Teenage Fanclub: Here

Είναι δύσκολο να πετύχεις σήμερα στη δισκογραφία ένα άλμπουμ όπως το “Here”, που να κυλάει όμορφα από την αρχή ως το τέλος και η μουσική του να σε παρασέρνει στο διάβα της...

Teenage Fanclub: Here

Είναι δύσκολο να πετύχεις σήμερα στη δισκογραφία ένα άλμπουμ όπως το “Here”, που να κυλάει όμορφα από την αρχή ως το τέλος και η μουσική του να σε παρασέρνει στο διάβα της...

Teenage Fanclub: Here - εικόνα 1

Το νέο αυτό (ολόφρεσκο! μόλις βγήκε!) άλμπουμ του σκοτσέζικου γκρουπ έρχεται έξι χρόνια μετά το “Shadows” και, κατά την συνήθεια των Teenage Fanclub, τα κομμάτια ισομοιράζονται ανάμεσα στους Norman Blake, Gerard Love και Raymond McGinley. Οι τρεις τους – εξ’ απ’ ανέκαθεν – έχουν μια πλήρη αίσθηση του στιλ που χαρακτηρίζει ένα rock που δεν κρύβει την χαρά του για ζωή. Και αυτό μεταφράζεται εδώ ευθέως 12 σε αγαπησιάρικα τραγούδια, το ένα καλύτερο από το άλλο, που ενώ «ξεσηκώνουν» (στιλιστικά, με την καλή έννοια) Byrds, Beach Boys και, γενικά, τον ήχο της Δυτικής Ακτής των ‘60’s, ακούγονται σημερινά και ανταποκρίνονται σε συναισθηματικές καταστάσεις τωρινές, καθημερινές, απλές, όμορφες. Είναι δύσκολο να πετύχεις σήμερα στη δισκογραφία ένα άλμπουμ όπως το “Here”, που να κυλάει όμορφα από την αρχή ως το τέλος και η μουσική του να σε παρασέρνει στο διάβα της, χωρίς πολλές-πολλές σκέψεις και ανησυχίες. Απλά, τα τραγούδια να σε παίρνουν μαζί τους και να σε πηγαίνουν. Αυτό το πετυχαίνουν οι Teenage Fanclub εδώ, με τον πιο όμορφο δίσκο τους. Που σίγουρα είναι και ένας από τους καλύτερους του 2016. (Merge / Rockarolla)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι Οργανισμοί Συλλογικής Διαχείρισης χαιρετίζουν την ψήφιση του νέου νόμου 5103/2024 (A΄57) του ΥΠΠΟΑ

Οι ΟΣΔ Αυτοδιαχείριση, Απόλλων, Ερατώ, Grammo και GEA συνυπογράφουν ανακοίνωση για τον νέο νόμο του Υπουργείου Πολιτισμού.

23/04/2024

Οι Bell Witch στην Ελλάδα για τρεις συναυλίες

Το κορυφαίο σχήμα θα πλαισιώσουν οι The Keening.

Βόλτα στο "Άλσος" με τη Νικόλ Σαραβάκου: Ενθουσιασμός, μα και περίσκεψη

Ξετυλίγοντας διάφορα χαρίσματα, η Αθηναία τραγουδοποιός έδειξε ότι ανήκει στις υποσχόμενες νέες δυνάμεις του εγχώριου πενταγράμμου. Ταυτόχρονα, όμως, έκανε και αμφιλεγόμενες επιλογές, οι οποίες θόλωσαν το στίγμα που επιθυμεί να εκπέμψει –εντύπωση που μάλλον ενίσχυσε, παρά απάλυνε, ο ερχομός του Στέλιου Ρόκκου ως guest star της βραδιάς.

Ακρόαση για την ένταξη νέων μελών στην Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ

Μέρος στην ακρόαση, για την καλλιτεχνική περίοδο 2024-2025, μπορούν να λάβουν παιδιά που έχουν γεννηθεί μεταξύ των ετών 2012 και 2017.

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Thievery Corporation και τους Black Pumas

Μαζί τους, το πολυμελές super group από τη Νέα Υόρκη, οι The Budos Band.

Borderline 2024, με Κολομβιανές "βασίλισσες" του reggaeton και χιπ χοπ από την Αφρική

Το ανήσυχο φεστιβάλ επιστρέφει για 13η χρονιά, σε μια τριήμερη εκδοχή (26, 27 & 28/4) που –ως συνήθως– αδιαφορεί για ταμπέλες και είδη, προσπαθώντας να ψηλαφήσει το μέλλον της σύγχρονης ηχητικής έκφρασης.

Massive Attack: Το "Mezzanine" δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ

Το magnum opus της κολεκτίβας από το Μπρίστολ γίνεται σήμερα 26 χρονών.