Τρεις δυνατές ενάρξεις για ελληνικά Σάββατα

Ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Γιάννης Κότσιρας και η Ρίτα Αντωνοπούλου στον «Σταυρό», ο Φοίβος Δεληβοριάς στο «PassPort» κι ένα αφιέρωμα στον Μανώλη Ρασούλη στο «Ρυθμός Stage» θα βάλουν σε μεγάλο δίλημμα τους μουσικόφιλους της πόλης. Ευτυχώς υπάρχουν και τα επόμενα Σάββατα!

Τρεις δυνατές ενάρξεις για ελληνικά Σάββατα

Δυναμικά ξεκινά η καινούργια χρονιά στις μουσικές σκηνές της πόλης με τρεις πρεμιέρες όπου οι προσωπικότητες των συντελεστών τους (παρόντων και απόντων) θεωρούμε ότι υπηρετούν την ουσία του τραγουδιού με διαφορετική γλώσσα και φόρμα, αλλά με την ίδια αυθεντική πνοή. Ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Γιάννης Κότσιρας και η Ρίτα Αντωνοπούλου στον «Σταυρό», ο Φοίβος Δεληβοριάς στο «PassPort» κι ένα αφιέρωμα στον Μανώλη Ρασούλη στο «Ρυθμός Stage» θα βάλουν σε μεγάλο δίλημμα τους μουσικόφιλους της πόλης. Ευτυχώς υπάρχουν και τα επόμενα Σάββατα!

Θάνος Μικρούτσικος, Γιάννης Κότσιρας, Ρίτα Αντωνοπούλου στο «Σταυρό»

Τρεις δυνατές ενάρξεις για ελληνικά Σάββατα - εικόνα 1

Ύστερα από τέσσερα χρόνια διαρκούς συναυλιακής παρουσίας και 330 παραστάσεις σε όλων των ειδών τους χώρους, ο Θάνος Μικρούτσικος συνεχίζει τις συνεδρίες «αλληλοεμψύχωσης» με το κοινό στην Κεντρική Σκηνή του «Σταυρού του Νότου» (από το Σάββατο 18/1 και κάθε Σάββατο). Μιλώντας μαζί του για την επιλογή του τίτλου της μουσικής παράστασης «Λυπήσου αυτούς που δεν ονειρεύονται» μου είπε: «Υπάρχουν δύο μοτίβα με τα οποία πορεύομαι τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Το ένα είναι το “λυπήσου αυτούς που δεν ονειρεύονται” και το άλλο το “αν αξίζει τον κόπο, κατάκτησε το αδύνατο”. Αυτά τα μοτίβα έχουν να κάνουν με το πώς αντιλαμβάνομαι την καββαδιακή φιλοσοφία. Πρόκειται επίσης για πολιτικά μηνύματα διαχρονικά». Στον «Σταυρό», ωστόσο, θα ακουστούν «τραγούδια του ονείρου και όχι τόσο εκείνα που έχουν συγκεκριμένο πολιτικό πρόσημο», από τις δύο «πολυφασματικές» φωνές του Γιάννη Κότσιρα και της Ρίτας Αντωνοπούλου. Ο πρώτος, τραγουδώντας το καλοκαίρι στο Ηρώδειο το «Είσαι η Πρέβεζα και το Κιλκίς» στη μουσική παράσταση «Πάντα γελαστοί και γελασμένοι» έκανε τον κόσμο να «κοκαλώσει», όπως θυμάται ο Μικρούτσικος, αποδεικνύοντας ότι το πεδίο του είναι πολύ ευρύτερο από το λαϊκό τραγούδι και την ερωτική μπαλάντα. Η Ρίτα Αντωνοπούλου δε (και η άποψη προέρχεται από έναν συνθέτη που έχει δουλέψει με τη Δημητριάδη και την Αλεξίου), «με τον τρόπο που εκφέρει τις συλλαβές, τις λέξεις και τις φράσεις μπαίνει στην καρδιά σου ακαριαία και έχει βάλει πλώρη να συναντήσει τις μεγάλες φωνές».

Φοίβος Δεληβοριάς στο «Passport»

Τρεις δυνατές ενάρξεις για ελληνικά Σάββατα - εικόνα 2
Φοίβος Δεληβοριάς

Το ίδιο ορμητικός, αν και με διαφορετική διατύπωση, αναμένεται ο Φοίβος Δεληβοριάς στο «PassPort» (από τις 18/1 και κάθε Σάββατο): «Δεν θα κατέβω απ’ τη σκηνή, θα πιω όλα τα ποτά, θα τραγουδήσω όλες τις ένοχες απολαύσεις μου». Κι όχι μόνο… Σ’ αυτή την «Αρμένικη βίζιτα», ο Δεληβοριάς θα παρουσιάσει τον καινούργιο του δίσκο: «Είμαι περίπου στα μισά. Είναι ιστορίες που έχουν σχέση με την Καλλιθέα όπου μεγάλωσα. Πάω συχνά στο άδειο πατρικό μου και γράφω. Κάνω βόλτες και νιώθω σαν κάθε βήμα μου να εξαφανίζει κι από ένα μαγαζί, ένα σινεμά, έναν παλιό φίλο. Δεν φταίω εγώ, όμως. Υπάρχει μια δύναμη σήμερα που λέγεται “Σωτηρία” κι εξαφανίζει κάθε μέρα τα προάστια. Γι’ αυτά μιλάει ο δίσκος μου». Επίσης, στο «PassPort» ο ευφυής τραγουδοποιός θα ξεφορτωθεί «τη δική μας επιμονή στη μετριότητα. Εδώ και αρκετά χρόνια δεν έχουμε αφήσει μέτριο άνθρωπο που να μην τον έχουμε κάνει πρωθυπουργό, απόλυτο σταρ, μπεστ-σελερά, “πνευματικό άνθρωπο”, υπουργό Πολιτισμού. Είναι αστείο, κάποιοι γέλασαν πολύ μ’ αυτό, δεν έγινε κάπως βαρετό όμως;» Κάποια στιγμή θα τραγουδήσει και τα «Παπάκια». Αλλά μη βιαστείτε να φύγετε: «Η “Αρμένικη Βίζιτα” θα αρχίσει μόλις τελειώσει το κυρίως πρόγραμμα. Θα ανέβω μόνος με την κιθάρα και θα τραγουδήσω από Ζαμπέτα μέχρι Λιλιπούπολη».

Αφιέρωμα στον Ρασούλη στο «Ρυθμός Stage»

Τρεις δυνατές ενάρξεις για ελληνικά Σάββατα - εικόνα 3

Στο «Ρυθμός Stage» (από τις 18/1 και για τα δύο επόμενα Σάββατα), ο Μανώλης Ρασούλης θα είναι παρών μέσα από ένα πλούσιο οπτικό υλικό εν είδει ντοκιμαντέρ, σαν να συμμετέχει και ο ίδιος στο τρίπτυχο αφιέρωμα σε επιμέλεια της κόρης του Ναταλίας. Αυτός ο στιχουργός-ποιητής που τον συνοδεύουν ένα σωρό αληθινοί επιθετικοί προσδιορισμοί, έβαλε στο λόγο του λαϊκού τραγουδιού όσα διέθετε στη ζωή του, δηλαδή επαναστατική διάθεση, σαρκαστικό χιούμορ, το βίωμα της καθημερινότητας της Ελλάδας και το οικουμενικό συναίσθημα της αγάπης. Όποια μουσική πέτρα κι αν σηκώσεις, ο Ρασούλης θα κρύβεται από κάτω, γι’ αυτό η ποικιλομορφία των ονομάτων που θα συμμετέχουν στο αφιέρωμα δίνει πολλούς λόγους για να το παρακολουθήσει κάποιος και τις τρεις βραδιές. Ο Μανώλης Λιδάκης, ο Λόλεκ, η Μαρία Κώτη και ο Δημήτρης Ζαχαριουδάκης των Χαΐνηδων, οι Magic De Spell, η Νένα Βενετσάνου, η Λιζέτα Καλημέρη και οι βασικοί ερμηνευτές του αφιερώματος Παντελής Θεοχαρίδης και Σοφία Παπάζογλου θα κάνουν τον «Ρυθμό» του… Ρασούλη!

Περισσότερες πληροφορίες

Σταυρός του Νότου

Φραντζή & Θαρύπου 37, Νέος Κόσμος
  • Night Life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.

01/04/2024

"Ο Σταύρος Ξαρχάκος προτείνει" στο θέατρο Άλσος

Μαζί με τους Βασίλη Δρογκάρη, Ηρακλή Ζάκκα, Αλέξανδρο Καψοκαβάδη και Νεοκλή Νεοφυτίδη.

Υποδεχόμαστε την άνοιξη στο "Caja de Musica"

Τη σκηνή θα μοιραστούν η Ελένη Κατσούλη με τη Μαρία Αλαμανή, η Πολυξένη Καράκογλου και η νέα female μπάντα της Αθήνας, Très Lalà.

Η αθηνοραματική πλευρά της Έλλης Πασπαλά

H ερμηνεύτρια, που επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για έναν κύκλο εμφανίσεων με σύνθημα "Ανοιξιάτικα βράδια έρχονται", μιλάει στο "α" για τα δικά της αθηναϊκά hot spot.

Ο Δημήτρης Μυστακίδης έρχεται τα Σάββατα του Μαρτίου στον club του "Σταυρού του Νότου"

Ο κιθαρίστας μαζί με εκλεκτούς συνεργάτες του υποδέχεται την άνοιξη στη σκηνή.

Παράταση για τη Νατάσσα Μποφίλιου στο "Vox"

"Κάτι Καίγεται..." στη νέα παράσταση των Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμου Ευαγγελάτου.

Ο David Morales, ο κορυφαίος DJ και remixer έρχεται στο "Botoxe Athens"

Τη βραδιά θα ανοίξει ο DJ Akylla πριν αναλάβει τα ηνία στα decks ο σούπερ σταρ DJ.