Ο David Morales, ο κορυφαίος DJ και remixer έρχεται στο "Botoxe Athens"

Τη βραδιά θα ανοίξει ο DJ Akylla πριν αναλάβει τα ηνία στα decks ο σούπερ σταρ DJ.