Το απόλυτο coffee table book για την απόλυτη Ελληνίδα σταρ

Σε μια φιλική παρουσίαση ξεφυλλίσαμε το βιβλίο του Στέλιου Κοντέα όπου συγκεντρώνονται κείμενα για τα shows και τις παραστάσεις της Άννας Βίσση.

Το απόλυτο coffee table book για την απόλυτη Ελληνίδα σταρ

Αν και το Σάββατο στο φουαγιέ του «Pantheon» η Άννα Βίσση είπε «Δεν ζω κάτω απ’ αυτή την επικεφαλίδα, προτιμώ να είμαι η απόλυτη καλλιτέχνιδα», το πολυσέλιδο βιβλίο του Στέλιου Κοντέα «Άννα Βίσση: Η απόλυτη Ελληνίδα σταρ…» είναι μια απόδειξη της απόλυτης λατρείας και του θαυμασμού που έχουν για την performer οι fannatics και δημοσιογράφοι που έχουν γράψει για εκείνη – «είμαστε τζιχάντ για την Άννα» ανέφερε η Χριστίνα Πολίτη, η οποία συντόνισε τη σύντομη παρουσίαση. Η Άννα πάντως συμπλήρωσε με αφορμή το περιεχόμενο του βιβλίου: «Νιώθω αμήχανη που έχουν γραφτεί τόσο όμορφα πράγματα για μένα, γιατί δεν αισθάνομαι ότι είμαι τόσο καλή όσο θα ήθελα, γι’ αυτό ακόμη προσπαθώ». Μέσα σε 300 περίπου σελίδες, ο δημοσιογράφος έχει συγκεντρώσει κριτικές και παρουσιάσεις που γράφτηκαν στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο από το 1996 (την εποχή του δίσκου «Κλίμα τροπικό» και των εμφανίσεων στο «Χάος»), δηλώσεις καλλιτεχνών για την Άννα και δικές της δηλώσεις για τη δουλειά και τους συνεργάτες της. Ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό (140 φωτογραφίες, πολλές από τις οποίες ανέκδοτες) και ένα σύντομο εισαγωγικό κείμενο γραμμένο αποκλειστικά για το βιβλίο από την Άννα συμπληρώνουν το απόλυτο coffee table book για κάθε fannatic. Όταν ο Κοντέας ξεκίνησε να συγκεντρώνει το υλικό του, η Άννα ζήτησε μέρος από τα έσοδα να πάνε σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς κι έτσι τρία ευρώ από κάθε αντίτυπο προσφέρονται στο Χαμόγελο του Παιδιού και στο Sophia Foundation for Children. Στην παρουσίαση του βιβλίου βρισκόταν, λοιπόν, και ο Κώστας Γιαννόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην πρώτη του γνωριμία με την Άννα και σε μια επίσκεψή της σε μια βαριά άρρωστη έφηβη κοπέλα που είχε την επιθυμία να τη γνωρίσει: δίπλα σε μια εμφανώς συγκινημένη Άννα, ο ιδρυτής του Χαμόγελου του Παιδιού θυμήθηκε ότι η Άννα επισκέφτηκε την κοπέλα στο νοσοκομείο και, χωρίς να ενημερώσει κάποιον, βρέθηκε πάλι κοντά της την ίδια μέρα αργά μετά τις πρόβες της. Τη χιουμοριστική τελική πινελιά έβαλε, φυσικά, ο Ηλίας Ψινάκης, ο οποίος είπε: «Δεν το περίμενα να δω αυτά τα 40 χρόνια σε βιβλίο. Αν αρχίσεις να βλέπεις όσα έχεις περάσει σε βιβλίο, κάηκες!»

Το βιβλίο «Άννα Βίσση: Η απόλυτη σταρ…» του Στέλιου Κοντέα μπορείτε να το αποκτήσετε εδώ. Τρία ευρώ από την πώληση κάθε αντιτύπου διατίθενται στο Χαμόγελο του Παιδιού (για τις πωλήσεις στην Ελλάδα) και στο Sophia Foundation for Children (για τις πωλήσεις στην Κύπρο).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Nightlife

"Πανηγυρτζίδικοι balkan" ρυθμοί από τους Polkar στον "Σταυρό του Νότου"

Σουτιέν, τρομπέτες, πανηγύρι, χορός και ομαδικά συνθήματα σε δυο εκρηκτικές βραδιές.

28/04/2022

Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης και η Γεωργία Νταγάκη για δύο μοναδικές συναυλίες στον "Σταυρό του Νότου"

Οι δύο καλλιτέχνες αποχαιρετούν την χειμερινή περίοδο εκεί ακριβώς όπου την άνοιξαν, σηματοδοτώντας και την έναρξη της καλοκαιρινής τους περιοδείας.