Οι πιο ξεχωριστες εμπειριες απο τις ΙΟΝ Dark

Νέα

Van Gogh Revisited | Ο Ολλανδός πρωτοπόρος σε δεύτερο βλέμμα

Μετά από την ολοκλήρωση του πρωτοποριακού κινηματογραφικού εγχειρήματος «Loving Vincent» με 65.000 καρέ-ελαιογραφίες πάνω στην τεχνοτροπία του Van Gogh, 18 από τους 125 ζωγράφους της ταινίας συγκεντρώνουν τα έργα τους στην έκθεση «Van Gogh Revisited».

Στην αίθουσα My Art Box, σε συνεργασία με τον Τεχνοχώρο, παρουσιάζεται μέχρι τo τέλος του μήνα το εικαστικό αποτέλεσμα της συνολικής μελέτης της προσωπικότητας και του έργου του Vincent από τους σύγχρονους ζωγράφους. Οι στροβιλιστές πινελιές της τεχνοτροπίας του, η προσωπική αλληλογραφία με τον αδερφό του Τέο και ο αμφιταλαντευόμενος ψυχισμός του ξαναζωντανεύουν με προσωπογραφίες, αυτοπροσωπογραφίες, εσωτερικά χώρων, νεκρές φύσεις και τοπιογραφίες, μέσα από τη ματιά νέων καλλιτεχνών που μας καλούν να επανεξετάσουμε τον άνθρωπο-σταθμό στον μεταϊμπρεσσιονισμό.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Λίλα Αγραφιώτη, Γιάννης Αλεξάκης, Carmen Belean, Έλλη Βέλλιου, Γιάννης Γιγουρτάκης, Val Fulford, Wiktor Jackowski, Νίκος Κόνιαρης, Δημήτρης Κρέτσης, Χρηστος Μαρμέρης , Πολίνα Μαυρικάκη, Aλεξάνδρα Μπαρή, Μιχάλης Παλαπουίδης, Maria Redko, Aleksandra Siudek (Osa), Νεφέλη Σουλακέλλη, Edmond Tesho, Βασίλης Τσοκόπουλος.

i 1-29/12, Τρ., Πέμ., Παρ.: 12-2.30 μ.μ. & 5.30-8.30 μ.μ., Τετ. & Σάβ.: 12-4 μ.μ. (κατά τις ημέρες των εορτών θα ακολουθηθεί εορταστικό ωράριο), Λεμπέση 12, 2111823818

Σχετικά Θέματα