Alex Drakos Trio: Tora

Ένας εξαιρετικός μουσικός μικρόκοσμος που μας απευθύνεται σε ένα υψηλό και ουσιαστικό καλλιτεχνικό / επικοινωνιακό επίπεδο.

Alex Drakos Trio: Tora

Ένας εξαιρετικός μουσικός μικρόκοσμος που μας απευθύνεται σε ένα υψηλό και ουσιαστικό καλλιτεχνικό / επικοινωνιακό επίπεδο.

Alex Drakos Trio: Tora - εικόνα 1

Δέκα εικόνες – και οι αντίστοιχες μουσικές. Παιγμένες από τον Αλέξανδρο-Δράκο Κτιστάκη, τον Γιάννη Παπαδόπουλο και τον Ντίνο Μάνο. Δέκα συναισθηματικές καταστάσεις που οι τρεις μουσικοί (και οι συμμέτοχοι φίλοι τους) μοιράζονται αναμεταξύ τους – και με εμάς που τους ακούμε. Μερικές από αυτές τις μουσικές / εικόνες / καταστάσεις είναι πολύ εύγλωττες. Ξεκινούν από την τζαζ, την σύγχρονη τζαζ για τρίο όπως συμβαίνει να την ξέρουμε – από τον Bill Evans και τον Keith Jarrett ως στο σημείο που την πήγε ο Brad Mehldau και το Esbjorn Svensson Trio (κυρίως αυτό). Τζαζ με ροκ διαθέσεις και υπερ-cool εστιάσεις, με πολύ soul feeling, αλλά και μουσική εσώτερη, που θέλει να διατηρήσει την ποιητική της δύναμη και, ενδεχομένως, κάποια από τα μυστικά της μέχρι κάποια μεταγενέστερη ακρόαση. Μουσική όμως που όταν χρειάζεται εκρήγνυται μέσα στο μυαλό ή/και στην καρδιά μας. Ο τρόπος που παίζουν – στα ντραμς ο Αλέξανδρος, στο πιάνο ο Γιάννης, στο μπάσο ο Ντίνος – περνάει μέσα από μια ευρεία γκάμα μουσικών διαθέσεων που εκτείνεται αισθητικά από τον ιδιαίτερο λυρισμό ως την δεξιοτεχνική δύναμη, φροντίζοντας όμως κάθε φράση, κάθε χρώμα, κάθε ρυθμός να έχει ουσία – και συνολικά να διηγείται μιαν ιστορία. Γνωστοί μουσικοί, ο Κτιστάκης από ποικίλα jazz plus σχήματα και συνεργασίες, ο Παπαδόπουλος και ο Μάνος κυρίως μέσα από το Next Step Quintet, λειτουργούν σαν μια δημιουργική μονάδα και μέσα από αυτό το άλμπουμ δίνουν μια εξαίσια μουσική που υπερβαίνει ετικέτες και όρια και γίνεται καθαρή καλλιτεχνική δήλωση με μεγάλη αισθητική / μουσική αξία. Όπως σημειώνει και ο Αλέξανδρος-Δράκος Κτιστάκης, «Αυτή η μουσική είναι μια ιστορία. Ένας Κύκλος. Ένας κύκλος συναισθημάτων, καταστάσεων του νου και της ψυχής». Τον κύκλο αυτό απαρτίζουν τέσσερις συνθέσεις του Κτιστάκη (“Drum Suffering”, “Stuttgart”, “Tora”, “Nagual”), δύο του Μάνου (“Solitude”, “SubLove”), δύο του Παπαδόπουλου (“Esbjorn”, “Piano Fear”), μια διασκευή του “Paint it Black” των Rolling Stones και το “Elegie” του συμμετέχοντος κιθαρίστα Γιώργου Λιμάκη. Δημιουργούν όμως έναν εξαιρετικό μικρόκοσμο – μέσα στη μουσική του οποίου εντάσσεται ο λόγος του Μανώλη Αναγνωστάκη και του Κρισναμούρτι – που μας απευθύνεται σε ένα υψηλό και ουσιαστικό καλλιτεχνικό / επικοινωνιακό επίπεδο. (Puzzlemusik)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
25/04/2024

Η Μαρίνα Σάττι μάς δίνει ραντεβού στην Τεχνόπολη

Η Μαρίνα υπόσχεται να μας μεταφέρει στο εθιστικό καλλιτεχνικό σύμπαν της.

Ο D3lta στο "Faust" με νέο υλικό

Μετά την επιτυχημένη πρώτη του headline περιοδεία στην Αγγλία, έρχεται για ένα συναρπαστικό live στην Αθήνα.

23o Athens Jazz: Δείτε το αναλυτικό line up της μεγάλης γιορτής της τζαζ

9 ημέρες απόλυτης μουσικής γιορτής στην Τεχνόπολη με 25 σχήματα και καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό.

Πάσχα με Μπαχ, "Stabat Mater" και τραγούδια της Άνοιξης

Συνεχίζεται και φέτος η παράδοση των ειδικών, πασχαλινών συναυλιών, με πρωταγωνιστή το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής, αλλά και με μεμονωμένες βραδιές, οι οποίες αντλούν έμπνευση από το πνεύμα κατάνυξης των πιο άγιων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ο Μανώλης Φάμελλος έρχεται στο Άλσος με "Ελαφριά Καρδιά"

Μαζί του σκηνή θα είναι ο Δώρος Δημοσθένους, ο Γιάννης Κότσιρας, η Πέννυ Μπαλτατζή, η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Πάνος Μουζουράκης.

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Behemoth και τους Testament

Οι πρωτεργάτες του ακραίου ήχου στην Πολωνία και οι κορυφαίοι εκπρόσωποι του thrash metal των ΗΠΑ, αντίστοιχα, θα πλαισιωθούν από τους Ολλανδούς Pestilence, στο Release Athens 2024.