«Ξετυλίξτε» την απροσδόκητη πλευρά της νύχτας, με τη νέα limited edition φιάλη, Absolut Uncover!

Η Absolut Vodka, μας εντυπωσιάζει για ακόμα μια χρονιά με τη νέα "Absolut Uncover", δίνοντας λάμψη, μυστήριο και ατελείωτες στιγμές απόλαυσης στα βράδια μας! «Ξετυλίξτε» μαζί με τη φιάλη, όλες σας τις προσδοκίες και τα όνειρα που μπορεί να συμβούνα απροσδόκητα μέσα σε μια νύχτα! Τα πιο απίθανα parties της νέας χρονιάς θα ξεκινούν με τον πιο απρόβλεπτο τρόπο! Με ένα απλό «ξετύλιγμα»

Xmas

Το Μουσείο της Ακρόπολης γιορτάζει τα Χριστούγεννα

Από -

Το Μουσείο της Ακρόπολης έχει χριστουγεννιάτικη διάθεση και διοργανώνει ένα εορταστικό πρόγραμμα για όλους.

Από το Σάββατο 16/12 ξεκινούν και επίσημα οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Μουσείου της Ακρόπολης. Απολαύστε τα εκθέματα συνοδεία ατμοσφαιρικών live, ανακαλύψτε το ανανεωμένο και γιορτινό μενού του εστιατορίου και του café (τις Παρασκευές του Δεκεμβρίου γνωστοί μουσικοί δίνουν χριστουγεννιάτικο χρώμα στο εστιατόριο ερμηνεύοντας διεθνείς τζαζ μελωδίες) και δώστε την ευκαιρία στο παιδί σας να μεταμορφωθεί σε σύγχρονους Ικτίνο και Καλλικράτη χτίζοντας το δικό του ναό με… Lego! Τέλος, μην παραλείψετε να περάσετε από το πωλητήριο για το γούρι του 2018, ένα στεφάνι μυρτιάς με την ευχή «Αγαθή τύχη», εμπνευσμένο από τη μαρμάρινη πλάκα που εκτίθεται στην Αίθουσα των Κλιτύων της Ακρόπολης (μέσα του 1ου αι. μ.Χ. - ΕΜ8124).

Παιδικές εκδηλώσεις

«Χτίσε το δικό σου ναό με LEGO®»
Το Σαββατοκύριακο 16-17/12, παιδιά ηλικίας 7-11 ετών έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν με πολλή φαντασία δικά τους κτήρια από λευκά τουβλάκια LEGO® αντλώντας έμπνευση από τους ναούς, τους κίονες και τα κιονόκρανα της Ακρόπολης.

Ώρες: 11 π.μ. & 1 μ.μ., διάρκεια 90΄
Κόστος: συμβολικό αντίτιμο για κάθε παιδί € 2.
Τηλεφωνική κράτηση & προαγορά εισιτηρίων στο 2109000900 (εσωτ. 405), κάθε Τρίτη & Τετάρτη, 12 μεσημ. – 3:00 μ.μ. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.


«Ο πλανήτης των μύθων»
Τα δύο τελευταία Σαββατοκύριακα του Δεκεμβρίου, παιδιά ηλικίας από 4 έως 12 ετών και οι συνοδοί τους περιπλανώνται στις πατρίδες των μυθικών λαών, ηρώων και τεράτων. Χαρτογραφούν το δικό τους τόπο στη Γη των μύθων και φωτίζουν το θόλο του Ουρανού. Το εργαστήριο γίνεται και στην αγγλική γλώσσα.

Ημέρες & ώρες: Σάββατο 23/12 & Σάββατο 30/12, από τις 11 π.μ. έως τις 6 μ.μ. Κυριακή 24/12 & Κυριακή 31/12, από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ.
Κόστος: Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για τα παιδιά, απαραίτητο το εισιτήριο γενικής εισόδου του Μουσείου για τους γονείς/συνοδούς.
Σημείο συνάντησης: Μπαλκόνι του δευτέρου ορόφου με θέα την Αίθουσα της Αρχαϊκής Ακρόπολης, χωρίς κράτηση.

Μουσικές εκδηλώσεις

Το Κουιντέτο Εγχόρδων «Quintarco» της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών
Το Κουιντέτο Εγχόρδων «Quintarco» της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών

Το Σάββατο 23/12, από τις 11π.μ. έως τη 1μ.μ., οι επισκέπτες του Μουσείου απολαμβάνουν την περιήγησή τους στην Αίθουσα του Παρθενώνα με τη συνοδεία των μελωδικών ήχων της άρπας του Θοδωρή Ματούλα και του μικρού οργάνου του Θάνου Μαριέτη, με έργα των Σείκιλου, Kirchner, Vivaldi, Bach, Purcell, και άλλων.

Την Κυριακή 24/12, στις 11π.μ., το Κουιντέτο Εγχόρδων «Quintarco» της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών παρουσιάζει στο ισόγειο του Μουσείου χαρούμενες χριστουγεννιάτικες αλλά και κλασικές μελωδίες, όπως αποσπάσματα από το μπαλέτο «Καρυοθραύστης» του Tchaikovsky, από τους χορούς του Brahms και τους χορούς του Σκαλκώτα. Συμμετέχουν: Ν. Μάνδυλας, Μ. Χαραλαμπίδου, Ι. Λουκά, Α. Πόλκα και Τ. Καπογιάννης.

Την Κυριακή 31/12, στις 11π.μ. στο ισόγειο του Μουσείου, το Σύνολο Χάλκινων Πνευστών και Κρουστών «Metallon» της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών ερμηνεύει διάσημες χριστουγεννιάτικες κινηματογραφικές αλλά και τζαζ μελωδίες, όπως είναι τα έργα των Mendelssohn, Bizet και Strauss. Συμμετέχουν: Π. Καίσαρης, Γ. Καραμπέτσος, Π. Μπαλαμός, Φ. Βερνίκος, Κ. Σίσκο, Δ. Φρόνιμος, Κ. Αυγερινός, Ε. Καραμπάς, Π. Ζαφειρόπουλος, Α. Θεοδώρου, Γ. Ραράκος και Σ. Λάμπουρας.

Θεματική παρουσίαση

«Ένας περίπατος στο Μουσείο Ακρόπολης με τον αρχαιολόγο»
Μικροί και μεγάλοι επιλέγουν οι ίδιοι τα εκθέματα που τους ενδιαφέρουν και με οδηγό έναν αρχαιολόγο-φροντιστή του μουσείου ταξιδεύουν στον κόσμο των μύθων, των πλασμάτων της φύσης και της τέχνης, των γραμμάτων και των αριθμών.

Ημέρες & ώρες: Τετάρτη 27/12, Πέμπτη 28/12 & Παρασκευή 29/12, 11:00 π.μ. & 1:00 μ.μ.
Ηλικίες: παιδιά 4 -12 ετών και συνοδοί
Κόστος: Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για τα παιδιά, απαραίτητο το εισιτήριο γενικής εισόδου του Μουσείου για τους γονείς/συνοδούς.
Κρατήσεις: Τηλεφωνική κράτηση στο 210 9000900 (εσωτ. 405) από 7 έως 22 Δεκεμβρίου, κάθε Πέμπτη & Παρασκευή, 12 μ. – 2 μ.μ. Τηρείται σειρά προτεραιότητας (έως 20 παιδιά και ένας συνοδός ανά δράση). Σημείο συνάντησης: Γραφείο Πληροφοριών στο ισόγειο του Μουσείου.

Διαβάστε ακόμα

Absolut Uncover