The Next Step Quintet: 2

Ένας από τους καλύτερους τζαζικούς δίσκους που κυκλοφόρησαν τους τελευταίους μήνες. Αφηγηματικός, περιεκτικός, ταξιδιάρικος, όμορφος, απολαυστικός...

The Next Step Quintet: 2

Ένας από τους καλύτερους τζαζικούς δίσκους που κυκλοφόρησαν τους τελευταίους μήνες. Αφηγηματικός, περιεκτικός, ταξιδιάρικος, όμορφος, απολαυστικός...

The Next Step Quintet: 2 - εικόνα 1

Ένα βήμα πιο πέρα – όπως είναι φυσικό για ένα δημιουργικό τζαζ γκρουπ – βρίσκεται το Next Step Quintet με τον νέο του δεύτερο δίσκο. Απλός ο τίτλος («2») του άλμπουμ όπως και απλή είναι η διαδικασία που φέρνει κοντά την ομάδα των Θοδωρή Κότσιφα (κιθάρα), Γιάννη Παπαδόπουλου (πιάνο), Κωνσταντίνου Μάνου (μπάσο) και Βασίλη Ποδαρά (ντραμς) με τον βετεράνο μετρ Τάκη Πατερέλη (άλτο σαξόφωνο) και τον Αμερικανό σαξοφωνίστα Tivon Pennicott στο τενόρο. Το σχήμα βαδίζει σε έναν καθαρό post bop δρόμο με ιδιαίτερα αφηγηματικές σύγχρονες original συνθέσεις (τρεις του Παπαδόπουλου και τέσσερις του Κότσιφα) που νομίζω πως είναι από τα καλύτερα straight τζαζικά κομμάτια που έχω ακούσει τελευταία. Ο ήχος του γκρουπ είναι υπέροχος, με όμορφη δυναμική και εξαιρετική ομοιογένεια και ευρηματικά σόλο ενώ τα κομμάτια – σαν sequence – φαίνεται να αφηγούνται μία ιστορία, ένα σύνολο από προσωπικές ιστορίες που «δένει» εδώ τους μουσικούς σαν ομάδα. Το γκρουπ – και επιμένω στην ομαδική του υπόσταση παρά τις ξεχωριστές ποιότητες των μουσικών – έχει μια συνολική αισθητική αντίληψη και προσέγγιση πάνω στην straight modern jazz που το κάνει να ξεχωρίζει όχι μόνο σε σχέση με την τοπική μας σκηνή αλλά και διεθνώς, ακόμα και εκεί όπου οι ανταγωνιστικές δυνάμεις είναι διαρκείς και συνεχείς, όπως λόγου χάριν γίνεται στη Νέα Υόρκη. Με το «2» το Next Step Quintet μας δίνει έναν δίσκο όπου η intuitive δυναμική της μουσικής μετατρέπεται σε ισχυρές εκφραστικές / δημιουργικές ποιότητες (δηλαδή συνθέσεις) που, σαν αποτέλεσμα, κινούνται σε υψηλό επίπεδο. Σαφώς είναι ένας από τους καλύτερους τζαζικούς δίσκους που κυκλοφόρησαν τους τελευταίους μήνες. Αφηγηματικός, περιεκτικός, ταξιδιάρικος, όμορφος, απολαυστικός. (Puzzlemusik)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι πολυβραβευμένοι Imagine Dragons στο ΟΑΚΑ!

To "Mercury World Tour" θα κάνει στάση στο ΟΑΚΑ τον Σεπτέμβριο του ΄23.

25/11/2022

Οι Blind Guardian ετοιμάζονται να επιστρέψουν στην Αθήνα το '23

Το The God Machine Tour 2023 θα κάνει στάση στο νέο "Floyd" της οδού Πειραιώς.

Όσα έμαθε η ζωή στον Γιώργο Μαργαρίτη

Ο λαϊκός τραγουδιστής-θρύλος μοιράζεται μαθήματα ζωής και μιλάει για το τελευταίο άλμπουμ του "Εδώ τα καλά τραγούδια".

Ωραία προγράμματα Βιβάλντι στο πλαίσιο του πολύτιμου "Φεστιβάλ μπαρόκ μουσικής" του Μεγάρου της Θεσσαλονίκης στον … "Παρνασσό"

Έναν πολύτιμο θεσμό φιλοξένησε τις προάλλες η Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (15-20 Νοεμβρίου) στην ιδανικών διαστάσεων και ακουστικής Αίθουσα του "Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός".

Το Παιδί Τραύμα και τον Pan Pan συναντιούνται ξανά

Νέα ημερομηνια μετά από ένα εντυπωσιακό sold out, στο πιο ενδιαφέρον double bill της χρονιάς.

Η Μαρίνα Σπανού έρχεται στον "Σταυρό του Νότου"

Η Μαρίνα Σπανού μία από τις πιο σπουδαίες ανερχόμενες καλλιτέχνιδες ανεβαίνει στην κεντρική σκηνή του "μουσικού σπιτιού" της Αθήνας, στο Σταυρό του Νότου την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στις 8 μ.μ.

Οι GoGo Penguin στο "Gagarin"

Όλες οι πληροφορίες και το πρόγραμμα της συναυλίας τους στην Αθήνα.