Νέα

Updated | Ένας χρόνος χωρίς τον Θάνο Μικρούτσικο

Ένας χρόνος έκλεισε που λείπει ο Θάνος Μικρούτσικος ως φυσική παρουσία – όμως οι μουσικές του εξακολουθούν να παίζουν το ίδιο συχνά (και ζωντανά!) όπως πριν. Σκαλίζοντας τα βινύλια και τα CD της δισκοθήκης ή μπλέκοντας στα ψηφιακά ίχνη του άυλου κόσμου που μας περιτριγυρίζει, κάθε τόσο συναντάμε τα τραγούδια που έχει ηχοποιήσει ή τις μουσικές που έχει γράψει δίνοντάς τες σε μορφές όπερας, καντάτας, ηλεκτρονική και σύγχρονης, τζαζ, ροκ ή οτιδήποτε μπορούσε να γεννήσει η δημιουργική του φαντασία.

Πριν να φύγει ο Θάνος Μικρούτσικος, ανάμεσα σε άλλες δουλειές του, σχεδίασε και ολοκλήρωσε μια ακόμα μορφοποίηση του Νίκου Καββαδία, δίνοντας ένα definitive σχήμα στα τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε μέσα από τρεις φωνές, τρία πιάνα και πνευστά. Δυο παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής και μία στο Ηρώδειο, πριν από ενάμιση χρόνο, μας δίνουν το διπλό CD «Χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία», που κυκλοφορεί από το Όγδοο Music Group. Ο Κώστας Θωμαΐδης, η Ρίτα Αντωνοπούλου και ο Χρήστος Θηβαίος είναι οι τραγουδιστές, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Θοδωρής Οικονόμου και ο Μάξιμος Δράκος είναι οι πιανίστες και ο Θύμιος Παπαδόπουλος είναι ο μετρ των πνευστών – και ο έχων την καλλιτεχνική επίβλεψη αυτής της έκδοσης, που έγινε με τις οδηγίες του Θάνου Μικρούτσικου ως τις τελικές λεπτομέρειες και ως την τελευταία στιγμή.

[Ώσπου να ανοίξουν ξανά τα δισκάδικα, το διπλό αυτό άλμπουμ μπορεί να το αγοράσει κανείς από εδώ: https://shop.ogdoo.gr/thanos-mikroutsikos-chorepse-pano-sto-ftero-tou-karharia.php]

Με αφορμή, λοιπόν, τη συμπλήρωση ενός έτους από τον θάνατο του Θάνου Μικρούτσικου, το News 24/7 παρουσιάζει ένα βίντεο-αφιέρωμα στη μνήμη του με είκοσι φίλους και συνεργάτες του συνθέτη να μοιράζονται αναμνήσεις και να φτιάχνουν το πορτρέτο του. Το αφιέρωμα αυτό το βλέπουμε στο παρακάτω site:


https://longreads.news247.gr/afieroma-thanos-mikroutsikos/index.html

Σχετικά Θέματα