Katerine Duska: Embodiment

Katerine Duska: Embodiment

Τα τραγούδια της Katerine Duska διαθέτουν ψυχή και η ίδια έχει τη φωνή και το feeling για να την βγάζει μπροστά.

Katerine Duska: Embodiment - εικόνα 1

Νομίζω πως η Ελληνοκαναδή τραγουδίστρια / συνθέτρια Katerine Duska είναι από τα πιο ενδιαφέροντα πρόσωπα που έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια μέσα από μια νέα γενιά δημιουργών που δίνουν φρεσκάδα στο κοντινό μας μουσικό τοπίο. Τουλάχιστον με τα δικά μου κριτήρια - και μέσα από τα δικά μου αυτιά - στην Katerine αναγνωρίζω αυτό που πάει πάνω από τον μέσο όρο αυτής της νεώτερης γενιάς modern τραγουδιστών-τραγουδιστριών / τραγουδοποιών που (δικαιολογημένα) μας απασχολεί το έργο της καθ’ όσον αυτοί / αυτές αποτελούν ένα δημιουργικό «άνοιγμα» της εγχώριας σκηνής σε ένα διεθνικό πολυμουσικό πεδίο με υπαρκτό και συνεχώς διευρυνόμενο ακροατήριο. Με βάση τον δίσκο της, η Katerine Duska δείχνει πως έχει το ταλέντο σαν songstress και performer – και το χρησιμοποιεί πλήρως, και στα εννιά τραγούδια που έχει γράψει εδώ. Η τέχνη της, η τραγουδοποιία και η ερμηνεία, διαθέτει έναν υψηλό βαθμό originality, ανεξάρτητο και παράλληλο με τα πολλά (αναγνωρίσιμα) σημεία αναφοράς της σε μουσικά πεδία που της ταιριάζουν και την εκφράζουν. Τα τραγούδια της (όλα!) είναι όμορφα και ενδιαφέροντα. Κυλούν και σε αγγίζουν ή/και σε συνεπαίρνουν όπως τα ακούς ξανά (και ξανά) στο “Embodiment”. Είναι αληθινά και η «ενσάρκωση» των (συν)αισθημάτων τους βγαίνει μέσα από μελωδίες – κάτι πολύ σημαντικό και όχι πάντα προφανές στις «σύγχρονες» μουσικές γλώσσες και διαλέκτους. Εν ολίγοις (και εν πολλοίς) τα τραγούδια της Katerine Duska διαθέτουν ψυχή και η ίδια έχει τη φωνή, το feeling και την κατάλληλη μουσική παρέα για να την βγάζει μπροστά. Το “Embodiment” της είναι ένα σύντομο και πολύ όμορφο άλμπουμ. (Minos/EMI, Universal)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

H Downtempo Paintings ετοιμάζει μία κινηματογραφική, ethno-tribal fusion ηλεκτρονική συνάντηση

Τα Sunset Sessions επιστρέφουν σε νέο χώρο και υποδέχονται το Kaya Project & Hibernation, το δίδυμο Bitzpan και τον Dj Co.P.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

"Αντικριστά" με τον Γιώργο Θεοφάνους και τέσσερις κορυφαίους συνθέτες στο Παλλάς

Ο Γιώργος Θεοφάνους συναντιέται με τους Στέφανο Κορκολή, Κώστα Χατζή, Γιώργο Κατσαρό και Θανάση Πολυκανδριώτη θυμίζοντάς μας μεγάλες τους επιτυχίες που μας έχουν συγκινήσει.

Οι Megadeth βγήκαν στους δρόμους του Μπουένος Άιρες

Ο Dave Mustaine και η μπάντα του, επιφύλαξαν μια μεγάλη έκπληξη στους οπαδούς τους στην Αργεντινή, παίζοντας ένα ακουστικό σετ έξω από το "Hotel Madero" στο Μπουένος Άιρες.

Είναι οι Nothing But Thieves η "ελπίδα της κιθαριστικής rock";

Λίγο πριν το διπλό sold out συναυλιακό ραντεβού μας με ένα από τα πιο καυτά ονόματα που γέννησε η βρετανική ροκ σκηνή την τελευταία δεκαετία ακούμε ξανά τον τελευταίο δίσκο τους, "Dead Club City".

Το Spring Music Festival έρχεται στον Μικρό Κεραμεικό

Ένα νέο μουσικό φεστιβάλ από την ομάδα του Μικρού Κεραμεικού έρχεται όλο τον Μάιο και τις πρώτες μέρες του Ιουνίου (10/5 - 8/6).

Οι SORITES συστήνονται με το πρώτο τους single "Είναι Μοιραίο"

Η μουσική τους αποτελείται από ένα μείγμα ηλεκτρονικής-ποπ, με επιρροές από την ελληνική παραδοσιακή μουσική.

Οι Altın Gün έρχονται στο Lalibela Music Festival

Tο ολλανδοτουρκικό psych folk συγκρότημα θα πλαισιώσει τους Kasabian.