Οι πιο ξεχωριστες εμπειριες απο τις ΙΟΝ Dark

Focus

Οι «Δαιμονισμένοι» του ριζοσπαστικού Κονσταντίν Μπογκομόλοφ

Μετά τους εμβληματικούς «Καραμάζοφ», ο Μπογκομόλοφ επιλέγει τους «Δαιμονισμένους», ένα από τα πιο πολιτικοποιημένα μυθιστορήματα του συγγραφέα, σκηνοθετώντας ένα all star cast.

Φωτό: Σταύρος Μπαμπάκης
Φωτό: Σταύρος Μπαμπάκης

Είναι η πρώτη φορά που η Στέγη καλεί έναν ξένο σκηνοθέτη να εργαστεί με Έλληνες ηθοποιούς. Ο ρηξικέλευθος Ρώσος δημιουργός, που αποθεώθηκε το 2016 για τους αξέχαστους μεταμοντέρνους «Καραμάζοφ» του, επανέρχεται με Ντοστογιέφσκι και οι χίλιες σελίδες των «Δαιμονισμένων» ζωντανεύουν στην Κεντρική σκηνή της Στέγης από τις 22 Νοεμβρίου.

Κονσταντίν Μπογκομόλοφ. Φωτό: Χρήστος Σαρρής
Κονσταντίν Μπογκομόλοφ. Φωτό: Χρήστος Σαρρής

Στη σκηνή ανεβαίνει μια all star ομάδα ηθοποιών: Χρύσα Κουγιουμτζή, Έλενα Μεγγρέλη, Άρης Μπαλής, Αντώνης Μυριαγκός, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Μαρία Πανουργιά, Γιάννης Παπαδόπουλος, Έλενα Τοπαλίδου, Αινείας Τσαμάτης και Μιλτιάδης Φιορέντζης


Μετά τους εμβληματικούς «Καραμάζοφ», ο Μπογκομόλοφ επιλέγει τους «Δαιμονισμένους», ένα από τα πιο πολιτικοποιημένα μυθιστορήματα του συγγραφέα, που η δράση του επικεντρώνεται στον κύκλο μερικών νεαρών μηδενιστών που δρουν κατά τη μεταιχμιακή περίοδο του τέλους του 19ου αιώνα, την εποχή δηλαδή της έντονης πολιτικοποίησης της ρωσικής κοινωνίας και των μεγάλων ιδεολογικών συγκρούσεων.

Παράλληλες δράσεις

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου
Masterclass από τον Konstantin Bogomolov


Παρασκευή 24 Νοεμβρίου
Μετά την παράσταση, συζήτηση του κοινού με τους συντελεστές
Συντονισμός: Γιώργος Βέλτσος, συγγραφέας.