Χριστούγεννα στην Αθήνα

Οι καλύτερες ιδέες για γιορτές στην πόλη από τη συντακτική ομάδα του athinorama.gr

News

Βιβλία για το Πάσχα

Από -

Μια επιλογή βιβλίων για το Πάσχα για αναγνώσεις στην ύπαιθρο ή σε κάποιο ηλιόλουστο μπαλκόνι της ήσυχης πόλης.

Νόμος περί τέκνων
Ίαν ΜακΓιούαν
Μτφ: Κ. Σχινά
Εκδ. Πατάκη Τιμή: € 12,80

Ένα παιδί το οποίο αρνείται θεραπεία για θρησκευτικούς λόγους γίνεται σημείο εστίασης της περιπέτειας των ανθρώπινων σχέσεων και της σύγκρουσης μεταξύ πίστης, ορθού λόγου και ηθικής. Οι λεπτές ισορροπίες της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής της Φιόνα, η οποία θα κληθεί να συμβιβάσει αντίρροπες θεωρήσεις ζωής, αποτελούν τη βάση για μια μυθιστορηματική οπτική πάνω σε φαινομενικά άλυτα διλήμματα.

Ο Ιάπωνας εραστής
Ιζαμπέλ Αλιέντε
Μτφ: Β. Κνήτου
Εκδ. Ψυχογιός
Τιμή: € 16,60
Μια ιστορία κρυφού πάθους που διατρέχει δεκαετίες, γενιές και ηπείρους θέτοντας σε πρώτο πλάνο ζητήματα ταυτότητας και συμφιλίωσης. Κεντρικό σημείο αναφοράς ο έρωτας της Άλμα και του Ιάπωνα Ιτσιμέι, ο οποίος μετά την επίθεση στο Περλ Χάρμπορ θα σταλεί σε στρατόπεδο. Την ιστορία τους πλαισιώνουν μεγάλα και μικρότερα αλλά κομβικής σημασίας γεγονότα του 20ου αιώνα, τα οποία μετασχηματίζονται από τις δυναμικές των προσωπικών ιστοριών και τους έρωτες ενός ψηφιδωτού από διαφορετικούς χαρακτήρες.

Τσέρνομπιλ, ένα χρονικό του μέλλοντος
Σβετλάνα Αλεξίεβιτς
Μτφ: Ο. Γεωργιάδης
Εκδ. Πατάκη
Τιμή: € 14,40
Συγκλονιστικές και σπαρακτικές μαρτυρίες της μεγαλύτερης τεχνολογικής καταστροφής του 20ου αιώνα, πριν από 30 χρόνια ακριβώς, η οποία έκτοτε ταυτίζεται με την έννοια μιας απειλής που υπερβαίνει τα ανθρώπινα μέτρα και τις συνήθεις μεθόδους αντιμετώπισης. Η Αλεξίεβιτς (Νόμπελ Λογοτεχνίας 2016) επισκέπτεται το σημείο του ατυχήματος, ακούει τις οικογένειες που χτυπήθηκαν από τη ραδιενέργεια, καταγράφει μαρτυρίες για τη σταδιακή συνειδητοποίηση του μεγέθους της καταστροφής σε όλα τα επίπεδα, συλλέγοντας «καθημερινά συναισθήματα, σκέψεις και λέξεις», συνθέτοντας, όπως και σε άλλα έργα της, «την άγνωστη Ιστορία».

Ο αχός της εποχής
Julian Barnes
Μτφ: Θ. Σκάσσης
Εκδ. Μεταίχμιο
Τιμή: € 15,50
Ο εξαιρετικός Τζούλιαν Μπαρνς γράφει ένα μυθιστόρημα για τη σύγκρουση τέχνης και εξουσίας στα χρόνια του σταλινικού Μεγάλου Τρόμου, συνθήκη που μοιραία παράγει αναπότρεπτα ζητήματα αρχών, συμβιβασμού, κατάρρευσης ιδανικών και οραμάτων. Η ιστορία ξεδιπλώνεται καθώς ο Σοστακόβιτς επισκέπτεται το βιογραφικό του παρελθόν παραμένοντας εγκλωβισμένος σε ένα παρόν βασανιστικής αναμονής και ανύπαρκτης προοπτικής μέλλοντος.

Τρόποι να γυρίζεις σπίτι
Alejandro Zambra
Μτφ: Α. Κυριακίδης
Εκδ. Ίκαρος
Τιμή: € 13,50
Μια γενιά που ενηλικιώνεται μέσα από τα μάτια ενός εννιάχρονου αγοριού σε μια χρονική συγκυρία όπου ενήλικες και γονείς είναι συνεργοί ή θύματα της δικτατορίας του Πινοσέτ. Μαζί με την απώλεια της αθωότητας, ένας από τους σημαντικότερους Χιλιανούς συγγραφείς αποτυπώνει και την ιστορία ενός έθνους μέσα από μια αφήγηση που εναλλάσσεται μεταξύ συγγραφέα και πρωταγωνιστή.

Εγκληματίας για τη χαμένη του τιμή και άλλα διηγήματα
Φρίντριχ Σίλερ
Επιμ: Α. Αντωνοπούλου
Εκδ. Πάπυρος
Τιμή: € 10,00
Μια ιδιαίτερα αξιόλογη συλλογή που επιχειρεί να κάνει γνωστά στο αναγνωστικό κοινό τα διηγήματα του Φρίντριχ Σίλερ. Βασική προκείμενη το Σίλερ είναι η ιδέα ότι η λογοτεχνία πρέπει να είναι κοινωνικά αποτελεσματική, επικεντρωμένη στον άνθρωπο και την πραγματικότητα, μέρος της οποίας είναι και ένας αναγνώστης που κρίνει και αποτιμά γεγονότα και συμβάντα.

Μονταίνιος
Stefan Zweig
Μτφ: Μ. Αγγελίδου
Εκδ. Άγρα
Τιμή: €12
Σε ένα από τα τελευταία έργα του, ο μεγάλος συγγραφέας Stephan Zweig ταυτίζεται με τον Μονταίνιο, αυτός ο «ορκισμένος εχθρός κάθε βαναυσότητας» που γίνεται «σύντροφος, βοηθός, παρηγορητής και φίλος» καθώς ο κόσμος του βυθίζεται στον φανατισμό και τη βία. Σε μεγαλύτερη κλίμακα, η ταύτιση του Zweig με τον Μονταίνιο σφραγίζεται από τις ιστορικές συνθήκες που στοιχειώνουν το τελευταίο δοκιμιακό έργο του.

Οι χυδαίες ορχιδέες
Έλενα Μαρούτσου
Εκδ. Κίχλη
Τιμή: €16
Έντεκα διηγήματα που αποτελούν ένα «δέντρο» στις ρίζες του οποίου βρίσκονται γνωστά λογοτεχνικά έργα που λειτουργούν ως πηγές έμπνευσης και έμμεσα σημεία αναφοράς της Μαρούτσου. Το καλειδοσκοπικό αυτό βιβλίο αποτελείται από ψηφίδες της ταυτότητας των χαρακτήρων που διαμορφώνονται μέσα από διαφορετικές εκδοχές της σεξουαλικότητας, των δεσμών του αίματος, της τέχνης και της πραγματικότητας.

Σχετικά Θέματα

Τα βιβλία του καλοκαιριού

25/07/2017

Τα βιβλία του καλοκαιριού

Ένα μικρό δείγμα για διαφορετικά γούστα και διαθέσεις από την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδοτική παραγωγή των τελευταίων μηνών.

Isol: Η τέχνη ως παιχνίδι

01/02/2016

Isol: Η τέχνη ως παιχνίδι

Η δουλειά της Isol έχει βραβευτεί επανειλημμένως και πρόσφατα με το Βραβείο Άστριντ Λίντγκρεν, το σημαντικότερο βραβείο παιδικής λογοτεχνίας παγκοσμίως. Είχαμε την ιδιαίτερη χαρά να μιλήσουμε μαζί της με αφορμή την έκδοση των βιβλίων της στα ελληνικά.

Βιβλία που αξίζει να διαβάσετε τις γιορτές - μέρος β'

23/12/2015

Βιβλία που αξίζει να διαβάσετε τις γιορτές - μέρος β'

Σήμερα παρουσιάζουμε το δεύτερο μέρος των προτάσεών μας από τα πολλά και αξιόλογα βιβλία του 2015. Καλή ανάγνωση!

Βιβλία που αξίζει να διαβάσετε τις γιορτές - μέρος α'

17/12/2015

Βιβλία που αξίζει να διαβάσετε τις γιορτές - μέρος α'

Μια πρώτη επιλογή από τα πολλά αξιόλογα βιβλία της χρονιάς που πέρασε ως προτάσεις ανάγνωσης ή δώρων για τις γιορτές, αλλά και για τις πιο ήσυχες στιγμές του νέου έτους. 

6 βιβλία για το καλοκαίρι

22/07/2015

6 βιβλία για το καλοκαίρι

Μια πρώτη συγκομιδή από τα πολλά και αξιόλογα βιβλία της πρόσφατης εκδοτικής δραστηριότητας τα οποία και προτείνουμε ως ιδανικούς συνταξιδιώτες του φετινού καλοκαιριού.

Η Μάργκαρετ Άτγουντ σε μια απολαυστική συνέντευξη ποταμό

01/10/2014

Η Μάργκαρετ Άτγουντ σε μια απολαυστική συνέντευξη ποταμό

Την συναντήσαμε στο Public της πλατείας Συντάγματος όπου φανατικοί αναγνώστες περίμεναν καρτερικά στην ουρά για να υπογράψει ένα από τα πολλά βιβλία της και εξασφαλίσαμε μια απολαυστική συνέντευξη - ποταμό εφ' όλης της ύλης. 

Athens by the (new) book: Τα νέα μικρά βιβλιοπωλεία

28/04/2014

Athens by the (new) book: Τα νέα μικρά βιβλιοπωλεία

Νέα μικρά βιβλιοπωλεία ξεφυτρώνουν διαρκώς σε αγαπημένες γειτονιές του κέντρου, ποντάροντας στην προσωπική σχέση­ με το κοινό και καταφέρνουν να γίνουν στέκια. Τα επισκεφθήκαμε και μιλήσαμε με τους ανθρώπους τους.

XMAS GUIDE 2015 - Ξεφυλλίστε το FLIPBOOK

Διαβάστε ακόμα

Χριστούγεννα στην Αθήνα