αθηνόραμα

MAKE YOUR NIGHTS #ABSOLUTNIGHTS

Ξέρετε αυτές τις νύχτες. Τις νύχτες που μπορεί να συμβούν οποιαδήποτε στιγμή και σε οποιοδήποτε μέρος. Όταν μια έξοδος με φίλους που ξεκινάει αυθόρμητα, μετατρέπεται σε μια αξέχαστη περιπέτεια. Όταν ζεις τη στιγμή και αφήνεις όλα τα άλλα πίσω. Αυτοί είναι οι νύχτες που δημιουργούν τις ομορφότερες αναμνήσεις.
Είναι οι #AbsolutNights. Ζήστε τις μέσα από τις ειδικά επιλεγμένες προτάσεις που θα βρείτε παρακάτω!

News

Γνωριμία με την καλλιτεχνική σκηνή του Σαν Φρανσίσκο

Στον χώρο σύγχρονης τέχνης Fo Kia Nou 24/7 εγκαινιάζεται την Τρίτη 10 Ιανουαρίου η ομαδική έκθεση «This Is Not Normal» εμπνευσμένη από την καλλιτεχνική σκηνή του Σαν Φρανσίσκο υπό την επιμέλεια της Mary Cox.

Οι καλλιτέχνες, οι περισσότεροι από αυτούς πρωτόγνωροι στο ελληνικό κοινό με σημαντική πορεία στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής περιγράφουν μέσα από τα έργα τους την ποικιλομορφία και η εκκεντρικότητα του Σαν Φρανσίσκο. Τα έργα αυτά έχουν δημιουργήσει εναλλακτικά και αντι-πολιτισμικά κινήματα μέσα σε μια ατμόσφαιρα εορταστικής ελευθερίας. Από οποιαδήποτε πόλη στις ΗΠΑ το Σαν Φρανσίσκο έρχεται πιο κοντά στο πνεύμα της αντίστασης, την γενικότερη αντίληψη και νοοτροπία της Αθήνας, παρά τις σχετικές κοινωνικοπολιτικές και οικονομικές διαφορές.

Ο τίτλος της έκθεσης προκύπτει από τον κωμικό John Oliver, του οποίου η προτροπή για αντίσταση και η προσπάθεια για ομαλοποίηση της αμερικανικής πολιτικής πραγματικότητας έγινε το σημείο αναφοράς ενός μεγάλου κινήματος καθώς και hash tag στο Twitter. Επίσης ο τίτλος αυτός συνοψίζει και την προσπάθεια της έκθεσης να παρουσιάσει στους Αθηναίους ένα δείγμα της δουλειάς σύγχρονων καλλιτεχνών που έχουν αγκαλιάσει εναλλακτικούς τρόπους θεώρησης, σκέψης και καλλιτεχνικής παραγωγής.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν, πέντε από αυτούς ζουν και εργάζονται σήμερα στο Σαν Φρανσίσκο, ενώ τέσσερις διατηρούν επαφή με την πόλη, είναι οι: Blanka Amezkua, Sarah Barsness, Brad Brown, Clancy Cavnar, Mary Cox, Κορνήλιος Γραμμένος, Μαρίνο Pascal, Alberto Toscano και η Anne Veraldi.

Σχετικά με τον χώρο, το Fo Kia Nou 24/7 είναι ένας ανοιχτός χώρος έκφρασης και δημιουργίας διαχειριζόμενος από καλλιτέχνες στη φιλική ατμόσφαιρα ενός διαμερίσματος στο κέντρο της Αθήνας. Δεν είναι γκαλερί με την εμπορική έννοια και λειτουργεί με πολύ χαμηλό προϋπολογισμό. Ιδρύθηκε το 2014 από τη Blanka Amezkua και αυτή την περίοδο διευθύνεται από τη Mary Cox και τον Παναγιώτη Βούλγαρη.

INFO
Διεύθυνση: Φωκιανού 24, 7ος όροφος, Παγκράτι, Αθήνα
Site http://www.fokianou247.gr
Διάρκεια: 10 Ιανουαρίου έως 4 Φεβρουαρίου
Ώρες: Πέμπτη με Σάββατο: 17:00 - 20:00

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης

Διαβάστε ακόμα

MAKE YOUR NIGHTS #ABSOLUTNIGHTS